Γιουβέντους – Σαλερνιτάνα 6-1 : Μια «Κυρία» ολοταχώς για την κούπα! (Highlights)

Βασιζόμενη στον ενθουσιασμό της και τα νέα πρόσωπα που θα την οδηγήσουν στα όνειρά της τα επόμενα χρόνια, Γιουβέντους προκρίθηκε κατά τρόπο επιβλητικό στα προημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας νικώντας 6-1 τη Σαλερνιτάνα στο Πιεμόντε.

Με τη συμπλήρωση ενός λεπτού, η ομάδα του Σαλέρνο προηγήθηκε κι ανέβασε τη θερμοκρασία στο Πιεμόντε! Ο Γκάτι έκανε το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων κι ο Νιγηριανός Ικβουεμέσι σκόραρε! Αυτό ήταν το 2ο τέρμα του στο θεσμό, έναντι ενός που έχει σημειώσει σε 14 συμμετοχές ως τώρα στην Serie A.
Το συγκεκριμένο γεγονός προφανώς και συνέβαλε στο να λειτουργήσουν τα ένστικτα «επιβίωσης» και οι εγωισμοί της «Μεγάλης Κυρίας» η οποία βρήκε απάντηση σχετικά νωρίς.
Στο 12’ έπειτα από ενέργεια του ευδιάθετου, απόψε, Κιέζα η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων κι από εκεί ο Μιρέτι έκανε το 1-1.
Ακολούθησε ένα ματς ανοιχτό με την Σαλερνιτάνα να κινείται στα όρια του θράσους και της άγνοιας κινδύνου!
Στο 31’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κιέζα, ο Καμπιάσο έκανε το 2-1 και τα πράγματα προφανώς πιο βατά για τους στόχους της ομάδας του.
Ο Ινζάγκι που παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές, δίνοντας προφανώς έμφαση στην συνάντηση με την Γιουβέντους σε λίγα 24ωρα για το πρωτάθλημα όπου υπάρχουν τα σοβαρά βαθμολογικά κίνητρα, συνέχισε σε ένα δημιουργικό δόγμα όσο κι αν ήταν δύσκολο κάτι τέτοιο.
Στο 54’ έπειτα και πάλι από ατομική ενέργεια του Κιέζα, από τα αριστερά, ο Ρουγκάνι με κοντινό πλασέ έκανε το 3-1 και είκοσι λεπτά αργότερα ο 18χρονος Τούρκος Γιλντίζ – που αποκτήθηκε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου (!) – αξιοποιώντας κάθετη μπαλιά προσπάθησε να πλασάρει τον Φιορίλο. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Μπρον και πέρασε πάνω από τον γκολκίπερ για να γίνει το 4-1.
Κάπου εκεί άρχισε το διαδικαστικό μέρος του ματς με πολλές αλλαγές και λιγότερη ενέργεια καθώς οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούνε στο Σαλέρνο την Κυριακή. Πάντως ο νεαρός Τούρκος, φύλαγε το καλύτερό του για το φινάλε καθώς στο 89ο λεπτό με ένα εντυπωσιακό σλάλομ, απ’ τα αριστερά, και δυνατό σουτ ξεσήκωσε τους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας του στο στάδιο «Αλιάνζ» του Τορίνο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ένας άλλος εκπρόσωπος της νέας γενιάς της Γιουβέντους ο 23χρονος Γουεά με μακρινό σουτ έγραψε τον επίλογο μιας επιβλητικής πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού.
Την άλλη Τετάρτη, στο ίδιο γήπέδο, η Γιουβέντους υποδέχεται τη Φροζινόνε και εάν δεν σκοντάψει – κόντρα σε μια ομάδα που «έριξε» πάντως τέσσερα (!) στο γήπεδο της Νάπολι – θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό κόντρα στην ομάδα που θα προκύψει από το ζευγάρι της «Αιώνιας» πόλης, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο!

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) 3-5-2

Περίν – Ντανίλο, Ρουγκάνι, Γκάτι – Λινγκ Ζούνιορ (66’ Γουεά), Καμπιάσο (83’ Κόστιτς),Ραμπιό, Μιρέτι (76’ Νόκε Μπουέντε), Λοκατέλι – Κιέζα (66’ Γιλντίζ), Μίλικ (76’ Βλάχοβιτς).

Σαλερνιτάνα (Φιλίπο Ινζάγκι) 4-2-3-1

Φιορίλο – Ντάνιλουτς, Σάμπια, Λοβάτο, Μπρον – Λεγκόφσκι, Ματζιόρε (46’ Μπράνταριτς) – Στιούαρτ (46’ Γκιομπέρ), Μπότχεϊμ (56’Νουάκβο), Τσάουνα (56’ Σφαϊτ) – Ικβουεμέσι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.