Μονακό-Στρασμπούρ 88-84: Πρώτο βήμα πρόκρισης υπό το βλέμμα του Κέβιν Ντουράντ (hls)

Η Μονακό έδωσε δικαιώματα στη Στρασμπούρ αλλά δεν το πλήρωσε στο τέλος και έκανε το 1-0 στη προημιτελική σειρά της LNB, έχοντας κορυφαίο τον Τζόρνταν Λόιντ με 19 πόντους και 4/5 τρίποντα. Στα υπόγεια του Λούι Ντε και ο Κέβιν Ντουράντ, φυσικά για τον καλό του φίλο, Μάικ Τζέιμς.

Η Μονακό μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, επέτρεψε στη Στρασμπούρ να βρει ρυθμό και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι ήταν εξαιρετική στα πρώτα 15 λεπτά και ερχόμενη με φόρα από τις τέσσερις σερί νίκες, που της επέτρεψαν να βρεθεί στα πλέι-οφ, βρέθηκε μπροστά με 8 πόντους διαφορά.

Η αφύπνιση του Τζόρνταν Λόιντ αλλά και η ενέργεια που έβγαλε ο Γιοάν Μακουντού ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση με αποκορύφωμα το 45-40 στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τα δύο τρίποντα των Μπλόσονγκεϊμ και Λόιντ.

Από εκεί και έπειτα οι εναλλαγές προβαδίσματος ήταν συνεχείς με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο ουσιαστικά από την ίδια αφετηρία. Ένα ξέσπασμα της Μονακό ήταν τελικώς αρκετό για να της δώσει το πρώτο ματς της προημιτελικής σειράς καθώς η «Roca Team» έφτασε στο +11 (82-71), και παρότι η Στρασμπούρ απάντησε με δικό της σερί 0-8 (82-79), ουδέποτε κατάφερε να ξαναφέρει το ματς στα ίσια.

Στο φινάλε η Στρασμπούρ είχε τις ευκαιρίες της αλλά ορισμένα άστοχα – φαινομενικά εύκολα – τελειώματα της στέρησαν το δικαίωμα να ελπίζει στο μπρέικ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η σειρά μεταφέρεται στην έδρα της Στρασμπούρ την Παρασκευή (26/05, 19:00, Novasports). Εκεί που η Μονακό δεν θα έχει τον Κέβιν Ντουράντ στο πλευρό της…

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 39-40, 63-64, 88-84

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.