Αντβέρπ – Σαρλερουά 5-2 : Ανατρεπτικές κινήσεις, εγωισμός και πάθος! (highlights)

Πραγματοποιώντας, έστω και για 50 λεπτά περίπου την καλύτερη και πιο πειστική εμφάνιση της φετινής σεζόν η Αντβέρπ νίκησε 5-2 τη Σαρλερουά και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Βελγικού κυπέλλου!

Μια διαδικασία που ξεκίνησε στα όρια της ποδοσφαιρικής φλυαρίας κι αγγαρείας, εξελίχθηκε στον απόλυτο αιφνιδιασμό από το αουτσάϊντερ (Σαρλερουά_ και κατέληξε σε θρίαμβο του φαβορί (Αντβέρπ) ήταν το ματς της Αμβέρσας που προφανώς και δεν θα ξεχάσουν εύκολα φέτος οι φίλαθλοι των πρωταθλητών Βελγίου.

Η Αντβέρπ ξεκίνησε με μια υπεροχή που άγγιξε το 82% στις “άψυχες” στατιστικές καταγραφές αναφορικά με την κατοχή της μπάλας.. Από ουσία όμως, λίγα πράγματα. Κι όταν αποφάσισε μετά το 25λεπτο η Σαρλερουά να ανέβει στο χώρο δικαιώθηκε σκορπώντας την απόγνωση στους γηπεδούχους μέσα σε ένα τρίλεπτο! Στο 28΄ έπειτα από αδυναμία της άμυνας της Αντβέρπ να ανταποκριθεί στην πίεση, ο Παλαιστίνιος φορ Νταμπάχ έκανε το 0-1. Πριν καλά καλά συνέλθει η ομάδα της Αμβέρσας ήρθε ένα ακόμη γκολ, από τον Χέϊμανς στο 31ο λεπτό!

Κάπου εκεί ο Φαν Μπόμελ ήρθε να μας θυμήσει αφενός γιατί έχει καταφέρει αυτή η ομάδα να κερδίσει τόσα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια στο Βέλγιο κι αφετέρου τι σημαίνει να είσαι προπονητής που “βλέπει”, “ζει¨και ΔΕΝ διστάζει να παρέμβει στο ματς!

Τρεις αλλαγές – χωρίς τραυματισμό – στο 40ο λεπτό απαιτεί τόλμη και πάνω σε αυτό ο προπονητής της Αντβέρπ δικαιώθηκε! Η είσοδος του έμπειρου φορ Γιάνσεν “απελευθέρωσε” το ταλέντο των υπόλοιπων που συγκροτούσαν μέχρι εκεινη την ώρα την γραμμή κρούσης. ΟΙ Κεϊτά και Κουλιμπαλί… σουλούπωσαν την ανασταλτική λειτουργία ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γκολ στην εκπνοή του ημιχρόνου από τον Νιγηριανό Ετζουκέ!

Στην επανάληψη και σε έναν ξέφρενο ρυθμό ήρθε η ισοφάριση από τον Ιλενικενά (57′), η ανατροπή για το 3-2 από τον Γιάνσεν (71′) κι άλλο ένα ακόμη γκολ από τον Ιλενικενά – επιθετικός ετών 18… παρακαλώ – για το 4-2.

Στο 89′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι και ο γκολκίπερ Λάμενς στην πρώτη (!!) φετινή του εμφάνιση απέκρουσε το σουτ του Ιλαϊμαχαρίτρα. Δύο λεπτά αργότερα από μια γκάφα του έταιρου γκολκίπερ, του Κοφί, ο Γιάνσεν διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Ένας πραγματικός θρίαμβος στην αποθέωση του ποδοσφαιρικού εγωισμού και του ρίσκου…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.