Στουτγκάρδη: Το υποδειγματικό ξεκίνημα θα έχει ανάλογο τέλος;

Μια καταστροφική περυσινή σεζόν, είδε τη Στουτγάρδη να περνάει από τέσσερις προπονητές, ο τελευταίος από τους οποίους την οδήγησε σε ασφάλεια.

Χρειάστηκε τα πλέι οφ ο Σεμπαστιάν Χένες για να την κρατήσει στη ζωή, αλλά αυτός και η ομάδα δεν έχουν ξανακοιτάξει πίσω έκτοτε.
Με τη Στουτγκάρδη να τερματίζει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στη χειμερινή διακοπή της Bundesliga, εστιάζουμε σε αυτό το επιτυχημένο ξεκίνημα της σεζόν.

«Βαθμοσυλλέκτρια»
Η ομάδα του Σεμπαστιάν Χένες έχει κερδίσει 11 από τα 16 παιχνίδια της που αποτελεί νέο ρεκόρ συλλόγου. Η τελευταία φορά που είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μετά από 16 αγώνες ήταν τη σεζόν 2003/04, όταν είχε 35 βαθμούς.

Η υποστήριξη των οπαδών
Για άλλη μια φορά, η Στουτγκάρδη μπόρεσε να βασιστεί στους οπαδούς της, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Το «MHPArena» ήταν κατάμεστο στους εννέα αγώνες, με τον μέσο όρο να μην είναι μικρότερος από 53.789 εισιτήρια. Αυτό το κύμα υποστήριξης, σίγουρα έχει περάσει και στην ομάδα, κερδίζοντας επτά από τα εννέα εντός έδρας παιχνίδια της. Το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα από αυτή την άποψη.

Το θαύμα του Σερχού Γκιρασί
Με 13 γκολ στα πρώτα επτά ματς, πλέον έχει φτάσει τα 17 σε 14 παιχνίδια. Ο Ντενίζ Ουντάβ έχει εννέα γκολ σε 13 αγώνες αυτή τη σεζόν, που σημαίνει ότι Γκιρασί και Ουντάβ έχουν 26 από τα 37 γκολ της Στουτγκάρδης.

Το πιο γρήγορο γκολ
Το γρηγορότερο γκολ της Στουτγκάρδης στη σεζόν ήρθε χάρη στον Ουντάβ στη νίκη με 2-1 εκτός έδρας στη Φρανκφούρτη, όταν βρήκε δίχτυα μετά από μόλις 59 δευτερόλεπτα. Έξι γκολ της Στουτγκάρδης έχουν έρθει από παίκτες του πάγκου μέχρι στιγμής, τρία από αυτά τα έχει πετύχει ο Ούνταβ, καθιστώντας τον, τον πιο παραγωγικό αναπληρωματικό στην Μπουντεσλίγκα μαζί με τον Τελ της Μπάγερν Μονάχου.

Η νεότερη ομάδα
Με μέσο όρο ηλικίας 24,9 ετών, η Στουτγκάρδη αποτέλεσε τη νεότερη ομάδα της Bundesliga αυτή τη σεζόν. Η Βόλφσμπουργκ είναι η επόμενη, με μέσο όρο ηλικίας 25,1 έτη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.