«Κοντός» Ολλανδός στο Ντόρτμουντ

Η Τσέλσι έπρεπε να «καθαρίσει» καθώς το Λονδίνο έχει γεμίσει. Η Ντόρτμουντ είχε χώρο και στα χέρια του Τέρζιτς προστέθηκε ένα εργαλείο που παίζει παντού.

Ο Μάατσεν συμμετείχε στα βιβλία μερικών από τους σπουδαιότερος συλλόγους της Ευρώπης για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ενώ εντάχθηκε για πρώτη φορά στη Φέγενορντ σε ηλικία μόλις επτά ετών. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος τέσσερα χρόνια αργότερα από τους 16 φορές πρωταθλητές της Eredivisie, εν μέρει λόγω του μικρού αναστήματος του. Μετά από δύο χρόνια στη Σπάρτα Ρότερνταμ, η PSV τον έκανε δικό της. Αφού εντυπωσίασε ενώ έπαιζε για τις ομάδες νέων του συλλόγου, ο αριστεροπόδαρος άσος τράβηξε την προσοχή της Τσέλσι, κάνοντας τη μετάβαση στο Στάμφορντ Μπριτζ το καλοκαίρι του 2018.

Ο Ολλανδός αρχικά εμφανίστηκε στην ακαδημία των Μπλε του Λονδίνου, βοηθώντας την U19 να φτάσει στον τελικό του UEFA Youth League 2018/19 όπου τελικά έχασε με 3-1 από την Πόρτο. Έδωσε επίσης τέσσερις ασίστ σε μόλις 10 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ U18 εκείνη την περίοδο, καθώς η Τσέλσι τερμάτισε τρίτη στον πίνακα. Την επόμενη σεζόν, τράβηξε το βλέμμα του τότε προπονητή Φρανκ Λάμπαρντ, κάνοντας τελικά το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 εναντίον της Γκρίμσμπι Τάουν στο Κύπελλο EFL, αντικαθιστώντας τον Μάρκος Αλόνσο για τα τελευταία 20 λεπτά της νίκης με 7-1.

Με τις κανονικές εμφανίσεις της πρώτης ομάδας να είναι δύσκολο να γίνουν στην Τσέλσι, ο Μάατσεν έπρεπε να φύγει δανεικός για να αρχίσει να κάνει πάταγο στο άθλημα. Ακολούθησαν πολλά υποσχόμενοι δανεισμοί στην Τσάρλτον στη League One και στην Κόβεντρι Σίτι, αντίστοιχα, αλλά ήταν στην Μπέρνλι το 2022/23 όπου βγήκε πραγματικά στη σκηνή. Καθώς οι Clarets εξασφάλισαν την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία υπό τις οδηγίες του Κομπανί, ο Μάατσεν ήταν κρίσιμος παράγοντας, σημειώνοντας τέσσερα γκολ και έξι ασίστ σε 39 αγώνες πρωταθλήματος κερδίζοντας μια θέση στην κορυφαία Ομάδα του Πρωταθλήματος.

Αυτή τη σεζόν ήταν η πρώτη του ως μόνιμο μέλος της πρώτης ομάδας της Τσέλσι, αλλά χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε έναν μικρό ρόλο, έχοντας μόνο δύο εκκινήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και συχνά παιζόταν ως εξτρέμ και όχι στην αγαπημένη θέση που είναι στα μπακ.

Σε διεθνές επίπεδο, δεν έχει ακόμα πραγματοποιήσει ντεμπούτο με το εθνόσημο, αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ρόναλντ Κούμαν για τις προκριματικές αναμετρήσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 του περασμένου έτους με την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Ωστόσο, έχει διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, παίζοντας πέντε από τα έξι παιχνίδια των Ολλανδών που κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 το 2019, βρίσκοντας μάλιστα και γκολ στον τελικό θρίαμβο 4-2 επί της Ιταλίας.

Ο νεότερος άσος των Βεστφαλών, είναι στα καλύτερά του επιτίθεται από βαθιά και προκαλεί προβλήματα με τον ρυθμό του και ντριμπλάρει στα πλάγια, είτε ως αριστερό μπακ, είτε ως αριστερό ακραίο μπακ, κάτι σαν τον Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του σε όλο τον κόσμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.