Η μεγάλη επιστροφή (vid)

Η Νάπολι κέρδισε με 2-0 τη Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο από το 1987 και πρώτο τίτλο τα τελευταία 22 χρόνια.

Η Νάπολι κέρδισε με 2-0 τη Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο από το 1987 και πρώτο τίτλο τα τελευταία 22 χρόνια. Οι «παρτενοπέι» πέτυχαν δύο γκολ στην επανάληψη (Καβάνι, Χάμσικ) και στέρησαν από τους «μπιανκονέρι» το νταμπλ, την ώρα που εκείνοι στέφονταν για τρίτη φορά στην ιστορία τους Κυπελλούχοι.

Οι δύο φιναλίστ παρατάχθηκαν ουσιαστικά με το ίδιο σύστημα, 3-5-2. Η Γιουβέντους λόγω των απουσιών που αντιμετώπιζε στην άμυνα, η Νάπολι διότι με αυτό πορεύεται. τα τελευταία χρόνια. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης των «μπιανκονέρι», με παρτενέρ τον Μποριέλο, ενώ από την άλλη δίδυμο για τους «παρτενοπέι» ήταν οι Καβάνι, Λαβέτσι.

Η Νάπολι απείλησε με το «καλημέρα», με τον Στοράρι να λέει «όχι» στην κεφαλιά του Ζούνιγκα στο 2ο μόλις λεπτό και διατήρησε τα ηνία για τα πρώτα 15′, χωρίς να έχει, ωστόσο, άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Η Γιουβέντους ισορρόπησε το παιχνίδι σταδιακά και προσπάθησε να χτυπήσει με γρήγορες επιθέσεις και μπαλιές του Πίρλο. Γκολ, ωστόσο, δεν σημειώθηκε ποτέ στο πρώτο μέρος, με το 0-0 να καλύπτει δίκαια τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Μετά από ένα τέταρτο χωρίς αξιοσημείωτη φάση και στην επανάληψη, τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν στο 63′. Ο Στοράρι ανέτρεψε τον Λαβέτσι στην περιοχή και ο Καβάνι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που δικαιολογημένα καταλόγισε ο Μπρίγκι. Η «απάντηση» του Κόντε ήταν τρεις αλλαγές. Οι δύο μαζί (Βούτσινιτς, Πέπε), η μία λίγο αργότερα (Κουαλιαρέλα).

Η Κυρία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 80′ και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Ένα σουτ του Πέπε σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών στην καλύτερή της ευκαιρία και το αποτέλεσμα του τελικού κρίθηκε οριστικά στο 83′. Ο Πάντεφ έβγαλε μπαλιά μισό γκολ στον Χάμσικ, ο οποίος με ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ «έγραψε» το 2-0 και χάρισε στην ομάδα του το πολυπόθητο τρόπαιο.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αντόνιο Κόντε): Στοράρι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κάσερες, Λίχτσταϊνερ (68′ Πέπε), Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Εστιγκαρίμπια, Ντελ Πιέρο (68′ Βούτσινιτς), Μποριέλο (73′ Κουαλιαρέλα)

ΝΑΠΟΛΙ (Βάλτερ Ματζάρι): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζιο, Τζεμάιλι, Ινλέρ, Χάμσικ (85′ Ντοσένα), Ζούνιγκα, Λαβέτσι (73′ Πάντεφ), Καβάνι (90’+3′ Μπρίτος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.