Γεραγωτέλλης: «Πετύχαμε κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, σχεδόν δεδομένο ότι θα μείνουμε και του χρόνου»

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Ερυθρό Αστέρα, Βασίλης Γεραγωτέλλης, «φιλοξενήθηκε» στο WebRadio της ΕΟΚ και μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία των «ερυθρόλευκων» στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ στο Βερολίνο καιεκτίμησε ότι πάμε σε ένα Final-4 με αυστηρά 25% πιθανότητες για όλες τις ομάδες, τονίζοντας ότι η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού και η αμυντική του Παναθηναϊκού θα κρίνουν τους δύο ημιτελικούς.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας με 3-0 απέναντι στην Παρτίζαν: «Δεν ήταν τόσο εύκολο, ούτε αναμενόμενο. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα κερδίζαμε με 3-0. Μάλιστα, τα τελευταία 6 χρόνια δεν υπήρχε καμία εκτός έδρας νίκη στους τελικούς. Εκ των υστέρων έμαθα ότι αυτό που κάναμε, το 3-0 νικώντας την Παρτίζαν σε εκτός έδρας ματς και παίρνοντας τον τίτλο εκεί μέσα, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Δε μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενο».

Για τους τελικούς με την Παρτίζαν: «Και τα τρία παιχνίδια ήταν δύσκολα, κανένα ματς δεν ήρθε ευκολά. Μέσα στη σεζόν είχαμε νίκη εναντίον της Παρτίζαν που ήρθε πολύ πιο εύκολα. Πιστεύω απλά ότι ήμασταν πιο έτοιμοι πνευματικά, δείξαμε πολύ μεγάλη ομαδικότητα, τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να πάρουμε και τα τρία παιχνίδια, που κρίθηκαν προς το τέλος».

Για το αν αυτή η κατάκτηση αφήνει πίσω την κακή πορεία στην Ευρωλίγκα: «Οι αντιδράσεις του κόσμου, της διοίκησης και των ανθρώπων γύρω απ’ την ομάδα, αυτό δείχνουν. Εγώ δε θέλω να σκέφτομαι έτσι, δε μπορώ να πω ότι αισθανόμουν ωραία όταν κάναμε 3-4 σερί ήττες, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ, στην Ευρωλίγκα. Ούτε είμαι περήφανος που η ομάδα τερμάτισε 16η στην Ευρωλίγκα. Καταρχάς, αυτό που καταφέραμε, το να είμαστε έτοιμοι στο τέλος της χρονιάς παρά τις απουσίες μας και κερδίζοντας έναν τόσο καλό αντίπαλο με 3-0, είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία. Έτσι θα τη χαρακτήριζα».

Για το πώς βιώνει ο κόσμος αυτά τα ντέρμπι Ερυθρού Αστέρα-Παρτίζαν: «Η κόντρα είναι πολύ μεγάλη, όπως το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Είναι οι δύο πολύ μεγάλες ομάδες της χώρας και οι κορυφαίες ομάδες όλης της περιοχής, απ’ αυτές τις 5 χώρες που βρίσκονται στην Αδριατική Λίγκα. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, παρόμοια με αυτήν της Ελλάδας. Ευτυχώς εμείς ίσως δεν την αντιλαμβανόμαστε τόσο πολύ επειδή δεν ξέρουμε σέρβικα, δεν ασχολούμαστε, δε διαβάζουμε. Αυτό το έζησα για πρώτη φορά στο Ισραήλ και με χαροποίησε ιδιαίτερα, ότι απλά κοιτάς να κάνεις τη δουλειά σου, δεν ασχολείσαι με τα υπόλοιπα κι έτσι μειώνεις την όποια πίεση υπάρχει».

Για τη σύγκριση του μπασκετικού με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι: «Αν υπάρχει κάποια διαφορά, μπορώ να πω ότι το ντέρμπι αυτό το παρακολουθεί όλη η Σερβία και ίσως περισσότερο σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Η Σερβία και η περιοχή εδώ είναι πολύ μπασκετική. Δεν έχουν στο ποδόσφαιρο ανάλογες εμπειρίες και κάποια ομάδα σε υψηλό επίπεδο, οπότε ο κόσμος είναι ακόμα πιο προσηλωμένος σε αυτά τα ντέρμπι. Τώρα κερδίσαμε τον 3ο τελικό και την επόμενη μέρα που είχαμε ρεπό και προσπαθούσαμε να πάρουμε μια ανάσα, το τι γινόταν στον δρόμο δεν περιγράφεται. Βγήκαμε λίγο έξω με τον κόουτς και γινόταν χαμός. Είναι πάρα πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους εδώ ένας τέτοιος τίτλος».

Για τους ημιτελικούς του σερβικού πρωταθλήματος: «Εμείς είχαμε προγραμματίσει να γίνει μετά το τέλος της Αδριατικής Λίγκας. Στο σερβικό πρωτάθλημα παίρνουν μέρος μόνο οι σερβικές ομάδες, όλες οι σερβικές. Αυτές οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους και οι δύο απ’ αυτές τις ομάδες, συν την Παρτίζαν και τον Ερυθρό Αστέρα, μπαίνουν στους ημιτελικούς. Την Παρασκευή (24/05) παίζουμε τον 1ο ημιτελικό με την FMP και η Παρτίζαν με την Μέγκα. Οι σειρές κρίνονται στις δύο νίκες και οι νικητές περνούν στους τελικούς, όπου επίσης είναι best-of-three».

Για τη σημασία αυτής της διοργάνωσης: «Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρο στους παίκτες. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η Αδριατική Λίγκα, αλλά για τους οπαδούς μας και ιδιαίτερα για το κλαμπ και τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, είναι. Για την Παρτίζαν δεν είναι τόσο σημαντικό και γι’ αυτό τα προηγούμενα 2 χρόνια δεν κατέβηκε. Στη σέρβικη λίγκα, όπως και στο Κύπελλο, μπορείς να δηλώσεις μέχρι τέσσερις ξένους. Οπότε είμαστε σε μια φάση να επιλέξουμε ποιους ξένους θα βάλουμε, να δούμε και οι αντίπαλοί μας ποιους θα βάλουν».

Για το αν θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα: «Ένας απ’ τους λόγους που επιλέξαμε να έρθουμε στον Ερυθρό Αστέρα ήταν γιατί απ’ την αρχή μάς εγγυήθηκαν και το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς. Υπήρχε μια μικρή ρήτρα μέσα και απ’ τις δύο πλευρές που έλεγε ότι αν η ομάδα δεν ήταν στην Ευρωλίγκα τον επόμενο χρόνο, θα μπορούσε να μην ισχύει το συμβόλαιο. Οι κουβέντες για την επόμενη χρονιά έχουν ξεκινήσει ήδη αρκετό καιρό τώρα, οπότε θέλουν να συνεχίσουμε. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το συμβόλαιο και την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας, αλλά γενικότερα είναι ευχαριστημένοι από εμάς, εκτιμούν το έργο μας. Είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα είμαστε εδώ του χρόνου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.