Φλεβαράκης: «Ο Σρέντερ έχει απίστευτη αυτοπεποίθηση, κατάλαβα ότι θα έφτανε πολύ ψηλά»

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν ο πρώτος προπονητής του Γερμανού παγκοσμίου πρωταθλητή, πριν από 11 χρόνια στην Μπράουνσβαικ.

Ο Κώστας Φλεβαράκης ήταν ο πρώτος προπονητής του Ντένις Σρέντερ στην Μπράουνσβαικ, πριν από 11 χρόνια και ο Έλληνας τεχνικός νιώθει δικαιωμένος για την εμπιστοσύνη που είχε δείξει στα πρώτα δείγματα γραφής του αρχηγού της Εθνικής Γερμανίας και παγκόσμιου πρωταθλητή 2023, όταν ουδείς τον γνώριζε στο γερμανικό μπάσκετ και εξελίχθηκε σε σταρ του ΝΒΑ.

Ο Φλεβαράκης μίλησε στο webradio της ΕΟΚ και εξιστόρησε την γνωριμία του με τον Σρέντερ, τις ιδιαιτερότητες του χαρατκήρα του και την αστείρευτη αυτοπεποίθηση που είχε ο Γερμανός παίκτης στον δρόμο της επιτυχίας που διένυσε.

Οι δηλώσεις του Κώστα Φλεβαράκη:

Για τον Ντένις Σρέντερ, τον οποίον είχε παίκτη στα πρώτα του βήματα στη Μπράουνσβάιγκ (2012-13): «Ήταν ένα παιδί στο ξεκίνημά του, το οποίο προσπαθούσε ν’ αποδείξει ότι αξίζει και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Με πολλή δουλειά κατάφερε να το αποδείξει και να κάνει πραγματικότητα αυτά που ονειρευόταν».

Για το τι είχε δει τότε στον Σρέντερ και τον πίστεψε: «Καταρχάς, πέρα απ’ τα αγωνιστικά του στοιχεία, όπου είχε μια εξαιρετική αλλαγή ρυθμού και ταχύτητας, πολύ καλό χειρισμό μπάλας και πολύ σωστές αποφάσεις για ένα παιδί 19 ετών, έβγαζε κι εκεί έναν χαρακτήρα που μπορεί να θεωρούταν και να θεωρείται ακόμα αρκετά ιδιαίτερος. Τότε χρειαζόταν κάποιον που θα τον εμπιστευθεί, θα του δώσει τις βασικές αρχές και να συγχρονίσει την αξία του και το τι μπορούσε να κάνει. Εγώ είχα δει αρκετά παιχνίδια της προηγούμενης χρονιάς πριν πάω, είχε παίξει ελάχιστα παιχνίδια.

Είδα ένα παιδί που απ’ τη μία δεν το πίστευαν πολλοί, αλλά απ’ την άλλη ο ίδιος είχε πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το μόνο που του είπα είναι να πάρει την ευκαιρία και ότι από αυτόν θα εξαρτηθεί το πόσο ψηλά θα την πάει. Τότε ήταν στην ομάδα και ο Ντάνιελ Τάις, ο οποίος όμως όταν πήγα είχε βρει ένα συμβόλαιο και είχε ήδη υπογράψει. Αυτά που είπαμε με τον Ντένις έγιναν πραγματικότητα. Κάθε μέρα που περνούσε αποκτούσε έναν μεγαλύτερο ρόλο και οι εμφανίσεις που έκανε προκαλούσαν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των ομάδων του ΝΒΑ».

Για το αν τον βοήθησε ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του: «Αυτά μετρούν πάρα πολύ, ειδικά στο ΝΒΑ. Κάποιες ιδιαιτερότητες που εδώ στην Ευρώπη ίσως οι προπονητές να τις βλέπουμε λίγο πιο στραβά, γιατί δίνουμε μεγαλύτερη βάση στο θέμα του κλίματος σε μια ομάδα, παίζουν ρόλο για να κάνεις καριέρα στο ΝΒΑ, μιας πιο έντονης προσωπικότητας που δε μπαίνει ευκολά σε καλούπια. Αυτή η μία και μοναδική χρονιά που είχε στην Ευρώπη πριν πάει στην Αμερική, τον βοήθησε, γιατί έμαθε να σκέφτεται και έμαθε πράγματα που τού χρειάστηκαν στη συνέχεια και στο χώρο του ΝΒΑ».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε μικρός: «Ήταν ένα παιδί ιδιαίτερο, που και οικονομικά ήταν πολύ δύσκολα εκείνη τη στιγμή. Απ’ όλες τις απόψεις χρειαζόταν συμπαράσταση, τόσο ηθικά, όσο και στο να δείξει ότι πραγματικά αξίζει. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μικρός. Είναι πολύ «δεμένος» με την οικογένειά του, πολύ «δεμένος» με τη μητέρα του. Από μικρός θεώρησε ότι έπρεπε ν’ αναλάβει αυτός το να βοηθήσει και να είναι αυτός που θα «ζήσει» όλη την υπόλοιπη οικογένεια. Θεωρώ ότι η μπασκετική του αξία και το ταλέντο του τον δικαίωσαν για όλα αυτά που πέρασε. Σίγουρα αυτό που μετράει είναι ότι πάντα την οικογένειά του την είχε πάρα πολύ ψηλά και αισθανόταν ότι έπρεπε να παίζει και για τον εαυτό του, αλλά και γι’ αυτήν».

Για την αυτοπεποίθηση που έχει ο Ντένις Σρέντερ: «Ο Ντένις έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Πίστευε απ’ την αρχή ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα, πιστεύει και τώρα ότι θα πάει και θα κερδίσει και πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος. Γι’ αυτό κατά καιρούς είχε πάρει και αποφάσεις που «χτυπούσαν» περίεργα, όπως το να αφήσει κάποια μεγάλα συμβόλαια, γιατί σκέφτεται με τον δικό του τρόπο και θέλει εκεί που θα πάει να είναι αυτός που θα πρωταγωνιστήσει. Είναι ένα παιδί που αξίζει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.