Ατσάλινος (video)

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός με άμυνα από «ατσάλι» έκαμψε (73-71) την αντίσταση της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, έκανε το 2-1 και την Πέμπτη έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά και να προκριθεί στο Final 4.

Ο ψυχωμένος Ολυμπιακός με άμυνα από «ατσάλι» έκαμψε (73-71) την αντίσταση της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, έκανε το 2-1 και την Πέμπτη έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά και να προκριθεί στο Final 4.

Οι Πειραιώτες μπορεί να αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και στο τέλος να έπαιξαν με τη… φωτιά, όμως τελικά κατάφεραν να λυγίσουν τη Μπαρτσελόνα και πλέον βρίσκονται μόλις μία νίκη μακριά από τη Μαδρίτη. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Σπανούλης, ο οποίος πάντως μοίρασε και 8 ασίστ. Από τους Ισπανούς ξεχώρισε ο Ναβάρο με 14 πόντους και 6 ασίστ, ενώ από 10 πόντους πρόσθεσαν Λάμπε και Ντόελμαν. 

Ο Ολυμπιακός παρότι μπήκε λίγο νευρικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 8-4 από δύο σερί τρίποντα του Σατοράνσκι, βρήκε σιγά, σιγά τον καλό του εαυτό σε άμυνα και επίθεση και με επιμέρους σκορ 7-2, πήρε το προβάδισμα (13-10) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Μπαρτσελόνα «χτυπώντας» κυρίως μέσα από το «ζωγραφιστό» βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και προηγήθηκε με 18-15, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» τα… έσπαγαν πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ.. Τελικά, τη λύση στα τρίποντα έδωσε ο Σπανούλης και ο Ολυμπιακός με ένα σερί 8-0 ξέφυγε για πρώτη φορά με +5 (23-18), προτού ο Ντόελμαν γράψει το 26-23 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Αμφότερες οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην έχουν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, ωστόσο το θετικό για τον Ολυμπιακό ήταν ότι διατηρούσε το προβάδισμα (30-25). Το μόνο αρνητικό για τους Πειραιώτες ήταν ότι δεν είχαν βελτιώσει την άμυνα τους. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Καταλανοί και με πέντε σερί πόντους από Ναβάρο και Σατοράνσκι μείωσαν στον πόντο (33-32), ενώ λίγο αργότερα ισοφάρισαν σε 36-36. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πάντως δεν πτοήθηκε. Ο Σπανούλης ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα του στην επίθεση, Σλούκας και Πέτγουεϊ έβαλαν το… χέρι τους στο σκοράρισμα και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα οκτώ πόντων (44-36).

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Πρίντεζης έστειλε τη διαφορά στους δέκα πόντους (46-36) και κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Μπαρτσελόνα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τον ενθουσιασμό των «ερυθρόλευκων» και την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα, απάντησαν με ένα επιμέρους σκορ 10-2 και μείωσαν στο καλάθι (48-46) πέντε λεπτά πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν το έβαλε κάτω. Με τις εμπνεύσεις του Σπανούλη σε σκοράρισμα και δημιουργία ξέφυγε ξανά με +7 (57-50), όμως δεν κατάφερε να διαχειριστεί τη διαφορά. Ο Λάμπε μάζευε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, οι Τόμις και Ναβάρο σούταραν με καλά ποσοστά από τη γραμμή των βολών και η Μπαρτσελόνα έκλεισε την τρίτη περίοδο με ισχνό προβάδισμα (59-60).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και φρόντισε να δείξει στη Μπαρτσελόνα πως στο «σπίτι» του αυτός κάνει κουμάντο. Με άμυνα από «ατσάλι» που άφησε τους Καταλανούς για περίπου επτά λεπτά χωρίς σκορ και τον Χάντερ να δίνει λύσεις στην επίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα σερί 7-0 και προηγήθηκαν με 66-60. Η Μπαρτσελόνα που έδειχνε να τα έχει χαμένα, βρήκε τελικά λύση στο σκοράρισμα από τη γραμμή των βολών, όμως ο Ολυμπιακός διατηρούσε έστω και δύσκολα μια διαφορά ασφαλείας (70-62). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Ναβάρο. Ο Ισπανός πήρε από το… χέρι την ομάδα του και με διαδοχικούς πόντους προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, μειώνοντας στον πόντο (70-69) 26’’ πριν το τέλος. Οι Πειραιώτες πάντως έδειξαν ψυχραιμία στη γραμμή των βολών και πήραν τη νίκη με το τελικό 73-71.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6 (7ρ.), Ντάνστον 8, Σπανούλης 15 (2 τριπ., 8ασ.), Παπαπέτρου, Σλούκας 2 (5ασ.), Πρίντεζης 19 (2), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγέτ 2, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1). 

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 10 (1), Χεζόνια 2, Χουέρτας (6ας.), Αμπρίνες 4, Ναβάρο 14 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Πλάις 4, Τόμας 2, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 10, Τόμιτς 8.  

Live Blog LIVE: Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.