Bundesliga: Ίσως όχι το κορυφαίο, αλλά σίγουρα το πιο διασκεδαστικό πρωτάθλημα!

Με βάση κάποιους σημαντικούς αριθμούς η Bundesliga μπορεί να χαρακτηριστεί, ως το πιο «χορταστικό» ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η συνδρομή του Χάρι Κέιν, της Μπάγερν Μονάχου και της Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο.

Άφθονα γκολ

Έχουν επιτευχθεί 480 γκολ στις 16 αγωνιστικές της Bundesliga μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν (143 αγώνες συνολικά). Μια σύγκριση των πέντε μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, δείχνει ότι το γερμανικό πρωτάθλημα, έχει ξεκάθαρα την υψηλότερη βαθμολογία μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν με μέσο όρο 3,36 γκολ ανά αγώνα, σχεδόν ένα ολόκληρο γκολ ανά αγώνα περισσότερο από τη Ligue 1 (2,50).

Σύμφωνα με το επίσημο site της Bundesliga έχει τακτικά κατά μέσο όρο περισσότερα από τρία γκολ ανά αγώνα τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει δει τα δίχτυα να τινάζονται με τόσο τρομακτική συχνότητα, από το 1984/85. 42 τέρματα σημειώθηκαν μόνο στην 9η αγωνιστική τον Οκτώβριο. Σε εκείνη την αγωνιστική, ο Χάρι Κέιν πέτυχε ίσως το το πιο αξιομνημόνευτο από αυτά τα 480 γκολ, ένα γκολ από το δικό του μισό του γηπέδου καθώς η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε την Ντάρμσταντ με 8-0, πετυχαίνοντας και τα οκτώ γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι σκόρερ τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας

 Ο Κέινέφτασε στη Γερμανία με τεράστια φήμη και έχει ανταποκριθεί πλήρως με εκπληκτική συχνότητα σκοραρίσματος και 21 γκολ στις πρώτες 16 εμφανίσεις του. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας έχει σκοράρει περισσότερα τέρματα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης μέχρι στιγμής αυτή τη σεζό, αλλά και πάλι έχει περισσότερα γκολ ως άτομο, από ότι έχουν πετύχει 43 ομάδες σε αυτά τα πρωταθλήματα!

Και αν πολλοί προέβλεπαν το συγκλονιστικό ξεκίνημα του Κέιν, σχεδόν κανείς στην αρχή της σεζόν δεν θα τολμούσε να προβλέψει τον αντίκτυπο ενός από τα προηγουμένως λιγότερο γνωστά ταλέντα της Bundesliga. Ο Σερού Γκιρασί της Στουτγκάρδης, ήταν απλά συγκλονιστικός – μόνο ο Κέιν και ο Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν υπερηφανεύονται με περισσότερα από τα 17 γκολ του Γκιρασί μέχρι στιγμής.

Το «τρένο» της Λεβερκούζεν δεν κάνει… στάση

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν επίσης μια από τις ιστορίες που ξεχώρισαν αυτή τη σεζόν, καθώς καμία άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν παραμένει αήττητη τα Χριστούγεννα και καμία ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην απίστευτη σειρά των 25 αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής.

Η Μπάγερν και η Λεβερκούζεν καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις των 96 ομάδων στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης για γκολ ανά αγώνα, με 3,27 και 2,88, αντίστοιχα. Έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στον μεγάλο αριθμό τερμάτων που έχουν επιτευχθεί. Αν σκεφτείτε ότι η Bundesliga έχει τις περισσότερες τελικές ανά αγώνα σε οποιοδήποτε από τα μεγάλα πρωταθλήματα (27,4), τις περισσότερες «μεγάλες ευκαιρίες» ανά αγώνα (5,2) και το ποσοστό μετατροπής των καλύτερων πιθανοτήτων (16,4%), η γερμανική κορυφαία κατηγορία είναι αρκετά απλά το κατάλληλο πρωτάθλημα για την ψυχαγωγία των φίλων του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι περίεργο που οι οπαδοί συρρέουν σε μεγαλύτερους αριθμούς από οπουδήποτε αλλού. Ο μέσος όρος θεατών της Bundesliga – 39.458 αυτή τη σεζόν – είναι μεγαλύτερος από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ η Bundesliga 2 δεν είναι πολύ πίσω με 28.203, τοποθετώντας την κοντά στη La Liga της Ισπανίας και μπροστά από τη Ligue 1 της Γαλλίας!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.