Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2: Έπαιξε με τη “φωτιά” και έχασε! (highlights)

H Λίβερπουλ έχασε εκ νέου έδαφος, αυτή τη φορά με την εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 απέναντι στη Γουέστ Χαμ!

H Λίβερπουλ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας απ’ το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αφού έμεινε στο 2-2 με τη Γουέστ Χαμ για την 35η αγωνιστική της Premier League. Οι “κόκκινοι” (αγωνίστηκαν βέβαια με λευκά και πράσινα) σε ακόμα ένα ματς έμειναν πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να φτάσουν σε ανατροπή, ωστόσο τα “σφυριά” δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Σκόρερ οι Μπόουεν (43′), Ρόμπερτσον (48′), Σούτσεκ (αυτ. 65′), Μιχαήλ Αντόνιο (77′).

Ισορροπημένο πρώτο μέρος, δοκάρι η Λίβερπουλ, το γκολ η Γουέστ Χαμ

Η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν ήταν ιδιαιτέρως απειλητική και σταδιακά η Γουέστ Χαμ έψαξε το γκολ για να σκοράρει στο 43′ με τον Μπόουεν. Στο 11′ η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη με ένα σουτ του Έλιοτ. Η Γουέστ Χαμ απάντησε με ένα καλό σουτ του Κουφάλ. Καθώς το ματς έφτανε προς το φινάλε του πρώτου μέρους, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε μια ανάσα απ’ το γκολ. Ο Ντίας μετά από ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή των Λονδρέζων, σούταρε για να στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αρεολά.

Στο 43′ ο Μπόουεν είχε σπουδαία ευκαιρία και ο Άλισον αναγκάστηκε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Απ’ την εκτέλεση, ξεκίνησε η ευκαιρία της Γούεστ Χαμ που οδήγησε στο γκολ του Μπόουεν με κεφαλιά. Ο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός ισοφάρισε το ρεκόρ του Πάολο Ντι Κάνιο, ο οποίος είχε πετύχει 16 γκολ με τη φανέλα των σφυριών στο πρωτάθλημα, τη σεζόν 1999 – 2000.

Μπήκε “μανιασμένη” η Λίβερπουλ!

Την πρώτη καλή στιφμή στο δεύτερο ημίχρονο την είχε η Λίβερπουλ, όταν ο Ντίας πάσαρε έξυπνα μέσα στην περιοχή για τον Γκράβενμπερχ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ’ την εστία της Γουεστ Χαμ. Στο 48′ ο Ντίας με πανομοιότυπη κίνηση μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πάσαρε παράλληλα και ο Ρόμπερτσον έπιασε απευθείας το σουτ για να αιφνιδιάσει την πολυπληθή άμυνα της Γουέστ Χαμ!

Η Λίβερπουλ παρέμεινε πιεστική και στο 58′ ο Αλεξάντερ Άρνολντ βρήκε χώρο και δοκίμασε το πόδι του, για να διώξει σε κόρνερ ο Αρεολά. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέμεινε επιθετικά και σκόραρε το γκολ της ανατροπής με αυτογκολ του Σούτσεκ στο 65′. Αρχικά ο Γκάκπο έπιασε απευθείας σουτ από κοντινή απόσταση και αφού η μπάλα κόντραρε στον Ογκμπόνα και στον Σούτσεκ, κατέληξε στα δίκτυα των “σφυριών”.

Κράτησε” το σκορ ο Αρεολά, σκόραρε ο Μάρκος Αντόνιο

Ο Αρεολά προχώρησε σε τρεις σημαντικές επεμβάσεις, αρχικά στο 69′ σε σουτ του Ντίας μέσα απ’ την περιοχή, ένα λεπτό αργότερα σε κοντινή κεφαλιά του Μακ Άλιστερ και στο 73′ σε ακόμα μια προσπάθεια του Ντίας! Η Γουέστ Χαμ μετά από μεγάλη επιθετική σιγή, απείλησε στο 75′ με σουτ του Κούντους, ωστόσο ο Άλισον ήταν σε ετοιμότητα. Λίγα λεπτά αργότερα (77′) η άμυνα της Λίβερπουλ έμεινε εκτεθειμένη και ο Μάρκος Αντόνιο σκόραρε με κεφαλιά, μετά από σέντρα – ασίστ του Μπόουεν!

Στο 82′ ο Κλοπ έριξε τους Σαλάχ, Νούνιεζ και Γκόμεζ στο ματς, με τον Αιγύπτιο μάλιστα να έρχεται σε δημόσια κόντρα με τον Γερμανό τεχνικό, λίγο πριν μπει στο ματς! Στο 84′ οι νεοεισελθόντες Σαλάχ και Νούνιεζ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Αρεολά ήταν και πάλι παρών!

Στο 90′ ο Έλιοτ είχε μεγάλη ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη στη Λίβερπουλ, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.