Ένας Ολυμπιακός με… πράσινα και αντίσκηνο!

H ιστορία του Ολυμπιακού Λευκωσίας είναι με κάποιο τρόπο… συνδεδεμένη με αυτή του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά έχει δύο… χαοτικές λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Διαβάστε περισσότερα στο novasports.gr.

H ιστορία του Ολυμπιακού Λευκωσίας είναι με κάποιο τρόπο… συνδεδεμένη με αυτή του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά έχει δύο… χαοτικές λεπτομέρειες, οι οποίες κάνουν τη διαφορά. Η πρώτη αφορά τα χρώματα του κυπριακού συλλόγου και η δεύτερη το σήμα της ομάδας της Λευκωσίας. Τα υπόλοιπα λίγες σειρές πιο κάτω…

Ήταν Ιούνιος του 1931, όταν μια παρέα νέων αποφοίτων του Παγκυπρίου Γυμνασίου αποφάσιζε να ιδρύσει το δικό του σωματείο στη Λευκωσία.

Ολυμπιακός Λευκωσίας

Οι ιδρυτές του σωματείου αποφάσισαν να το ονομάσουν «Ολυμπιακός» λόγω της αγάπης που είχαν προς τον ελληνικό σύλλογο του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο οποίος είχε ιδρυθεί έξι χρόνια νωρίτερα και είχε ήδη γίνει αγαπητός στους Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Εδώ σταματούν και τα στοιχεία που συνδέουν τους δύο… Ολυμπιακούς, καθώς σε κάθε παιχνίδι της ομάδας της Λευκωσίας κυριαρχεί το χρώμα του “αιώνιου” αντιπάλου των Πειραιωτών. Το πράσινο!

Μάλιστα οι εικόνες φιλάθλων με πράσινα και μαύρα να ζητωκραυγάζουν “Ολυμπιακός”, μάλλον… σοκάρουν τους Ελλαδίτες φιλάθλου. Αλλά αυτή είναι μια συνηθισμένη στιγμή στην Κύπρο!

H φωτογραφία είναι από αγώνα του Ολυμπιακού Λευκωσίας με την Ομόνοια (ναι, έχει Τριφύλλι και φοράει κόκκινα).

Αναφορικά με το – αρκετά περίεργο – σήμα του Ολυμπιακού Λευκωσίας, το αντίσκηνο, η εξήγηση είναι απλή!

Η ιδέα προέκυψε από την πρώτη κατασκηνωτική εξόρμηση του σωματείου στην περιοχή που είναι το εξωκλήσι της Παναγιάς της Γλυκιώτισσας στην Κερύνεια. Υπάρχει λόγος και για την επιλογή των χρωμάτων του Ολυμπιακού Λευκωσίας (μαύρο και πράσινο). Το μαύρο επιλέχθηκε για να θυμίζει το πένθος του Ελληνισμού της Κύπρου για τους πολλούς ξένους κατακτητές και το πράσινο για να συμβολίζει την ελπίδα και την πίστη του Κυπριακού ελληνισμού για ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Το “άστρο” του Ολυμπιακού Λευκωσίας μεσουράνησε την πενταετία 1966-71, καθώς κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Κύπρου και συμμετείχε παράλληλα τρεις φορές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στην Ελλάδα, ενώ ο κυπριακός σύλλογος έχει ακόμα στην τροπαιοθήκη του ένα Κύπελλο Κύπρου και ένα Σούπερ Καπ (Ασπίδα Πάκκου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!