Αμπάλντε: «Πρώτα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ο Αλμπέρτο Αμπάλντε τόνισε πως ο πρώτος στόχος της Ισπανίας, στο επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική.

Ο διεθνής παίκτης των «φούριας ρόχας» δε θέλησε να θέσει ως στόχο, την κατάκτηση ενός μεταλλίου και δήλωσε πως η ομάδα του θα δει πως θα κυλήσει η διοργάνωση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μοντέλο που εφαρμόζουν οι Ισπανοί, για να υπάρχει συνέχεια στην εθνική τους ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Αρχικά, ο Αμπάλντε δήλωσε στην εφημερίδα «Sport»: «Είναι αρκετά περίπλοκο. Φυσικά, πάντα ο στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όμως, στον αθλητισμό υπάρχουν φορές που νικάς και άλλες που χάνεις. Η εθνική ομάδα έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην πρόσφατη ιστορία της. Επομένως, θα έλεγα ότι ο στόχος είναι να γίνουμε μια ομάδα που δύσκολα θα χάνει, να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δούμε πού θα μας πάει το τουρνουά».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ισπανικό μοντέλο και στη νοοτροπία των «φούριας ρόχας»: «Όπως είπατε, η νοοτροπία νικητή κάνει τη διαφορά, το να “μάχεσαι”. Επίσης, η ομοσπονδία έχει “χτίσει” το κατάλληλο μοντέλο από και όλοι περνάμε από μικρότερες κατηγορίες ή εθνικές. Από το U16 ξεκινάς να είσαι ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αυτό σου μαθαίνει να είσαι πάντα “μαχητικός”. Βέβαια, όλο αυτό έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα των Ισπανών, των Λατίνων, ανθρώπων που έχουν “ζεστό” αίμα. Όμως, δεν πρέπει να αμελούμε τη δουλειά που γίνεται, όταν μαθαίνουμε το παιχνίδι από μικροί. Είναι πολύ σημαντικό το τι κάνουν οι σύλλογοι και μετά, το καλοκαίρι, το τι κάνουν οι εθνικές ομάδες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.