Αντετοκούνμπο, ο κορυφαίος μετά τον Καρίμ!

Ακούγεται τρελό, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διανύει την καλύτερη σεζόν μπασκετμπολίστα των Μιλγουόκι Μπακς μετά την εποχή του θρυλικού Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι αριθμοί.

Ακούγεται τρελό, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διανύει την καλύτερη σεζόν μπασκετμπολίστα των Μιλγουόκι Μπακς μετά την εποχή του θρυλικού Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι αριθμοί.

Μέχρι τώρα οι άνθρωποι του ΝΒΑ δεν είχαν μπει στη διαδικασία να συγκρίνουν τα νούμερα του Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ με κάποιον παίκτη μετά την εποχή του, αφού θα ήταν  και παραμένει αδόκιμο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ωστόσο, με τα κατορθώματα του, τους έκανε να το ψάξουν και να διαπιστώσουν ότι είναι ο μπασκετμπολίστας που διανύει την πιο παραγωγική σεζόν στην ομάδα του Μιλγουόκι μετά τον θρύλο Καρίμ.

Στην τετραετία 1970-1974 ο παλαίμαχος σέντερ των «ελαφιών» είχε κάνει ασύλληπτα πράγματα, τα οποία 40 και πλέον χρόνια μετά κανείς παίκτης που έχει περάσει από τους Μπακς δεν έχει καταφέρει να πλησιάσει. Και πιθανόν να μην το καταφέρει κάποιος, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Άλλωστε ο Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ είναι ο άνθρωπος που είχε οδηγήσει την ομάδα του Μίλγουοκι στο μοναδικό πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει στην ιστορία της, το μακρινό 1971. 

Οι καλύτερες σεζόν του Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ στους Μπακς:


Ας επιστρέψουμε, όμως, στο σήμερα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι το μεγάλο αστέρι των Μπακς και ο άνθρωπος που μόλις στα 22 του χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει με τα κατορθώματα του όλο τον κόσμο του ΝΒΑ και όχι μόνο. Ο «Greek Freak» λοιπόν, λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στο All Star Game, «ανάγκασε» τους Μπακς να ψάξουν στα αρχεία τους και να διαπιστώσουν κάτι το τρομερό. 

Ο Γιάννης, ο οποίος πριν λίγα χρόνια αγωνιζόταν στα ανοιχτά γήπεδα των Σεπολίων, είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας (βάσει αριθμών) στην μετά Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ εποχή στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς. Με μέσο όρο 23,4 πόντους, 8,6 ριμπάουντ, 5,4 ασίστ, 1,8 κλεψίματα και 2 τάπες ανά αγώνα, έχει καταφέρει να ξεπεράσει «ιερά τέρατα» που έχουν αγωνιστεί στην ομάδα, όπως οι Ρέι Άλεν, Σίντνεϊ Μονκρίφ, Μαρκές Τζόνσον και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν. Επιπλέον, όλα αυτά τα έχει καταφέρει σε ηλικία μόλις 22 ετών. 

Οι επιδόσεις του Αντετοκούνμπο και άλλων «θρύλων» των Μπακς:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.