Λίλαρντ: Να μείνει ή να φύγει; Ιδού η απορία… (pics+vids)

Ο νέος αποκλεισμός από τα Playoffs φέρνει τον σταρ των Μπλέιζερς στο σταυροδρόμι του να παραμείνει πιστός στην ομάδα του ή να μετακομίσει σε νέες πολιτείες...

Μπορεί ο Ντέιμιαν Λίλαρντ να έκανε για άλλη μια φορά μαγευτικές εμφανίσεις στην Postseason, όμως η πορεία των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς σταμάτησε για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στον πρώτο γύρο μετά και τον αποκλεισμό τους με 4-2 από τους Ντένβερ Νάγκετς.

Ο σούπερ σταρ της ομάδας του Όρεγκον έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να προκριθούν στα ημιτελικά της Δύσης, όμως ο Νίκολα Γιόκιτς και οι υπόλοιποι «σβόλοι» είχαν διαφορετική άποψη.

Ο Ντέιμ ήταν απελπιστικά μόνος του σε αυτή τη «μάχη» μετρώντας 34.3 πόντους και 10.2 ασίστ κατά μέσο όρο σε αυτά τα έξι ματς, ενώ και τα ρεκόρ τριπόντων του σε ένα παιχνίδι με 12 και με 35 συνολικά πήγαν… περίπατο!

Η μαγική του εμφάνιση στο Game 5 και οι 55 πόντοι του δεν έφταναν!

Οι δικοί του συμπαίκτες ήταν ουσιαστικά άφαντοι και αμέσως μετά το τέλος της εφετινής τους περιπέτειας άρχισαν να γεννιούνται τα πρώτα ερωτηματικά για το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στον οργανισμό που τον έκανε ντραφτ και υπηρετεί από την πρώτη ημέρα της επαγγελματικής του πορείας.

Άλλωστε και φέτος ήταν το πρώτο… βιολί με 28.8 πόντους και 51.9% στο δίποντο, 39.1% στο τρίποντο και 92.8% στις βολές, τα οποία συνδύασε με 4.2 ριμπάουντ, 7.5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 35.8 λεπτά σε 67 αγώνες. Στην καριέρα του σε σύνολο 682 αγώνων έχει 24.7 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ.

Η ατομική του παρουσία και το γεγονός πως άλλη μια σεζόν δεν είχε την κατάληξη που ήθελε τον οδήγησαν στο να ρίξει… λάδι στη φωτιά στα σενάρια φυγής του με την ανάρτηση που έκανε ύστερα από το τελευταίο τους παιχνίδι και στην οποία χρησιμοποίησε στίχους τραγουδιού του ράπερ Νίπσι.

«Για πόσο πρέπει να μείνω αφοσιωμένος; Μέχρι πότε η ευκαιρία να συναντήσει την… ετοιμότητα;» αναρωτήθηκε ο Ντέιμ.

Η αντίδραση των Μπλέιζερς

Άμεσα η ομάδα του Πόρτλαντ αποφάσισε να αλλάξει… ρότα και ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Τέρι Στότς.

Ο πολύπειρος τεχνικός ήταν στο τιμόνι του οργανισμού τα τελευταία εννιά χρόνια και μέτρησε οκτώ συνεχόμενες προκρίσεις στα Playoffs, το μεγαλύτερο σερί αυτή την στιγμή στο ΝΒΑ. Όμως οι συνεχόμενοι αποκλεισμοί και οι φιλοδοξίες που δεν συνάντησαν ποτέ την πραγματικότητα οδήγησαν τις δύο πλευρές στο «διαζύγιο».

«Έχω τον απόλυτο σεβασμό για τον Tέρι και όσα έχει επιτύχει μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μια δύσκολη απόφαση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά είναι προς το συμφέρον του συλλόγου να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του τμήματος, Νιλ Όλσι.

Μπορεί ο Στοτς να ήταν ο μοναδικός προπονητής του Λίλαρντ στην επαγγελματική του καριέρα, αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού έχει ήδη εκφράσει την άποψή του για ενδεχόμενο αντικαταστάτη του.

Αυτός όπως αναφέρει και ο Κρις Χέινς του «yahoo.sports» είναι ο Τζέισον Κιντ. Ο άλλοτε κόουτς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μπακς σημειώνεται ως ο «εκλεκτός» του Ντέιμ, με τον οργανισμό όμως να αποφασίζει να μην προχωρήσει την περίπτωσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Ντέιμ…

Ήδη πάντως έχουν ακουστεί και τα ονόματα των Τσάνσι Μπίλαπς, Τζεφ Βαν Γκάντι, Μάικ Ντ’Αντόνι και Τζουάν Χάουαρντ. Στο Πόρτλαντ ψάχνονται συνεχώς και θέλουν να ικανοποιήσουν τον μεγάλο τους αστέρα, προκειμένου να μη ζητήσει ανταλλαγή αν και δεσμεύεται με την ομάδα ως και το 2025.

Γιατί όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια, με μεγαλύτερο παράδειγμα τον Άντονι Ντέιβις που ήθελε να αποχωρήσει από τους Πέλικανς, τα συμβόλαια δεν παίζουν και τόσο ρόλο αν ένας παίκτης τέτοιας εμβέλειας θέλει να τραβήξει προς… νέες πολιτείες!

Οι… σειρήνες που ηχούν ήδη στα αυτιά του

Ναι μεν ο ίδιος δεν θα ήθελε ποτέ να αποχωρήσει από τους Μπλέιζερς στα πρότυπα των Ντιρκ Νοβίτσκι και Κόμπι Μπράιαντ, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, αλλά η πραγματικότητα και οι φιλοδοξίες του για να φτάσει στην κορυφή ίσως να τον οδηγήσουν στο να πάρει… άλλον δρόμο!

Άλλωστε οι ομάδες του ΝΒΑ κάνουν ήδη την προεργασία τους και κοιτούν «διακριτικά» το αν θα πατήσουν πάνω στις συνεχόμενες αποτυχίες του Πόρτλαντ για να… κλέψουν τον 30χρονο γκαρντ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Στίβεν Έι Σμιθ του «ESPN» και Σαμς Σαράνια του «The Athletic» μισή ντουζίνα οργανισμοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να τον κάνουν δικό τους μέσω ανταλλαγής. Όπως σημειώνει ο πρώτος, μεταξύ αυτών είναι οι Μαϊάμι Χιτ, Νιου Γιορκ Νικς, Λος Άντζελες Κλίπερς και υπό συνθήκες και οι Λέικερς.

Φυσικά για να αρχίσουν να εξετάζονται οι οποιεσδήποτε προτάσεις θα πρέπει πρώτα ο Λίλαρντ να αποφασίσει να αποχωρήσει από το Όρεγκον. Αυτό είναι κάτι που προς το παρόν μοιάζει αναπάντητο, με τον ίδιο να αναλύει συνεχώς τα δεδομένα που υπάρχουν μπροστά του και το αν το Πόρτλαντ είναι το μέρος που μπορεί να επιτύχει τους στόχους του.

Για την ώρα σκέφτεται το ίδιο που έχουμε όλοι μας στο μυαλό μας.

«Να μείνω ή να φύγω; Ιδού η απορία…»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.