Ισπανία – Φινλανδία 100-90: Φοβερός Φερνάντεθ και η…παράδοση συνεχίζεται (hls)

Σε έναν ακόμα ημιτελικό θα δώσει το παρών η "φούρια ρόχα" που περιμένει τον νικητή από το Ελλάδα - Γερμανία.

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό η Ισπανία αντιμετώπισε την Φινλανδία με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να παίρνει την πρόκριση με σκορ 100-90.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, η “φούρια ρόχα” κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά στο ξεκίνημα βάζοντας αρκετές μπάλες στο χαμηλό ποστ με τους τυπικά φιλοξενούμενους να αντιδρούν γρήγορα, να κλείνουν την απόσταση και να παίρνουν ένα δικό τους προβάδισμα το οποίο έφτασε και σε διψήφια επίπεδα με τους ανοιχτούς διαδρόμους στον αιφνιδιασμό να είναι το “όπλο” της ομάδας του Λάσι Τουόβι.

Η Φινλανδία είχε αποκτήσει ψυχολογία, έβαλε αρκετά μεγάλα σουτ τα οποία της έδωσαν περαιτέρω ώθηση με αποτέλεσμα να διευρύνουν την διαφορά τους η οποία έφτασε και στο +15 ενώ και σημείωσαν και 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο κάτι που συμβαίνει πολύ στην Ισπανία, το να δεχτεί δηλαδή τόσο μεγάλο αριθμό πόντων σε μια περίοδο. Παράλληλα και η άμυνα τους λειτουργούσε σωστά δυσκολεύοντας πολύ τον αντίπαλο τους που σημείωνε πολύ δύσκολα πόντους.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο “γύρισε” την άμυνα της σε ζώνη με αποτέλεσμα να επιβραδύνει κάπως τον ρυθμό των τυπικά φιλοξενούμενων αλλά όσο τα σουτ από την περιφέρεια δεν έβρισκαν στόχο οι επιλογές ήταν περιορισμένες και η άμυνα προσαρμοζόταν πιο εύκολα στον Έρνανγκομεθ που παρόλα αυτά προσπαθούσε αρκετά αλλά φαινόταν σαν να πάλευε μόνος του.

Η απόδοση της ομάδας του Λάουρι Μάρκανεν ήταν εξαιρετική και ταυτόχρονα πολυδιάστατη διότι όταν χρειάστηκε να βρεθεί το “αντίδοτο” στην ζώνη της Ισπανίας αυτό έγινε μέσα από τα περιφερειακά σουτ κάτι που κράτησε και την απόσταση να διατηρηθεί υπέρ της χωρίς όμως να έχει τελειώσει τίποτα στο ματς.

Στο επόμενο διάστημα του αγώνα η Ισπανία όπως ήταν λογικό αντέδρασε, βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα της και πλησίασε σε απόσταση βολής δίνοντας στον αντίπαλο να καταλάβει και στην πράξη ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Μάλιστα στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Σκαριόλο πέρασε και μπροστά με τον προημιτελικό να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο του και τα δεδομένα πλέον να είναι διαφορετικά αφού η διαφορά ήταν στους έξι πόντους αλλά υπέρ της “φούρια ρόχα” πλέον.

Στην τελική ευθεία του ματς η Ισπανία κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη διαφορά και τελικά να την διευρύνει βρίσκοντας μεγάλα σουτ (από τον Φερνάντεθ) και εξωθώντας σε λάθη την Φινλανδία η οποία έμεινε και από ενέργεια στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Μια ακόμα νίκη – πρόκριση για την ομάδα του Σκαριόλο η οποία δεν έχει λείψει από ημιτελικό από 1999 και πλέον περιμένει τον επόμενο αντίπαλο της από την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Γερμανία.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Βίλι Έρνανγκομμεθ με 27 πόντους, 15 πρόσθεσε ο αδερφός του Χουάντσο ενώ καθοριστικός με 11 πόντους και κρίσιμα σουτ ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ. Στην άλλη πλευρά 28 σημείωσε ο Μάρκανεν και 18 πόντους ο Γιάντουνεν.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 24-22, 30-15, 27-23.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.