Bundesliga: Πέντε παίκτες που έκαναν τη διαφορά

Η Bundesliga επιφύλαξε πολλές εκπλήξεις καθώς έμπειρα ταλέντα και καυτές προοπτικές συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη σεζόν.

Η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τον 10ο συνεχόμενο τίτλο κάνοντας ακόμα έναν περίπατο, ενώ οι απίστευτες Ουνιόν Βερολίνου και Φράιμπουργκ ανέτρεψαν τις πιθανότητες για την πρόκριση στην Ευρώπη. Ο 32χρονος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς την τελευταία δεκαετία. Τα 35 γκολ του Πολωνού στο πρωτάθλημα τον είδαν να τερματίζει πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα για έβδομη φορά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρύλου των Βαυαρών, Γκερντ Μίλερ. Είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην οποία ο Λεβαντόφσκι σκοράρει τουλάχιστον 34 φορές. Ο Πολωνός ακολουθεί τον Μίλερ (365) με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία (312).

Ένας παίκτης που δεν έπιασε στην Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο πολυτιμότερος της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα. Ο επιθετικός της Λειψίας, Κρίστοφερ Ενκουνκού απόλαυσε μια συγκλονιστική χρονιά, έχοντας 51 συνεισφορές σε γκολ σε 52 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Γάλλος, κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα του πρωταθλήματος τέσσερις φορές, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Επίσης ήταν ο πρώτος παίκτης στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας που έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ (20) και ασίστ (13), και ανταμείφθηκε με την παρθενική του κλήση στη Εθνική από τον Ντιντιέ Ντεσάν. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε μια εκπληκτική σεζόν με ένα γκολ στον τελικό του DFB-Pokal, καθώς η Λειψία κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.

Ένας άλλος μέσος που είχε μια εκπληκτική σεζόν είναι ο Τζουντ Μπελιγχαμ της Ντόρτμουντ. Ο 18χρονος κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (91) από οποιονδήποτε παίκτη της σε όλη τη σεζόν – και φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ενοχλητικός για τους αμυντικούς για άλλη μια φορά την επόμενη σεζόν. Είπε: “Ανυπομονώ πραγματικά για την επόμενη σεζόν. Ανυπομονώ να ξεκινήσει επιτέλους. Αλλά ναι, θα είμαι εδώ την επόμενη σεζόν και θα είμαι έτοιμος. Έχω τη μοίρα μου στα χέρια μου και ξέρω ότι μπορώ να εξελιχθώ περαιτέρω αν καταβάλω προσπάθεια και εμπιστευτώ τους ανθρώπους γύρω μου». Αναμφίβολα το κλειδί για τις πιθανότητες της Ντόρτμουντ να διεκδικήσει τον τίτλο την επόμενη σεζόν.

Ο Τζόσουα Κιμιχ έχει ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη του ως ένας από τους καλύτερους μέσους στην Ευρώπη, αφού απόλαυσε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν υπό την καθοδήγηση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ήταν ένα βασικό πρόσωπο στο κέντρο της Μπάγερν και έδειξε να έχει προσαρμοστεί στο σύστημα υψηλής πίεσης του με ευκολία, διαχειριζόμενος πιο επιτυχημένες πιέσεις (177) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην ομάδα. Ο διεθνής με 64 συμμετοχές είχε επίσης αυξανόμενο αντίκτυπο στο επιθετικό παιχνίδι της Μπάγερν – κάνοντας τις περισσότερες πάσες στο τελευταίο τρίτο της σεζόν (581), καθώς οι Βαυαροί πέτυχαν 97 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο μελλοντικός αρχηγός του συλλόγου δεν θα μπορούσε να λείψει από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.