Υποκλίθηκε στη «βασίλισσα»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης με μεγαλειώδη εμφάνιση στο «Καμπ Νου» έκανε πάρτι (3-1) απέναντι στην... λίγη Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Copa del Rey. Κριστιάνο Ρονάλντο (13', 57') και Βαράν (68') τα γκολ της «βασίλισσας», ενώ για τους Καταλανούς μείωσε ο Ζόρντι Άλμπα (89').

Η Ρεάλ Μαδρίτης με μεγαλειώδη εμφάνιση στο «Καμπ Νου» έκανε πάρτι (3-1) απέναντι στην… λίγη Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Copa del Rey. Κριστιάνο Ρονάλντο (13′, 57′) και Βαράν (68′) τα γκολ της «βασίλισσας», ενώ για τους Καταλανούς μείωσε ο Ζόρντι Άλμπα (89′).

Η Μπαρτσελόνα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε διάθεση να ελέγξει το ρυθμό, να κλείσει τη Ρεάλ στο μισό γήπεδο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να απειλήσει μόλις στο 2ο  λεπτό με τον Μέσι, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Οι Μαδριλένοι αντίθετα είχαν ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν, πρέσαραν ψηλά, δημιούργησαν προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων και θέλησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Ρονάλντο.

Και αυτό το κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Στην πρώτη ουσιαστικά αντεπίθεση των Μαδριλένων στο παιχνίδι ο Ρονάλντο μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Πικέ, ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα τον ανέτρεψε και ο  διαιτητής του αγώνα  έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Πορτογάλος δεν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, πέτυχε το έκτο συνεχόμενο εκτός έδρας γκολ σε clasico, κατέρριψε το ρεκόρ που είχε μέχρι σήμερα ο Μέσι και έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα.

Από εκεί και πέρα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να ψάχνει ελευθέρους διαδρόμους προς την εστία του Λόπεθ για να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η Ρεάλ είχε δώσει έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι και  προσπαθούσε να βρει την ευκαιρία για «χτυπήσει» στην κόντρα.  Στο 39′ η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Μέσι, όμως το φάουλ του Αργεντινού σούπερ σταρ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πίντο και το 1-0 για την Ρεάλ έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μπουσκέτς (52′), το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Λόπεθ. Πέντε λεπτά αργότερα όμως και ενώ οι Καταλανοί πίεζαν για να φέρουν το ματς στα ίσια, ο Ντι Μαρία έφυγε στην αντεπίθεση πέρασε τον Πουγιόλ, επιχείρησε το σουτ όμως ο Πίντο του είπε «όχι». Η μπάλα έφτασε στον Ρονάλντο και εκείνος ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να δώσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του στον τελικό του Copa del Rey.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «μπλαουγκράνα» στο 68′ ο Βαράν με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Οζίλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίντο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες έριξαν το ρυθμό τους, οι γηπεδούχοι έδειξαν να αποδέχονται τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο και την βαριά ήττα από τη Ρεάλ στο γήπεδο τους και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της… τιμής στο 89′ με τον Ζόρντι Άλμπα.

Μπαρτσελόνα: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (74′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Φάμπρεγκας (59′ Βίγια), Πέδρο (71′ Τέγιο), Ινιέστα, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (84′ Εσιέν), Μεσούτ Εζίλ (78′ Πέπε), Ντι Μαρία, Κρ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (71′ Καγιεχόν).

Η εξέλιξη του ματς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.