Ένα… χταπόδι στην εστία της Ράσινγκ

Όταν αγωνιζόταν στη Super League με τη φανέλα της ΑΕΚ τον είχαμε συνηθίσει να τρέχει ασταμάτητα. Απ' όταν φόρεσε τη φανέλα της Ράσινγκ Κλουμπ έχει βελτιώσει τις ικανότητές του. Ο λόγος για τον Αγουστίν Πελετιέρι, ο οποίος στον αγώνα της Ράσινγκ Κλουμπ με τη Σαν Μαρτίν από το Σαν Χουάν εκτέλεσε χρέη τερματοφύλακα.

Όταν αγωνιζόταν στη Super League με τη φανέλα της ΑΕΚ τον είχαμε συνηθίσει να τρέχει ασταμάτητα. Απ’ όταν φόρεσε τη φανέλα της Ράσινγκ Κλουμπ έχει βελτιώσει τις ικανότητές του. Ο λόγος για τον Αγουστίν Πελετιέρι, ο οποίος στον αγώνα της Ράσινγκ Κλουμπ με τη Σαν Μαρτίν από το Σαν Χουάν εκτέλεσε χρέη τερματοφύλακα. Και μάλιστα γράφοντας ιστορία, καθώς απέκρουσε πέναλτι του Γκαστόν Καπράρι στο 92ο λεπτό, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν στην Αργεντινή. Ο Χόρχε Ντε Ολιβέρα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στην φάση του πέναλτι και από τη στιγμή που ο Λουίς Σουμπελδία είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του έπρεπε να καθίσει κάποιος από τους υπόλοιπους 10 που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο. Τα. γάντια τα παρέλαβε ο Πελετιέρι πραγματοποιώντας την απόκρουση που έγραψε ιστορία. Παράλληλα, το «χταπόδι» έβαλε το όνομά του σε μια μικρή λίστα ονομάτων ποδοσφαιριστών που έχουν αποκρούσει πέναλτι.
«Νομίζω πως είναι ένας καλός τερματοφύλακας» είπε αργότερα χαριτολογώντας ο προπονητής της Ράσινγκ Κλουμπ, Λουίς Σουμπελδία.

Επίσης, ο Πελετιέρι έγινε ο δεύτερος παίκτης της Ράσινγκ Κλουμπ που καταφέρνει κάτι ανάλογο, αφού το 1971 ήταν ο «Τσάνγκο» Κάρδενας που είχε αποκρούσει το πέναλτι του Ρομπέρτο Γκραμάχο της Ροσάριο Σεντράλ και αργότερα του Παναθηναϊκού.

Οι υπόλοιποι που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο είναι οι εξής:
1992: Ο Μπισκόντι της Ροσάριο Σεντράλ απέκρουσε πέναλτι του Νταρίο Σκότο της Πλατένσε
1984: Ο Λόπες Τούριτιτς της Πλατένσε απέκρουσε πέναλτι του Φερνάντο Μορένα της Μπόκα
1989: Ο Σάντος Οβεχέρο της Βελές απέκρουσε πέναλτι του Ονίς της Χιμνάσια Λα Πλάτα
1959: Ο Νουίν της Ρίβερ Πλέιτ απέκρουσε πέναλτι του Ντε Σάνσο της Ατλάντα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.