Φλόριαν Βίρτς: Ένα σπάνιο ταλέντο παγκόσμιας κλάσης!

Είναι μόλις 18 χρόνων (τα έκλεισε τον περασμένο Μάιο) και ήδη έχει κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τα κατορθώματα του.

Ο Φλόριαν Ρίχαρντ Βιρτς, είναι η χαρακτηριστική περίπτωση ποδοσφαιριστή, με έμφυτο ταλέντο που δείχνει από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας ότι μπορεί να φτάσει ψηλά… πολύ ψηλά.
Ο Βιρτς εντάχθηκε στην ομάδα νέων της Κολωνίας το 2010, όπου παρέμεινε μέχρι να υπογράψει στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Ιανουάριο του 2020. Αφού εντυπωσίασε με την U17, ο νεαρός μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε αγώνα της Bundesliga, στις 18 Μαΐου του ίδιου χρόνου, ξεκινώντας βασικός απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης.

Με αυτή τη συμμετοχή, προσπέρασε τον Κάι Χάβερτς και έγινε ο νεότερος παίκτης της Λεβερκούζεν που έπαιξε ποτέ στο πρωτάθλημα, σε ηλικία 17 ετών και 15 ημερών. Στις 6 Ιουνίου, ο Βίρτς σημείωσε το πρώτο του γκολ για τη Λεβερκούζεν στο 89ο λεπτό της εντός έδρας ήττας με σκορ 4-2 από την Μπάγερν Μονάχου, καθιστώντας τον, τον νεότερο σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga σε ηλικία 17 ετών και 34 ημερών (αργότερα το ρεκόρ καταρρίφθηκε από τον Γιουσούφα Μουκόκο). Αυτά τα επιτεύγματα μπορεί από μόνα τους να μη λένε πολλά. Έχουμε δει και άλλους παίκτες να ανεβαίνουν γρήγορα, να κάνουν «θόρυβο» και μετά να χάνονται.

Ο Φλόριαν Βιρτς δεν είναι όμως μία τέτοια περίπτωση. Ανήλικος ακόμη πέρυσι, μέτρησε 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 8 γκολ και ισάριθμες ασίστ! Εφέτος κλήθηκε στην Εθνική ομάδα και τον Σεπτέμβριο μέτρησε ήδη τις πρώτες του τρεις συμμετοχές, ενώ και με την ομάδα του, η οποία από το βράδυ της Κυριακής «έπιασε» στην κορυφή τη Μπάγερν, συνεχίζει να εκπλήσσει με τα «μαγικά» που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας κάποιον καταξιωμένο ποδοσφαιριστή με πολλά χρόνια εμπειρίας και όχι ένα παιδί 18 χρόνων.

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, Χάνσι Φλικ μέσα σε λίγες λέξεις κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τις αρετές του Βιρτς. «Ο Φλόριαν είναι απλώς ένα τεράστιο πλεονέκτημα για αυτήν την ομάδα (την Εθνική) μέσω της ξεγνοιασιάς του. Είναι απλά ένας εξαιρετικός τεχνίτης, του αρέσει να παίζει, είναι πολύ δημιουργικός, έχει καλό σουτ, τρέχει σκληρά και είναι γρήγορος. Έχει ένα καλό συνολικό πακέτο».
«Ξεγνοιασιά». Αυτή είναι η λέξη-κλειδί. Βλέποντας τον στο γήπεδο, διακρίνεις αμέσως τη χαλαρότητα και την έλλειψη πίεσης και άγχους στο παιχνίδι του. Έχει σχεδόν πάντα τη γρήγορη σκέψη να επιλέξει την σωστή κίνηση. Ξέρει επακριβώς πότε θα πασάρει ή πότε θα τελειώσει μόνος του τη φάση, για να βοηθήσει στο μέγιστο την ομάδα του.

Ο 18χρονος, έχει ήδη σημειώσει τέσσερα γκολ και μετράει πέντε ασίστ, στις έξι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα. Αν προσθέσουμε και τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, ο Βιρτς έχει σε 7 αγώνες, 6 γκολ και 5 ασίστ. Σε όλα τα ματς της Λεβερκούζεν που έχει αγωνιστεί, κατέγραψε ή γκολ ή ασίστ! Είναι ο νεότερος παίκτης που έφτασε τα 10 γκολ στην ιστορία της Bundesliga και ήδη η Μπάγερν τον «γλυκοκοιτάζει», όπως και οι μεγάλοι της Premier League.

Ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν Σίμον Ρόλφς, ερωτηθείς για τα ρεπορτάζ που φέρνουν τον νεαρό ως μεταγραφικό στόχο κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, δεν έδωσε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους υποψήφιους «μνηστήρες». Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.
«Έχει μεγάλο συμβόλαιο, μέχρι το 2026. Δεν χρειάζεται να πουλήσουμε παίκτες τόσο νωρίς. Θέλουμε να τον αναπτύξουμε, να αναπτύξουμε τον σύλλογο μας, μαζί του. Εντάξει, υπάρχουν φήμες… Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό, αλλά δεν είναι ο στόχος μας να τον πουλήσουμε. Οι παίκτες κάποια στιγμή στην καριέρα τους κάνουν το επόμενο βήμα για ομάδες του κορυφαίου επιπέδου, αυτό είναι θεμιτό για εμάς, αλλά όχι πολύ νωρίς. Είναι ακόμη πολύ νέος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.