Τα δέκα «κλειδιά» του Superclasico

Το ντέρμπι απασχολεί το 70% του φίλαθλου κόσμου της Αργεντινής, που είναι υποστηρικτές της μίας ή της άλλης ομάδας. Διαβάστε τα 10 στοιχεία που θα σας βάλουν στο κλίμα της φετινής μονομαχίας.

Το ντέρμπι απασχολεί το 70% του φίλαθλου κόσμου της Αργεντινής, που είναι υποστηρικτές της μίας ή της άλλης ομάδας. Διαβάστε τα 10 στοιχεία που θα σας βάλουν στο κλίμα της φετινής μονομαχίας:

1) Μετά τη νίκη της Νιούελς επί της Κίλμες, αμφότερες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να κυνηγήσουν μόνο τη νίκη – πιθανή ισοπαλία σχεδόν τις αποκλείει από τη μάχη του τίτλου.

2) Το ντέρμπι έρχεται σε καλό σημείο για τη Ρίβερ: 3 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Kόπα Σουνταμερικάνα, δεν υπάρχουν τραυματίες και το ηθικό είναι ψηλά.

3) Άλλη ομάδα μακριά από το Μπομπονέρα η Μπόκα: στα τελευταία 15 εκτός έδρας παιχνίδια έχει πάρει μόλις μία νίκη, αυτή της πρεμιέρας επί της Μπελγράνο με ισχυρή διαιτητική εύνοια. Από αυτά, έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα μόλις δύο φορές.

4) Η Μπόκα θα ποντάρει πολλά στο δίδυμο Γκάγκο-Ρικέλμε. Ο δεύτερος έχει φάει τα ντέρμπι με το κουτάλι, ο πρώτος θα ξαναμυρίσει ατμόσφαιρα superclasico από τις 15 Απρίλη 2007. Ο Γκάγκο έχει παίξει σε 5 ντέρμπι, αλλά έχει κερδίσει μόνο το πρώτο.

5) Ντεμπούτο στο πιο συναισθηματικό ντέρμπι του κόσμου για τον Τεόφιλο Γκουτιέρες, στράικερ της Ρίβερ. Είναι δεδομένο ότι είναι.παλαβός, όμως δείχνει.παράλογα ήρεμος τελευταία. Αλλά τα superclassico έχουν τους δικούς τους κανόνες.

6) Θα δούμε την άτυπη μονομαχία των δύο καλύτερων τερματοφυλάκων στη χώρα. Ο Ογκουστίν Οριόν έχει 279 λεπτά να δεχτεί γκολ (Ράσινγκ, Αρχεντίνος, Κίλμες) και βλέπει.Βραζιλία το καλοκαίρι, όμως και οι εμφανίσεις του Μπαροβέρο έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του Αλεχάντρο Σαμπέγια.

7) Επιστροφή του προπονητή της Μπόκα, Κάρλος Μπιάντσι, στο Μονουμεντάλ. Η πρώτη του ήταν τον 1998, όταν ο Κόρδομπα έπιασε πέναλτι, η Μπόκα άντεξε (0-0) και στο τέλος πανηγύρισε το πρωτάθλημα. Η τελευταία, το 2004, είχε αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες στα πέναλτι.

8) Για πρώτη φορά από το 2004, δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στο γήπεδο, λόγω της απόφασης για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών μετά το θάνατο οπαδού στη Λα Πλάτα πέρυσι. Το superclasico χάνει έτσι μεγάλο μέρος από το χρώμα του. Παρότι δεν θα υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί, επί ποδός θα βρίσκονται 1.000 αστυνομικοί.

9) Διαιτητής: ο Χέρμαν Ντελφίνο. Ο Ραμόν Ντίας ήθελε τον Ντιέγκο Αμπάλ, γκρίνιαξε με τον Ντελφίνο, ενώ η Μπόκα δεν σχολίασε. Σημειώστε ότι ο Ντελφίνο έχει εύκολες τις αποβολές.

10) Ισοπαλίες: από την αναβίωση του superclasico και έπειτα (μετά την επιστροφή της Ρίβερ στην πρώτη κατηγορία) δεν έχουμε νικητή: 1-1 στο Μπομπονέρα στις 5 Μάη, 2-2 στις 28 Οκτώβρη πέρυσι.

Απόψε το βράδυ, 00:15, στο Novasports 2. Λάβετε θέσεις!

Επιμέλεια: Χρήστος Καούρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.