Μπάγερν-Όλντενμπουργκ 90-78: Κυπελλούχος Γερμανίας μετά από δύο χρόνια (vids)

Κυπελλούχος Γερμανίας για το 2023 είναι ξανά μετά από δύο χρόνια η Μπάγερν Μονάχου! Στον τελικό επικράτησε της γηπεδούχου Όλντενμπουργκ με 90-78, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Η Μπάγερν πανηγύρισε το τέταρτο εγχώριο Κύπελλο της ιστορίας της, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από δύο χρόνια χωρίς κάποια κούπα. Οι Βαυαροί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα κόντρα στην Όλντενμπουργκ, που μπορεί να διοργάνωσε το Final-4 αλλά δεν μπόρεσε να προβληματίσει στον τελικό την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι.

Πρώτοι σκόρερ των κυπελλούχων Γερμανίας οι Βλάντιμρ Λούτσιτς και Κόρεϊ Ουόλντεν με 18 πόντους έκαστος, ενώ για τους γηπεδούχους φιναλίστ ο Ντουέιν Ράσελ είχε 28 πόντους, με τον πρώην ψηλό του Περιστερίου, Σακούρ Τζούστον να έχει 9 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο ματς δεν έδωσε σε κανένα σημείο ιδιαίτερα δικαιώματα αμφισβήτησης της υπεροχής της και έφτασε άνετα στη κατάκτηση του τροπαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Όλντενμπουργκ δεν προηγήθηκε ποτέ στα 40 αγωνιστικά λεπτά, ενώ η διαφορά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν έπεσε ποτέ κάτω από του 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-35, 65-54, 90-78

MVP του Final-4 αναδείχθηκε ο Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ, ο οποίος είχε 14 πόντους τόσο στον ημιτελικό με την Άλμπα, όσο και στον τελικό με την Όλντενμπουργκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.