Νίκη έστω και δύσκολα (Video)

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα (79-77). Οι "ερυθρόλευκοι" για ακόμα ένα παιχνίδι είχαν κενά διαστήματα στην απόδοση τους δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Κροάτες να διεκδικήσουν μέχρι τέλος το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση της Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ και επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα (79-77). Οι “ερυθρόλευκοι” για ακόμα ένα παιχνίδι είχαν κενά διαστήματα στην απόδοση τους δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους Κροάτες να διεκδικήσουν μέχρι τέλος το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς το έλεγε και το πίστευε πως ο Ολυμπιακός δεν ξέχασε το μπάσκετ που έπαιζε πέρσι. Μπορεί οι πρωταθλητές Ευρώπης να μην είχαν μαζί τους τον Ντόρσεϊ, ωστόσο έδειξαν πως μπορούν και χωρίς τον Αμερικανό σέντερ.

Ο Μαυροειδής με τα δύο γρήγορα φάουλ που φορτώθηκε πήγε στον πάγκο και έδωσε τη θέση του στον Χάινς, ο οποίος δεν έκανε κάτι σπουδαίο επιθετικά, αλλά αμυντικά πάλεψε, ενώ πρόλαβε και μοίρασε τέσσερις ασίστ μέχρι το ημίχρονο. Οι Κροάτες στο ξεκίνημα δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει το σκορ. Πίεζαν στο μισό γήπεδο και έβρισκαν λύσεις επιθετικά με τον Μπιλάν.

Στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου ο αφηνιασμένος Σπανούλης πετύχαινε όπως ήθελε καλάθια, φτάνοντας τους 14 πόντους χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα σουτ σε εννιά προσπάθειες του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τράβηξε το κουπί επιθετικά, αλλά αμυντικά όλη η ομάδα άφησε την Τσεντεβίτα χωρίς πόντο περίπου τρία λεπτά με αποτέλεσμα. Ετσι με ένα σερί 8-0 οι “ερυθρόλευκοι” έχτισαν μία διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι αν και πέρασαν ακόμα ένα μικρό χρονικό διάστημα χωρίς πόντο (3’06”), κατάφεραν μέσα σε ενάμισι λεπτό όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να περάσουν μπροστά με 33-31. Ο Αντριτς κάτω από τα καλάθια δεν είχε αντίπαλο και χάρη σε δικούς του πόντους οι Κροάτες κάλυψαν τη διαφορά. Σε εκείνο το σημείο ο Παπανικολάου πήρε το όπλο του και την ομάδα στις πλάτες του. Με 7 πόντους, 1 κόψιμο και ένα κλέψιμο ο διεθνής φόργουορντ βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε  οι “ερυθρόλευκοι” να πάνε στα αποδυτήρια με το +7 (42-35).

Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως. υπνωτισμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Βεβιασμένες επιθέσεις και λάθη στην επίθεση, αλλά και… ανοργάνωτες άμυνες στα πρώτα λεπτά έδωσαν την ευκαιρία στην Τσεντεβίτα να πλησιάσει στο καλάθι (42-40). Οι “ερυθρόλευκοι” στα πρώτα 5 λεπτά είχαν πετύχει μόλις ένα καλάθι με τον Πρίντεζη (τρίποντο), αλλά στη συνέχεια ο Χάινς με τέσσερις σερί πόντους έδωσε λύσεις, καθώς την ίδια ώρα οι Κροάτες “πυροβολούσαν” από την περιφέρεια (49-47). Το τρίτο δεκάλεπτο “έκλεισε” με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε θέση οδηγού στο σκορ με 56-53 και τους Σπανούλη (16 π.), Αντριτς (15 π κ 3 φάουλ) για αρκετή ώρα στον πάγκο.

Οι Κροάτες με ένα γρήγορο σερί 5-0 πήραν για δεύτερη φορά στον αγώνα το προβάδισμα, αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ελέγχοντας τα ριμπάουντ και πιέζοντας στην άμυνα η Τσεντεβίτα έφτασε στο +5, με τον Ολυμπιακό να είναι άποντος για δυόμισι λεπτά.

Τα τρίποντα αποτελούσαν την αχίλλειο πτέρνα του Ολυμπιακού, αλλά από εκεί βρήκε λύσεις για να μπορέσει να επιστρέψει από το -7. Σπανούλης και Σλούκας με δύο εύστοχες προσπάθειες από τα 6,75 έφτασαν τη διαφορά στο πόντο (64-65), και ένα λεπτό αργότερα ο Παπανικολάου ισοφάρισε σε 68-68.  Οι δύο ομάδες στα τελευταία δευτερόλεπτα πήγαιναν χέρι. Οι φιλοξενούμενοι “χτυπούσαν” κάτω από το καλάθι, ενώ ο Ολυμπιακός με τον Χάινς να προσφέρει δεύτερες επιθέσεις απαντούσε. Ο Σλούκας με γκολ φάουλ έβαλε τους “ερυθρόλευκους” μπροστά στο σκορ (75-74) 37” πριν το τέλος. Η Τσεντεβίτα είχε δύο άστοχες προσπάθειες για να προσπεράσει, αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες. Ο Παπανικολάου στα 11” με δύο εύστοχες βολές έκανε το 77-74 και ο Σάτον με μία βολή μείωσε σε 77-75. Ο τελευταίος πήρε το ριμπάουντ μετά την άστοχη δεύτερη βολή, αλλά έχασε την μπάλα από τα χέρια του με αποτέλεσμα η κατοχή να περάσει στους “ερυθρόλευκους”. Ο Σλούκας με δύο βολές έκανε το 79-75 και στην τελευταία επίθεση η Τσεντεβίκα κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους δυο (79-77).

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (7 ριμπ, 6 ασ), Λο 8, Άντιτς, Σπανούλης 21 (2 τρ., 7 ασ), Περπέρογλου 2, Σλούκας 10 (1 τρ), Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 13 (7 ριμπ), Παπανικολάου 14 (1 τρ), Μάντζαρης 3
 
Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Τσαρ 2, Ρότζιτς, Ράιτ 7, Σούπουτ 8, Μπάμπιτς, Άντριτς 15, Σούτον 7, Μπίλαν 16, Ιλιέφσκι 2, Ζελαμπάλ 11, Νούρκιτς, Γκριν 9 (3τρ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.