Η απάντηση του «Πιπίτα» (video)

Σε κάθε επαφή του με την μπάλα το «Σαν Πάολο» έβραζε, αλλά ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, που είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς, με ακόμη δύο γκολ οδήγησε τη Γιουβέντους στη «γλυκιά» ήττα με 3-2 από τη Νάπολι και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Σε κάθε επαφή του με την μπάλα το «Σαν Πάολο» έβραζε, αλλά ο Γκονσάλο Ιγουαΐν, που είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς, με ακόμη δύο γκολ οδήγησε τη Γιουβέντους στη «γλυκιά» ήττα με 3-2 από τη Νάπολι και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η Κυρία που είχε νικήσει 3-1 στο Τορίνο θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Λάτσιο, διεκδικώντας το 12ο τρόπαιο της στον θεσμό και παράλληλα το «θρι πιτ», καθώς το 2015 είχε πανηγυρίσει ξανά επί της ομάδας της Ρώμης και πέρσι κόντρα στη Μίλαν.

Φάσεις και γκολ
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το ματς και στο 12′ έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά ο Νέτο σταμάτησε τον Καγεχόν σε μοναδικό τετ α τετ. Στο 31′ ο Ρινκόν σούταρε άουτ μετά από τραγικό λάθος του Κίρικες, αλλά στο επόμενο λεπτό η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με ωραίο πλασέ του Ιγουαΐν έξω από την περιοχή.

Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δέυτερο μέρος, με τη Νάπολι να χάνει ξανά ευκαιρία στο 52′, όταν ο Νέτο είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μίλικ, αλλά μία φάσηα ργότερα ο Χάμσικ με πλασέ από τον άξονα έφερε το ματς στα ίσα. Οι ελπίδες των «παρτενοπέι» αναπτερώθηκαν, αλλά δεν άργησε να τις «σκοτώσει» ο μισητός τους αντίπαλος.

Και ξανά Ιγουαΐν

Στο 59′ ο Κουαδράδο από δεξιά γύρισε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Ιγουαΐν με άψογο τελείωμα έβαλε ξανά τους «μπιανκονέρι» στη θέση του οδηγού και τελείωσε το ενδιαφέρον σχετικά με την πρόκριση.

«Δώρο» του Νέτο

Διότι η νίκη πήγε τελικά στη Νάπολι. Στο 61′ ο Μέρτενς έντεκα μόλις δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς εκμεταλλεύτηκε παιδαριώες λάθος του Νέτο και ισοφάρισε σε 2-2, ενώ στο 67′ ο Ινσίνιε από ασίστ του Καγεχόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Χρόνος απέμενε στους γηπεδούχους, αλλά η Γιούβε δεν έδειξε καμιά διάθεση να «αυτοκτονήσει». Μετά το 3-2 ο Αλέγκρι έβγαλε τον Ντιμπάλα, έβαλε τον Μπαρτζάλι, γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 και τα πάντα στο «Σαν Πάολο» είχαν πια κριθεί.

Νάπολι (Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ντιαβαρά, Ζιελίνσκι (82′ Άλαν), Χάμσικ (76′ Παβολέτι), Καγεχόν, Ινσίνιε, Μίλικ (61′ Μέρτενς)

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Νέτο, Άλβες, Μπονούτσι, Μπενάτια, Σάντρο, Κεντίρα, Ρινκόν (70′ Πιάνιτς), Στουράρο (86′ Λεμινά), Κουαδράδο, Ντιμπάλα (76′ Μπαρτζάλι), Ιγουαΐν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.