Ντόνσιτς: Ποιοι πόντοι, ποια στατιστική, το μεγαλύτερο ρεκόρ του είναι άλλο…

Κι όμως... Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ που έσπασε όλα τα κοντέρ το πρωί (26/07) στην αναμέτρηση της Σλοβενίας με την Αργεντινή, έχει πετύχει και κάτι ακόμα, διαφορετικό, ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Η Σλοβενία μετέτρεψε σε «πάρτι» το παιχνίδι κόντρα στην Αργεντινή (118-100), με τον Λούκα Ντόνσιτς να σταματά στους 48 πόντους, επτά μακριά από το ιστορικό Ολυμπιακό ρεκόρ του Όσκαρ Σμιντ (από το 1988).

Αυτό όμως δεν είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ του με την φανέλα της Σλοβενίας. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, το μεγαλύτερο επίτευγμα του παιδιού-θαύματος είναι άλλο.

Ο Ντόνσιτς έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια με την Σλοβενία σε Ανδρικό επίπεδο. Και στα 14 οι Σλοβένοι έχουν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Κάτι παρόμοιο σε εθνικό επίπεδο έχει καταφέρει μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ (26-0), ο οποίος ολοκλήρωσε την καριέρα του αήττητος με την Team USA. Οι 16 από τις 26 αναμετρήσεις ήταν σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο 2008+Λονδίνο 2012) ενώ οι υπόλοιπες 10 είναι από το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2007.

Βέβαια, ο αείμνηστος Κόμπε για να το καταφέρει αυτό είχε την αμέριστη συμβολή δεκάδων σουπερστάρ NBAερ. Ο Λούκα στο Eurobasket του 2017 μπορεί να είχε τους Γκόραν Ντράγκιτς και Άντονι Ράντολφ στο πλάι του, αλλά στο Προολυμπιακό τουρνουά του Κάουνας και στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σχεδόν… μόνος του.

Το ρόστερ των Σλοβένων έχει ακόμα έναν NBAερ αλλά αυτός είναι ρολίστας (2 πόντους μέσο όρο καριέρας) στους Ντένβερ Νάγκετς.

Μένει να φανεί αν ο «μάγος» από την Λιουμπλιάνα μπορεί να διατηρήσει αυτό το αήττητο σερί στο Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό. Ακόμα και αν το χάσει στα επόμενα ματς, το φυσιολογικό δηλαδή, μιλάμε για κάτι απίστευτο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.