Πράξη τελευταία και καθοριστική!

Η αυλαία του «Top 16» της Ευρωλίγκα κλείνει την Πέμπτη το βράδυ, με την 6η αγωνιστική.

Η αυλαία του «Top 16» της Ευρωλίγκα κλείνει την Πέμπτη το βράδυ, με την 6η αγωνιστική. Μέχρι τότε τρία από τα οκτώ… εισιτήρια για την επόμενη φάση θα περιμένουν τους κατόχους τους, με τους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ να πρωταγωνιστούν την Πέμπτη για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Στα προημιτελικά έχουν προκριθεί ήδη οι Ολυμπιακός, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Σιένα.

Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος μεταξύ των δύο που έχει πάρει την πρόκριση και θα βρει στο δρόμο του την Σιένα (2η στον G΄ Όμιλο) στη συνέχεια. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τη Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου στο ΣΕΦ (20:45) με στόχο τη νίκη μεν και τον κόσμο να βρίσκεται στο πλευρό τους, έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Η΄ Ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας δε. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, «καίγεται» για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ουνικάχα στη Μάλαγα (21:45). Ο «τελικός» -όπως τον χαρακτήρισαν Ομπράντοβιτς και Ιτούδης, πρέπει να φέρει νίκη για τους «πράσινους» έτσι ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση και να κατακτήσουν και την κορυφή του Ε΄ Ομίλου.

Για να κατορθώσει το τελευταίο και να βρει τη Μακάμπι (2η στον F΄ Όμιλο) μπροστά του, θα πρέπει συγχρόνως με τη δική του επιτυχία να επικρατήσει και η Λιέτουβος της Κάχα στη Λιθουανία. Σε περίπτωση που χάσει η ομαδα του Βίλνιους, θα προκριθεί η Κάχα ως πρώτη και το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα (1η στον F΄ Όμιλο), καθώς θα υπάρξει διπλή ισοβαθμία του Παναθηναϊκού με τους Βάσκους στην οποία υπερτερούν οι δεύτεροι. Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, αν ηττηθεί δηλαδή και ταυτόχρονα η Λιέτουβος κερδίσει την Κάχα, θα αποκλειστεί.

Για να ολοκληρώσουμε όμως και με την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο του Ολυμπιακού, τα βλέμματα στρέφονται στην Ισπανία, όπου θα δοθεί το δεύτερο εισιτήριο του Η΄ Ομίλου. Εκεί η Φενέρμπαχτσέ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη διαφορά των δύο πόντων της νίκης στην Τουρκία (75-73), ειδάλλως η Βαλένθια θα είναι αυτή που θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Όποια εκ των δύο περάσει θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ (1η στον G΄ Όμιλο), έχοντας όμως μειονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής τελευταίας αγωνιστικής των «16»:

Όμιλος Ε΄

21:45 Λιέτουβος Ρίτας-Κάχα Λαμποράλ
21:45 Ουνικάχα-Παναθηναϊκός

Όμιλος F

21:45 Μπαρτσελόνα-Ολίμπια Λιουμπλιάνας
21:45 Ρόμα-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Όμιλος G

20:45 Εφές Πίλσεν-Παρτιζάν
20:45. Ρεάλ Μαδρίτης-Σιένα

Όμιλος Η΄

20:45 Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις
20:45 Βαλένθια-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ

Στη φάση των «8», όπου οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν δύο νίκες για να περάσουν στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης, τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο διάστημα 22 Μαρτίου-6 Απριλίου, ενώ τα ζευγάρια -όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής- είναι τα εξής:

Q1: Πρώτος Ε΄- Μακάμπι Τελ Αβίβ
Q2: Μπαρτσελόνα – Δεύτερος E΄
Q3: Ρεάλ Μαδρίτης- Δεύτερος Η΄
Q4: Ολυμπιακός-Σιένα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.