Με τον Κλιντ οδηγό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επικράτησαν, σ΄ ένα επεισοδιακό παιχνίδι, του Εκουαδόρ με 2-1 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επικράτησαν, σ΄ ένα επεισοδιακό παιχνίδι, του Εκουαδόρ με 2-1 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Κόπα Αμέρικα.

Tο παιχνίδι του «CenturyLink Field» στο Σιάτλ, τα είχε όλα. Γκολ, συγκινήσεις, χαμένες ευκαιρίες, αποβολές και τη διοργανώτρια Αμερική θριαμβεύτρια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν πέρασε από τον πρώτο προημιτελικό στους «4» της διοργάνωσης κι εκεί περιμένει τον νικητή του αγώνα Αργεντινή-Βενεζουέλα, ώστε να μάθει τον αντίπαλό της. Για να πάρουν το εισιτήριο για το Χιούστον οι Αμερικάνοι χρειάστηκαν ξανά την ηγετική φυσιογνωμία του Κλιντ Ντέμπσι, που άνοιξε ξανά το σκορ στη διοργάνωση στο 22΄ όταν με κεφαλιά εντός περιοχής νίκησε τον Ντομίνγκεζ μετά από σέντρα του Τζόουνς.

Ο Αμερικανός στράικερ ήταν όλα τα λεφτά πάλι για τους γηπεδούχους, δίνοντας την ασίστ στο 2-0 των ΗΠΑ στο 65΄ στον Ζάρντες που προ κενής εστίας σκόραρε με πανεύκολη προβολή. Μοιραίος παίκτης για τον Ισημερινό ήταν ο Ένερ Βαλένσια που έχασε μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέρμα τουλάχιστον, πότε αστοχώντας και πότε χάνοντας τις μονομαχίες από τον εξαιρετικό γκολκίπερ Γκούζαν που έσωσε ουκ ολίγες φορές την Αμερική. Το Εκουαδόρ μείωσε με ωραίο πλασέ του Αρόγιο μετά από ασίστ του Βάλτερ Αγιόβι, ενώ στο τέλος έχασε και τον προπονητή του Κιντέρος από τον πάγκο που αποβλήθηκε.

Στο 52΄ συνέβη μία φάση που καθόρισε το ματς: Πρώτα αποβλήθηκε ο Αντόνιο Βαλένσια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, με τον Τζόουνς των Αμερικανών να δέχεται απευθείας την κόκκινη για απώθηση και το παιχνίδι να τελειώνει με δέκα παίκτες εναντίον δέκα. Το γήπεδο στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον ήταν κατάμεστο και ο κόσμος έδωσε σπουδαία ώθηση στους διοργανωτές για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν / 4-4-2): Γκούζαν – Τζόνσον, Κάμερον, Μπρουκς, Μπέσλερ – Ζάρντες (94΄ Μπίρνμπαουμ), Τζόουνς, Μπράντλι, Μπεντόγια (81΄ Ζούσι) – Ντέμπσι (74΄ Μπέκερμαν), Γουντ.

Εκουαδόρ (Γκουστάβο Κιντέρος / 4-2-3-1): Ντομίνγκεζ – Παρέδες (82΄ Χαβιέ Αγιόβι), Μίνα, Εράζο, Βάλτερ Αγιόβι – Νομπόα (62΄ Γκαϊμπόρ), Γκρουέζο (72΄ Ραμίρεζ) – Αντόνιο Βαλένσια, Αρόγιο, Μοντέρο – Ένερ Βαλένσια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.