Οι πρωταθλήτριες Ρεάλ – Χίμκι και η ισχυρή Φενέρ

Ο πιο δυνατός όμιλος της φετινής Ευρωλίγκας είναι ο πρώτος, εκεί όπου βρίσκονται η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, η κάτοχος του Eurocup Χίμκι, η Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς και Σλούκα, ο Ερυθρός Αστέρας του Σχορτσανίτη και οι πάντα επικίνδυνες Μπάγερν Μονάχου και Στρασβούργο.

Ο πιο δυνατός όμιλος της φετινής Ευρωλίγκας είναι ο πρώτος, εκεί όπου βρίσκονται η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, η κάτοχος του Eurocup Χίμκι, η Φενέρμπαχτσε των Ομπράντοβιτς και Σλούκα, ο Ερυθρός Αστέρας του Σχορτσανίτη και οι πάντα επικίνδυνες Μπάγερν Μονάχου και Στρασβούργο. 

Το πρώτο τζάμπολ της Ευρωλίγκας γίνεται την Πέμπτη (15/10) και το Novasports.gr παρουσιάζει τον πρώτο όμιλο, εκεί όπου για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια θα τεθούν αντιμέτωπες η κάτοχος του τροπαίου και η πρωταθλήτρια του Eurocup. Στον ίδιο όμιλο βρίσκονται επίσης η ενισχυμένη Φενέρμπαχτσε, που πέρυσι έφτασε στο Final Four της Ευρωλίγκας, ο ανανεωμένος Ερυθρός Αστέρας, η Μπάγερν Μονάχου και το Στρασβούργο του Βενσάν Κολέ που πέρυσι έφτασε μέχρι τους «32» του Eurocup.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η «βασίλισσα» τη σεζόν που μας πέρασε «σάρωσε» όποιον τίτλο βρέθηκε στο διάβα της. Ανέβηκε για ένατη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης και φέτος ευελπιστεί στο repeat.  Ο Πάμπλο Λάσο παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων, ενώ παράλληλα η διοίκηση της Ρεάλ κατάφερε να διατηρήσει αναλλοίωτο και τον κορμό της ομάδας. 

Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ και Ρούντι Φερνάντεθ θα αποτελέσουν και φέτος το Α και το Ω στην περιφέρεια της «βασίλισσας», ενώ δίπλα τους θα βρίσκονται ο φοβερός σουτέρ Τζέισι Κάρολ και ο Σουηδός Τζέφρι Τέιλορ. Στη θέση των φόργουορντ βρίσκονται οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Αντρές Νοτσιόνι και Φελίπε Ρέγιες, ο Γιόνας Ματσιούλις και ο Τρέι Τόμπκινς. Όσον αφορά τη γραμμή των ψηλών, εκεί αποδυναμώθηκε αρκετά η Ρεάλ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Έφυγαν Μπουρούσης και Μεζρί και στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι πιτσιρικάδες Γουίλι Ερνάνγκομεζ και Σάμπα Εντιαγέ. 

Φενέρμπαχτσε

Πέρυσι, στη δεύτερη σεζόν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία της η Φενέρμπαχτσε έφτασε μέχρι το Final Four της Μαδρίτης, όμως δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Φέτος, η τουρκική ομάδα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και για τον λόγο αυτό ενισχύθηκε σημαντικά. 

Ξεκινώντας από την περιφέρεια, δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό για να κάνει δικό της τον Κώστα Σλούκα που έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και απέκτησε επίσης τον Μπόμπι Ντίξον που έκανε σπουδαία σεζόν με την Καρσίγιακα. Σε αυτούς τους δύο προσθέστε τους Ρίκι Χίκμαν, Μελί Μαχμούτογλου, και Μπόγκνταν Μπογκνάνοβιτς και θα φτιάξετε την περιφερειακή γραμμή της Φενέρ. 

Όσον αφορά τους φόργουορντ μπορεί να έχασε τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, όμως στη θέση του πήρε τον Λουίτζι Ντατόμε, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, αλλά και τους Πέρο Άντιτς και Νίκολα Κάλινιτς. Επίσης προσθέστε στους φόργουορντ και τον Γιαν Βέσελι που πάντως αναμένεται να παίζει περισσότερο στο «5» όπως και ο Άντιτς. Καθαρός σέντερ μοιάζει να είναι μόνο ο Έκπε Ούντο, ωστόσο η Φενέρ έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση. 

Χίμκι

Πέρυσι κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Eurocup, ωστόσο φέτος στην Ευρωλίγκα ο ανταγωνισμός είναι τουλάχιστον δύο επίπεδα μεγαλύτερος και το ξέρουν πολύ καλά στη Ρωσική ομάδα. Έτσι, η διοίκηση της Χίμκι φρόντισε να ενισχύσει το ρόστερ της με έμπειρους παίκτες προκειμένου να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. 

Απέκτησε τους Αλεξέι Σβεντ και Γκόραν Ντράγκιτς που πέρυσι αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ, ενώ κατάφερε να διατηρήσει στην ομάδα και τον Τάιρις Ράις. Όσον αφορά τη γραμμή των ψιλών, αυτή απαρτίζεται επί το πλείστων από παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, ενώ στην τεχνική ηγεσία θα βρίσκεται για 7η διαδοχική χρονιά ο Ρίμας Κουρτινάιτις. 

Ερυθρός Αστέρας 

Μαζί με τη Φενέρμπαχτσε είναι η ομάδα που έκανε τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ της το καλοκαίρι που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, από τον Ερυθρό Αστέρα αποχώρησαν συνολικά 9 παίκτες και στη θέση τους αποκτήθηκαν 8, μεταξύ των οποίων και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς απέκτησε κυρίως Σέρβους μπασκετμπολίστες, διατήρησε στο ρόστερ της έναν Γερμανό, τον Μάικ Ζίμπρες και πρόσθεσε και έναν Ισραηλινό, τον Γκαλ Μέκελ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Νίζνι. 

Μπάγερν Μονάχου

Συστήθηκε στο κοινό της Ευρωλίγκας τη σεζόν 2013/14, όμως πέρυσι αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση καθώς αποκλείστηκε στην πρώτη φάση. Ο λόγος για τη Μπάγερν Μονάχου, που θεωρείται ως μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. 

Με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο τιμόνι της ομάδας, η Μπάγερν διατήρησε αναλλοίωτο τον κορμό της και πρόσθεσε σημαντικά «γρανάζια» στη μηχανή της, όπως ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Άλεξ Ρένφρο. Επίσης στην βαυαρική ομάδα επέστρεψε ο Ντεόν Τόμπσον. 

Στρασβούργο 

Στην δεύτερη παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης, το Στρασβούργο ευελπιστεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να περάσει την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Με τον Βενσάν Κολέ στην τεχνική ηγεσία του για έκτη σερί σεζόν το Στρασβούργο βασίζεται σε μία μίξη Γάλλων και Αμερικανών παικτών. Μάλιστα, στο ρόστερ της γαλλικής ομάδας βρίσκεται και ένας γνώριμος μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, ο Μάρντι Κόλινς.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.