Σπανούλης σε Γιαννάκη: “Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε αυτά που μας έμαθες στη νέα γενιά” (video)

Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής, Βασίλη Σπανούλη μετά τη νίκη της ομάδας επί της Τσεχίας με 72-64 και το μήνυμά του προς τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά:

“Η άμυνά μας σήμερα ήταν εξαιρετική,. Αν δεν είχαμε κάνει κάποια λαθάκια πιστεύω θα είχαμε δεχθεί λιγότερους πόντους. Είχαμε ασύλληπτη θέληση και τα παιδιά εκτέλεσαν εξαιρετικά το πλάνο. Παίξαμε αποτελεσματικά στο τρανζίσιον, που θα είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας, είναι ο τρόπος παιχνιδιού που μας ταιριάζει και μπορούμε να αφομοιώσουμε. Μπορούμε να βελτιωθούμε στην κυκλοφορία της μπάλας στο σετ παιχνίδι, τα παιδιά λόγω τεράστιας θέλησης κι ανυπομονησίας έκαναν κάποιες βιαστικές επιλογές. Θα δούμε τι κάναμε λάθος στο βίντεο, θα δούμε τι κάναμε και σωστά γιατί ξαναλέω, η άμυνα ποιου έπαιξαν σήμερα τα παιδιά ήταν εξαιρετική.

Δώσαμε τεράστια έμφαση στην άμυνα, που είναι και το σήμα κατατεθέν του Έλληνα. Αυτή μας πρόσφερε τόσες επιτυχίες στο παρελθόν και αυτή μπορεί να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Σε συνδυασμό με τη γρήγορη μετάβαση στην επίθεση, μιας και το μπάσκετ γίνεται πιο γρήγορο και πιο επιθετικό, θεωρώ ότι είναι ένα πλάνο που μπορούμε να αντιπροσωπεύσουμε.

Όλοι πρέπει να παίζουν άμυνα για να παίζουν στην Εθνική. Σήμερα υπήρχαν πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, αλλά μέσα σε τρεις μέρες δεν μπορούσαμε να βγάλουμε πολλά πλάνα. Και πάλι, συγχαρητήρια στα παιδιά για την φοβερή θέληση που έδειξαν σήμερα.

Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο. Είναι πραγματικά τρομερό να έρχεσαι δύο ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και να βλέπεις τους φιλάθλους να σε χειροκροτούν και να σε ζητοκραυγάζουν. Μας δίνουν την αίσθηση ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Μπορούμε να κοιτάξουμε το παιχνίδι με την Ολλανδία, αλλά καλύτερα να δούμε το δικό μας. Έχουμε πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, αλλά σήμερα είμαι πολύ χαρούμενοι από τη σκληρή άμυνα που έπαιξαν τα παιδιά”.

Σε σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη: “Σε ευχαριστώ πολύ κόουτς για τα καλά σου λόγια. Όσα μας έμαθες οφείλουμε να τα μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά, ώστε να συνεχίσουμε τις επιτυχίες της χώρας μας”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.