Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

H νίκη του Ολυμπιακού στη Βαλένθια που του επιτρέπει να ελπίζει αμυδρά, η ήττα της Χίμκι που εξυπηρετεί τον Παναθηναϊκό κι η τεράστια επιτυχία της Έφες στην Καταλωνία.

Η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague έχει κερδισμένες τις Έφες και Ρεάλ, αφού οι δύο τους αποσπάστηκαν από την Μπαρτσελόνα, ενώ σε ότι αφορά στην οκτάδα, όλα «δούλεψαν» υπέρ του Ερυθρού Αστέρα με τους Σέρβους να νικούν στην έδρα ενός άμεσου αντιπάλου τους και τις Βαλένθια, Χίμκι να έχουν εντός έδρας απώλειες. 

Αποχαιρέτησε με νίκη ο Κεμζούρα

Εν αναμονή της αλλαγής φρουράς στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι «Ερυθρόλευκοι» μολονότι είχαν σωρεία προβλημάτων, έδειξαν χαρακτήρα κι επικράτησαν στο «Φοντέτα» της Βαλένθια, εκεί όπου οι Ισπανοί μετρούσαν 6 διαδοχικές νίκες. Μπορεί οι Ισπανοί να επικράτησαν στη μάχη των ριμπάουντ (41-33), εντούτοις τα κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ τα πήρε η ελληνική ομάδα στα τελευταίο δίλεπτο, με Βεζένκοφ και Πρίντεζη, ενώ οι «Ερυθρόλευκοι» με τα 12 εύστοχα τρίποντά τους ξεπέρασαν το μέσο όρο τους (8 ανά παιχνίδι), στοιχεία που ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, ούτως ώστε να τον οδηγήσουν στην επιτυχία. 

Η Έφες δεν…μασάει

Με τον Μίτσιτς στα πιτς από την προηγούμενη ημέρα και τον Ντάνστον να μην έχει ακόμη επιστρέψει, οι πρωταθλητές Τουρκίας με την επιτυχία τους στο «Παλάου Μπλαουγράνα» έστειλαν μήνυμα σε όλη την μπασκετική Ευρώπη πως σκοπεύουν να φτάσουν μέχρι τέλους την τρέχουσα σεζόν. Κι όλα αυτά με τον Αταμάν να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια με δύο τεχνικές ποινές. Πάντως, η ομάδα του στο τελευταίο πεντάλεπτο αντέδρασε σωστά πετυχαίνοντας 20 πόντους. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Μπράντον Ντέιβις πέτυχε και τους 16 πόντους των Καταλανών στο τρίτο δεκάλεπτο!

Δεν ήθελε και πολύ…

Εκκίνηση τρίτης περιόδου κι η ΤΣΣΚΑ έχει διαφορά 20 πόντων στη Βαυαρία έναντι της Μπάγερν κι όλα δείχνουν ένα άνετο βράδυ για την ομάδα του Ιτούδη, η οποία πήγε στη Γερμανία δίχως τους Στρέλνιεκς, Χάκετ. Αμ δε! Η Μπάγερν με τον Κόστιτς στον πάγκο της –μετά την απόλυση Ράντονιτς- πετυχαίνει 27 πόντους μέχρι το τέλος της περιόδου και ξαναμπαίνει στη διεκδίκηση της νίκης, μειώνοντας στον πόντο. Η ατομική ποιότητα των πρωταθλητών Ευρώπης, η ψυχραιμία στα κομβικά σημεία κι ο Τζέιμς ήταν οι παράγοντες που έδωσαν τη 12η νίκη στους Μοσχοβίτες.

Μην τα παρατάς ποτέ!

Ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε να χάνει με 21 πόντους στην έδρα της Βιλερμπάν στην ολοκλήρωση του πρώτου ημίχρονου, αλλά ο Σάκοτα είναι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζει πως όλα είναι πιθανά μέχρι να ακουστεί η κόρνα της γραμματείας για τη λήξη του αγώνα! Στα δύο εναπομείναντα δεκάλεπτα οι παίκτες του πέτυχαν 53 πόντους (είχαν 30 στο ημίχρονο) καθοδηγούμενοι από τους νεοφερμένους Πάντερ και Στίματς –ο αθεοφόβος πέτυχε ακόμη και τρίποντο, το πρώτο του στη διοργάνωση-  έχοντας 68,4% από το δίποντο και 6/11 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. 

Άλλαξε έδρα…

Αυτό με τη Ζενίτ έχει παρατραβήξει…Ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης έχει 5 νίκες και οι 4 έχουν έρθει εκτός έδρας. Τελευταίο «θύμα» της η Χίμκι, η οποία πλήρωσε το κάκιστο τρίτο δεκάλεπτο (11-25) αλλά και το γεγονός πως άφησε μια ομάδα που πετυχαίνει κατά μέσο όρο 73,4 πόντους να φτάσει στους 83. Ο Τόμας με 20 πόντους έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, παίζοντας και για τον απόντα Αγιόν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.