Bundesliga: Μόνο η Βέρντερ νίκησε! (hls)

Μια νίκη σε πέντε αγώνες της σημερινής ημέρας για την 16η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση το δεύτερο μέρος της 16ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα ή καλύτερα το κύριο μέρος αυτής, με πέντε αναμετρήσεις μεν αλλά μία και μόνον νικήτρια (σ.σ. Βέρντερ Βρέμης) αφού στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες οι ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό, ανάμεσά τους κι η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μάιντζ!

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 2-0

Σπουδαίας σημασία νίκη για τους γηπεδούχους που ναι μεν είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο δεν είχαν το γκολ. Αυτό, για την ακρίβεια αυτά και τα δύο της τα έδωσαν στο τέλος, μέσα σε διάστημα τριών λεπτών ο Σελασί στο 84′ και ο Αγκού στο 87′ με συνέπεια τη νίκη που αποτελεί σημαντική βαθμολογική ανάσα και τη φέρνει στον ένα βαθμό πίσω από την αντίπαλό της. 

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μάιντζ 1-1

Παρά τη – σχετικά – πρόσφατη αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τους οι Βεστφαλοί παραμένουν σε αναζήτηση αγωνιστικής σταθερότητας. Ικανοί για το καλύτερο, όπως στην εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί της Λειψίας αλλά και για το – σχεδόν – χειρότερο καθώς ως τέτοιο λογίζεται το ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στην προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας που μετρούσε – μόλις – ένα βαθμό στους προηγούμενους έξι αγώνες της. Παρόλα αυτά ήταν εκείνη που με υπέροχο σουτ του Οζτουναλί προηγήθηκε στο 57′ και λίγο μετά έχασαν μοναδική ευκαιρία να εδραιώσουν την επικράτησή τους όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Αντ’ αυτού δέχτηκαν την ισοφάριση στο 73′ από τον Μενιά και θα έμεναν και με άδεια χέρια αν ο Ρόις ευστοχούσε σε πέναλτι που εκτέλεσε τρία λεπτά μετά.

Βόλφσμπουργκ-Λειψία 2-2

Η Λειψία ήθελε ν’ αποδείξει πως η εντός έδρας ήττα από την Ντόρτμουντ αποτελεί κακή παρένθεση που ανήκει στο παρελθόν και μάλιστα έτσι έδειξε αρχικά ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4′ με τον Μουκιελέ. Η αντίδραση όμως των “Λύκων” ήταν δυναμική αρχικά με τον Βέργκχορστ στο 22′ και με τον Γκιλαβογκί στο 34′ πιστεύοντας πως θα μπορούσαν να δώσουν συνέχεια στο σερί των νικηφόρων αγώνων στην έδρα τους. Ωστόσο, ο Ορμπάν είχε διαφορετική άποψη ισοφαρίζοντας εκ νέου στο 54′, με συνέπεια να κρατήσει την ομάδα του σε απόσταση βαθμού από την κορυφή. 

Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 0-0

Με τον Δημήτρη Λημνιό εκτός αποστολής η Κολωνία δεν κατάφερε να βρει τη νίκη για πέμπτο διαδοχικό αγώνα καθώς το γκολ … αγνοείται! Μπορεί ο αντίπαλος να είχε αρκετά θέματα που τον απασχολούν καθιστώντας τον ως εύκολο στόχο, εντούτοις και παρά την πολιορκία διαρκείας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό. 

Χόφενχαϊμ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0

Για τους γηπεδούχους ήταν μια μεγάλη ευκαιρία ν’ αποδείξουν πως το ματς με τη Σάλκε ανήκει στο παρελθόν και πως κόντρα σε μια από τις ομάδες που βρίσκονται εντός της ζώνης του υποβιβασμού θα έβρισκαν ρυθμό κι αποτέλεσμα για μια καλύτερη συνέχεια. Φευ … Η προσπάθεια διαρκείας με αφόρητη πίεση και διαδοχικές προσπάθειες για την επίτευξη τέρματος δεν ευοδώθηκαν και τα πράγματα πλέον έχουν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα και αβέβαια για τον Χένες και τους ποδοσφαιριστές του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.