Αντετοκούνμπο: «Είμαι και Έλληνας και Νιγηριανός»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκαθάρισε πως δεν απαρνιέται την νιγηριανή καταγωγή του και τόνισε πως είναι Έλληνας και Νιγηριανός.

Ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε στο «ESPN» για το τι σημαίνει το επίθετό του, καθώς επίσης και για το ψευδώνυμό του. Επίσης, συμπλήρωσε πως το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα από τα καλύτερά του, καθώς έπαιξε με τα αδέρφια του στην Εθνική Ελλάδος.

Αρχικά, ο Αντετοκούνμπο δήλωσε για το επίθετό του: «Το Άντε σημαίνει στέμμα. Ο Βασιλιάς Λεμπρόν και ο πρίγκιπας Γιάννης. Ελπίζω μόνο να μην έρθει ο Λεμπρόν και μου βάλει 50 πόντους τώρα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο «Greek Freak»: «Το έχω ακούσει τόσες φορές. Δε με ενοχλεί, αλλά ο κόσμος δε με αποκαλεί Nigerian Freak. Όλοι με λένε Greek Freak. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είμαι και τα δύο. Δεν είμαι μόνο Έλληνας, είμαι και Νιγηριανός. Δε διαλέγεις το ψευδώνυμό σου, μου άρεσε το Freak. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα. Καταλαβαίνω τον ελληνικό πολιτισμό, μιλάω τη γλώσσα, ξέρω την ιστορία. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ξέρω ακριβώς και τη νιγηριανή κουλτούρα. Δεν είμαι μόνο ένα πράγμα. Δεν μπορείς να μου πεις τι είμαι. Το να είσαι στην Ελλάδα, δε σημαίνει ότι είσαι αρκετά Έλληνας. Ξέρω ποιος είμαι, αλλά άλλοι μπορεί να λένε ότι δεν είσαι αρκετά Έλληνας. Οι γονείς σου είναι Νιγηριανοί και το χρώμα του δέρματός σου είναι διαφορετικό. Είμαι και τα δύο, είμαι αρκετά ώριμος για να το καταλάβω, ότι και αν λένε τριγύρω μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα αδέρφια του: «Αυτό το καλοκαίρι ήταν από τα καλύτερα, ήταν ξεχωριστό. Παίξαμε μαζί στην Εθνική, κάναμε τα πάντα μαζί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.