Ίβκοβιτς: “Πάμε για… ανατροπή”

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες του και γι' αυτό το λόγο θεωρεί πως ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σιένα και θα πετύχει το... διπλό, όπως «κάναμε και τον Φλεβάρη σε όλα τα εκτός έδρας ματς.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έκρυψε την εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες του και γι’ αυτό το λόγο θεωρεί πως ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σιένα και θα πετύχει το… διπλό, όπως «κάναμε και τον Φλεβάρη σε όλα τα εκτός έδρας ματς. Τα κερδίσαμε». Με αυτά τα λόγια ο Σέρβος τεχνικός έδωσε το σύνθημα για την ανατροπή μέσα στην έδρα της Πρωταθλήτριας Ιταλίας με την αρχή να γίνεται την Τρίτη 29 του μήνα. Παράλληλα, εξήγησε ότι ελπίζει στην προσθήκη του Μίλος Τεοντοσιτς, ενώ όσον αφορά στη σημερινή ήττα είπε πως «το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την άμυνα».
Αν και προβληματισμένος, και με το δίκιο του, με τη νευρικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του, ο «σοφός» έδειξε ξεκάθαρα ότι θα κάνει τα πάντα για να πάρει η ομάδα του το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ, στοχεύοντας κυρίως στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι. «Δεν περίμενα τόσο άγχος και τόση πίεση και δη από τους πιο έμπειρους παίκτες μου. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου όμως, γιατί ξέρω ότι έχουμε το χαρακτήρα να νικήσουμε εκτός έδρας. Τον Φλεβάρη νικήσαμε σε όλα τα εκτός έδρας ματς και πιστεύω ότι με καλή προετοιμασία και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά», τόνισε και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Τεόντοσιτς: «Η απουσία του μας στοίχισε. Θα μιλήσουμε με τους γιατρούς για να δούμε αν μπορούμε να τον έχουμε στην Ιταλία». Μιλώντας για την προετοιμασία εν όψει των επερχόμενων «τελικών», δήλωσε: «Έχουμε τρεις ημέρες για να προετοιμαστούμε για το πρώτο ματς στη Σιένα.. Η ομάδα μου έχει χαρακτήρα και ξέρει να παίζει εκτός. Η ψυχολογία στα πλέι οφ είναι εντελώς διαφορετική και η προετοιμασία μας θα έχει να κάνει περισσότερο με το δεύτερο παιχνίδι».
Ερχόμενος στο τι συνέβη απόψε στο ΣΕΦ, τα λόγια του έδειξαν σε ποιους τομείς θα στοχεύσει στη συνέχεια, για να επέλθει η βελτίωση που μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Η Σιένα ήταν καλύτερη σήμερα και νίκησε δίκαια. Από πλευρά μας, ήταν ένα δύσκολο ματς για να το ετοιμάσουμε. Ηξερα πως εμείς δεν μπορούμε να παίξουμε άμυνα που να τους κρατήσει στο 20% στα σουτ, όπως την Τρίτη», τόνισε και συνέχισε εξηγώντας: «Τελειώσαμε το πρώτο δεκάλεπτο με 9 λάθη. Ημασταν στο -8. Πάλι έπειτα από ένα κακό δεκάλεπτο, τελειώσαμε στο -8 το ημίχρονο και εκεί ήλθε μια ευκαιρία που πίστεψα πως θα τα δώσουμε όλα, για να διορθώσουμε τα λάθη στην άμυνα. Και στην τρίτη περίοδο δεν αντιδράσαμε. Μπορώ να καταλάβω τα παιδιά που έκαναν μόνο δυο φάουλ και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη. Εκεί που είχαμε μεγάλο πλεονέκτημα στο πρώτο παιχνίδι ήταν τα ριμπάουντ και οι σχέσεις μεταξύ λαθών και ασίστ. Σήμερα είχαμε 22 λάθη και αντίπαλος με 15 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Χέρστον είχε 6 και βοήθησε πάρα πολύ».

Παπαλουκάς: «Κλειδί» το ματς που… θα κερδίσουμε
Περίμενε πως τα πράγματα δε θα ήταν εύκολα απόψε, γνωρίζοντας πως παρά την κάκιστη εμφάνιση της στο πρώτο παιχνίδι η Σιένα είναι καλή ομάδα. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς πάντως κοιτάζει μπροστά και όταν ρωτήθηκε ποιο από τα επερχόμενα δύο παιχνίδια θεωρεί ως «κλειδί» για τη συνέχεια απάντησε «αυτό που θα κερδίσουμε».
Βέβαια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι  «το πρώτο παιχνίδι δεν μας βοήθησε εν όψει του δεύτερου», παρότι «ξέραμε πως είναι δύσκολο παιχνίδι». Ο λόγος; «Η Σιένα είναι καλή ομάδα. Εμείς προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, αλλά η Σιένα έδειξε εγωισμό. Δεν είχε τίποτα να χάσει. Όταν έφτασε η διαφορά στο -10, έπρεπε να δείξουμε πως δεν είναι τυχαίο το πρώτο ματς. Εν τέλει, απεδείχθη πως εκείνοι άξιζαν τη νίκη» εξήγησε και συνέχισε λεγοντας πως «ό,τι έγινε την Τρίτη, συνέβη και σήμερα. Διογκώθηκε η κακή μας μέρα.  Είχαμε άγχος, ήταν γεμάτο το γήπεδο και εμείς δεν είμαστε έμπειρη ομάδα. Είχαμε τη θέληση να δείξουμε πράγματα, αλλά αυτό το ματς πρέπει να γίνει παράδειγμα για εμάς. Την Τρίτη ξεκινάμε από το μηδέν». Όταν ρωτήθηκε για το τι άλλαξε η Σιένα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι απάντησε πως «εμείς δεν αντιδράσαμε και δεν παίξαμε σωστά. Εγώ δεν έπαιξα όπως ήθελα, ούτε και οι συμπαίκτες μου. Αποδείξαμε όμως, φθάνοντας μέχρι εδώ πως μπορούμε να κερδίσουμε εκτός. Δεν θα είναι εύκολα για τη Σιένα».

Παπανικολάου: Γίναμε Σιένα σήμερα
Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά επεσήμανε ότι το λόγο για τον οποίο ηττήθηκε η ομάδα του απόψε, λέγοντας ότι «τα πολλά λάθη μας και ότι χάσαμε πολλά ριμπάουντ, ενώ δεν μπήκαν τα σουτ. Λειτουργήσαμε όπως η Σιένα την Τρίτη. Αγχωθήκαμε και χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όλα έχουν τελειώσει. Πάμε για τη νίκη στη Σιένα. Η Σιένα είναι καλή ομάδα, αφού έχει κερδίσει τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα. Είναι η σειρά μας όμως, να νικήσουμε εκεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.