Με το δεξί ο Ολυμπιακός και ο Μπαρτζώκας (video)

Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων στην Ευρωλίγκα, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε δύσκολα της Κάχα Λαμποράλ με 85-81. Η έλλειψη των επίσημων παιχνιδιών παραλίγο να στοιχίσει στους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, κυρίως στην άμυνα.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων στην Ευρωλίγκα, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε δύσκολα της Κάχα Λαμποράλ με 86-81. Η έλλειψη των επίσημων παιχνιδιών παραλίγο να στοιχίσει στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, κυρίως στην άμυνα. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, έβγαλε ωραίες φάσεις με τον Ντόρσει, ο οποίος κάρφωνε και ξεσήκωνε την εξέδρα, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Κάχα Λαμποράλ άφησε τους “ερυθρόλευκους” να σουτάρουν από μακριά, κλείνοντας έτσι τους διαδρόμους προς το καλάθι. Παράλληλα οι Ισπανοί βρήκαν ανοιχτό γήπεδο και το εκμεταλλεύτηκαν φτάνοντας σε εύκολα καλάθια που τους έδωσαν και προβάδισμα πέντε πόντων στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου, ύστερα από ένα σερί 10-0. 

Το 20-28 της Κάχα Λαμποράλ δεν κράτησε για αρκετή ώρα. Με πέντε πόντους του Πρίντεζη και τρεις του Σλούκα, οι “ερυθρόλευκοι” μέσα σε 1,22 εξαφάνισαν τη διαφορά. Η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης έγινε πιεστική, αναγκάζοντας τους Ισπανούς στα πρώτα τους λάθη μετά από 15 λεπτά αγώνα. Λίγο η ανοχή των διαιτητών στις επαφές των φιλοξενούμενων στα σουτ των παικτών του Ολυμπιακού και λίγο η ευστοχία από τα 6,75 δεν επέστρεψε στους “ερυθρόλευκους” να ξεφύγουν στο σκορ. Ωστόσο, στο τελευταίο ενάμισι λεπτό του ημιχρόνου ο Ολυμπιακούς, ανάγκασε την Κάχα σε 3 λάθη, παράλληλα βρήκε λύσεις από μακριά και με σερί 10-0 έκανε το 48-37, το οποίο ήταν το τελικό του πρώτου μέρους.

Οι “ερυθρόλευκοι” έκλεισαν τα πρώτα 20 λεπτά έχοντας ελέγξει τα ριμπάουντ (14 έναντι 12) και με εκπληκτική ευστοχία από τα 6,75 (6/8) και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (6/6).

Η Κάχα μπήκε μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και χρειάστηκε δύο λεπτά για να “μαζέψει” τη διαφορά και να φτάσει σε απόσταση αναπνοής. Τα πολλά φάουλ που είχαν φορτωθεί οι ψηλοί του Ολυμπιακού  έδωσε την ευκαιρία στον Λάμπε να κάνει πάρτι κοντά και μακριά από το καλάθι, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του. Η ευστοχία των “ερυθρολεύκων” από τα 6,75 συνεχίστηκε, αλλά από εκεί και πέρα έβρισκε λύσεις μόνο με τον Πρίντεζη. Το σχήμα του Ιβάνοβιτς με δύο ψηλούς και δύο καλούς χειριστές της μπάλας δυσκόλεψε τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι μέσα σε δέκα λεπτά όχι μόνο έχασαν διαφορά 11πόντων, αλλά πήγαν στον πάγκο πριν την έναρξη της 4ης περιόδου, βρισκόμενοι με ένα πόντο πίσω (64-65).

Το σύνολο του Μπαρτζώκα ανέβασε την απόδοση του και πήρε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ενώ η έμπνευση του Ιβάνοβιτς να παίξει με τρεις ψηλούς (το Νοτσιόνι τριάρι) δεν του βγήκε. Αντίθετα ο τεχνικός του Ολυμπιακού απέσυρε τον Σπανούλη και άφησε την ομάδα του με τους Σλούκα, Μάντζαρη για περισσότερη πίεση στην περιφέρεια.  Οι “ερυθρόλευκοι” δυσκόλεψαν σε μεγάλο βαθμό τους Ισπανούς, ενώ στη συνέχεια με τον Σπανούλη ξανά στο παρκέ έφτασαν σε εύκολα καλάθια  που τους έδωσε αέρα επτά πόντων (82-75). Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ιβάνοβιτς δεν επέλεξε να κάνει φάουλ και το πλήρωσε με ακόμα ένα καλάθι, ωστόσο η ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού κράτησε ζωντανές τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για το θετικό αποτέλεσμα (85-81). Οι άστοχες βολές του Χάιντς 16” πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης δεν στοίχισαν στους πρωταθλητές, καθώς η Κάχα σε δύο της προσπάθειες δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι με περισσότερους πόντους διαφορά, αλλά ο Χάιντς σε νεκρό χρόνο αστόχησε σε ακόμα δύο βολές.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 4, Αντιτς 9, Σπανούλης 16 , Περπέρογλου 14, Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6, Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11, Σονσέκα, Καμπέθας 9, Σαν Εμετέριο 11, Ερτέλ 6, Όλεσον 13, Λάμπε 18, Ν. Μπιέλιτσα 11, Κοσέρ 2


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.