Το «θαύμα» της Βόλφσμπουργκ (pic+video)

Πριν από την έναρξη της περιόδου 2008-09 στη Μπουντεσλίγκα, η Μπάγερν Μονάχου είχε κατακτήσει τα 7 από τα 10 προηγούμενα πρωταθλήματα.

Κανένας δεν περίμενε την εξέλιξη που θα είχε αυτή η σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η «μικρή» Βόλφσμπουργκ, τα έβαλε με τα μεγαθήρια και έφτασε σε έναν άθλο, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πριν από τη σεζόν 2008-09, η ομάδα της Κάτω Σαξονίας, παρά τη σημαντική οικονομική υποστήριξη της Volkswagen, είχε «αγγίξει» την κατάκτηση κάποιου τίτλου, μόνο το 1995, όταν έφτασε στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου. Η επιτυχία της ομάδας του Φέλιξ Μάγκατ αποκτάει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι με την χειμερινή διακοπή, βρισκόταν στην 9η θέση!

ΜΑΤΣ-«ΚΛΕΙΔΙ»   
Η Βόλφσμπουργκ, έμοιαζε με διαφορετική ομάδα στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος,  τον Ιανουάριο, κέρδισε 10 διαδοχικά παιχνίδια και έδειξε ότι θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα, την 26η αγωνιστική, όταν έκανε «φύλλο και φτερό» την Μπάγερν Μονάχου, συντρίβοντας την με σκορ 5-1.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η ομάδα του Μάγκατ πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Συνολικά από τον Ιανουάριο και μετά μέτρησε 14 νίκες-1ισοπαλίες-2 ήττες.

ΤΟ «ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ» ΔΙΔΥΜΟ  
Ο Φέλιξ Μάγκατ είχε κάνει διάνα με την απόκτηση του Εντίν Τζέκο και του Γκράφιτε. Ειδικά η απόκτηση του Βραζιλιάνου είχε προξενήσει πολλές απορίες. Στα 28 του χρόνια είχε κάνει μία πολύ καλή σεζόν προηγουμένως, με την Σάο Πάολο (2004, 22 γκολ).

Οι δύο τους πέτυχαν 71 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ο Γκραφίτε (28 γκολ), 2ος ο Τζέκο (26 γκολ). Μάλιστα κατέρριψαν ένα ρεκόρ 36 χρόνων, που κρατούσαν από το 1971, ο Γκερτ Μίλερ και ο Ούλι Χένες με 53 τέρματα (Μπάγερν)!

Ο ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΜΑΓΚΑΤ
Ανέλαβε την Βόλφσμπουργκ τον Μάιο του 2007. Λάτρης της πειθαρχίας και της σκληρής προπόνησης στηρίχτηκε κυρίως στο «μαγικό τρίγωνο» όπως είχε γίνει γνωστό. Μισίμοβιτς (7 γκολ-20 ασίστ), Γκραφίτε και Τζέκο.

Έφτασε πιθανότατα στο αποκορύφωμα της προπονητικής του καριέρας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2009 και πήρε «γλυκιά» εκδίκηση από την ομάδα (Μπάγερν) που τον είχε διώξει ως ανεπιθύμητο, περίπου 2 χρόνια πριν.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ
Ο τίτλος «σφραγίστηκε» την τελευταία αγωνιστική της σεζόν. Μέσα σε αποθέωση από 30.000 οπαδούς, η Βόλφσμπουργκ συνέτριψε 5-1 την Βέρντερ Βρέμης και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, με δύο βαθμούς διαφορά από τη 2η Μπάγερν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.