Ελλάδα – Σλοβενία 88-77: Νίκη για τον Νίκο! (highlights)

H Eλλάδα κέρδισε για δεύτερη φορά σε φιλικό τη Σλοβενία, σε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη για την απόσυρση της φανέλας του Νίκου Γκάλη.

Το «γαλανόλευκο» νο.4 θα είναι για πάντα πλέον στην οροφή του γηπέδου που φέρει το όνομα του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα το ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, τίμησε τον εκλεκτό καλεσμένο με νέα θετική εμφάνιση απέναντι στην παρέα του Λούκα Ντόντσιτς, που είχε περιορισμένη συμμετοχή λόγω τραυματισμού.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Μήτογλου (18 π., 13 ριμπάουντ) και Λούντζης (17), για τη Σλοβενία ο Ντόντσιτς είχε 18 σε λιγότερα από 14′ και ο Κ. Πρέπελιτς 12.

Η Ελλάδα έκανε τρομερή εκκίνηση με 7-0 και με τον Γουόκαπ να οργανώνει και τον Μήτογλου να εκτελεί, έφτασε ακόμα και στο +13.

Οι Σλοβένοι όμως ξύπνησαν μετά το νωθρό ξεκίνημα και με σερί στο τέλος της α’ περιόδου, μείωσαν στο δίποντο (27-25).

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν και μπροστά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου καθώς ο Ντόντσιτς…πήρε το όπλο του με 18 πόντους, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Κ. Πρέπελιτς.

Ένα καλό σερί 10-0 προς το τέλος του ημιχρόνου, βρήκε την Εθνική να ξαναπαίρνει διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (51-44), έχοντας σε πολύ καλή μέρα εκτός του Μήτογλου και τους Λούντζη-Ρογκαβόπουλο.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ντόντσιτς δεν έπαιξε λόγω ενός τραυματισμού, με την Εθνική να εκμεταλλεύεται την απουσία του για να ανοίξει τη διαφορά, παρά το γεγονός ότι ο Ιτούδης έκανε αρκετά «πειράματα» στην πεντάδα. Αιχμή του δόρατος ο Λούντζης, ενώ η άμυνα κράτησε τους Σλοβένους μόλις στους 14 πόντους (72-58).

Οι δύο ομάδες συνέχισαν τους πειραματισμούς στην τελευταία περίοδο, που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Τσάντσαρ, ο οποίος προσγειώθηκε άτσαλα μετά από ένα τρομερό κάρφωμα και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 51-44, 72-58, 88-77.

Ελλάδα (Ιτούδης): Ουόκαπ 7 (1), Ρογκαβόπουλος 10 Λούντζης 17 (3), Λαρεντζάκης 2, Μωραϊτης 2, Αγραβάνης 6, Καλαίτζάκης 8, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης 9, Παπανκολάου, Τολιόπουλος 5 (1), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 18 (1τρ. 14ρ. 6 α), Χατζηδάκης

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.