Θέλει να σαρώσει στο διάβα της

Η ΤΣΣΚΑ των πολλών εκατομμυρίων βρίσκεται στην Τουρκία με μοναδικό στόχο το τρόπαιο.

Η ΤΣΣΚΑ των πολλών εκατομμυρίων βρίσκεται στην Τουρκία με μοναδικό στόχο το τρόπαιο. Ο Βατούτιν ξόδεψε πολλά για να φέρει τον Αντρέι Κιριλένκο πίσω στην ομάδα -επ’ ευκαιρίας του λοκ άουτ- και με πλειάδα αστέρων στο πλάι του, οι Ρώσοι θεωρούνται το φαβορί για την κατάκτηση του θρόνου της Ευρώπης. Θα πρέπει βέβαια, πρώτα να… περάσουν από τον Παναθηναϊκό.

Η ιστορία έχει δείξει πως ο τίτλος του «φαβορί» δεν επιβεβαιώνεται πάντα και το άγχος που προσθέτει δεν διευκολύνει τα πράγματα. Πάντως, όπως και να έχει οι Μοσχοβίτες παίζουν, ομολογουμένως, εντυπωσιακό μπάσκετ φέτος υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας. Βεβαια, όλοι κρίνονται στα δύσκολα και στο Φάιναλ Φορ θα περάσουν το κρισιμότερο τεστ τους. Εκεί θα κληθούν να αποδείξουν αν θα… αντέξουν.

Ο Κιριλένκο θα αναλάβει μεγάλο μέρος του σκοραρίσματος και βέβαια πάνω του θα… πέσουν αρκετοί αντίπαλοι αμυντικοί, για να σταματήσουν τον έμπειρο, επικίνδυνο και με εξαιρετική φυσική κατάσταση «ΑΚ-47». Τα κάνει όλα στη θέση του, καθώς μπλοκάρει, κλέβει και παίζει και καλή άμυνα. Δεν πήρε άδικα το νβραβείο του Καλύτερου Αμυντικού στην Ευρωλίγκα φέτος.

Αλλά και ο Μίλος Τεόντοσιτς θα έχει πολλή δουλειά. Ο Σέρβος πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού θα πρέπει να οργανώσει, να τρέξει, να μοιράσει ασίστ και να τροφοδοτήσει τον Νέναντ Κρστιτς. «Φαρμάκι» πέρα από τα σουτ του, είναι και οι πάσες του, ακόμη και πίσω από την πλάτη. Εκείνος είναι που δίνει ρυθμό και όταν παίρνει «ανάσες» αντικαθίσταται από τον -επίσης γνώριμο μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Τζαμόν Γκόρντον. Αν και ο Αμερικανός είναι «δυνατός», καλός σκόρερ και παίζει και άμυνα, δε διαθέτει τις οργανωτικές ικανότητες του Τεόντοσιτς. Παράλληλα, υπάρχει και ο Αλεξέι Σβεντ, που δεν αποτελεί διόλου αμελητέα ποσότητα στα 24 του.

Όσον αφορά στον Ραμούνας Σισκάουσκας, δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για τον πρώην παίκτη του Παναθηναίκού, ο οποίος μπορεί να «σκοτώσει» από τα 6.75 και παράλληλα να κάνει αρκετές δουλειές και στην άμυνα.

Πηγαίνοντας προς τη ρακέτα, ξεχωρίζει ο Βίκτορ Κριάπα. Ο Ρώσος φόργουορντ όχι μόνο δε διστάζει να κάνει διεισδύσεις και να σκοράρει, αλλά ξεχωρίζει και για κάτι άλλο. Για τις πάσες του, καθώς τον βρίσκουμε στη 2η θέση των πασέρ της ΤΣΣΚΑ πίσω από τον Τεόντοσιτς. Βοροντσέβιτς και Πονγκρασόφ θα πάρουν και αυτοί προσπάθειες για να φτάσουμε και στην καρδιά της ρακέτας της «αρκούδας». Εκεί δεσπόζει ο Νέναντι Κρστιτς. Ο σκληροτράχηλος Σέρβος με ύψος 2.12 θα βρίσκεται εκεί και οι οδηγίες που έχει πάρει από τον Καζλάουσκας είναι αφενός να μην αφήσει… κουνούπι να περάσει, αφετέρου να εκμεταλευθεί το πλεονέκτημα του -καθότι είναι και αρκετά δυνατός- απέναντι στους αντιπάλους του στην επίθεση. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Σφαιρόπουλος, σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο και τις ικανότητες του έμπειρου Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
4. Μίλος Τεόντοσιτς γκαρντ
7. Ντάριους Λαβρίνοβιτς σέντερ
8. Ραμούνας Σισκάουσκας φόργουορντ
11. Σάμι Μέγια γκαρντ
12. Νέναντ Κρστιτς σέντερ
15. Αντρέι Κιριλένκο φόργουορντ
18. Εβγκένι Βορόνοβ γκαρντ
20. Αντρέι Βοροντσέβιτς φόργουορντ
23. Αλεξέϊ Σβεντ γκαρντ
24. Σάσα Καούν σέντερ
30. Ντμίτρι Σοκολόβ σέντερ
31. Βίκτορ Κριάπα φόργουορντ
33. Αντόν Πονγκρασόβ φόργουορντ
41. Νικίτα Κουρμπάνοβ φόργουορντ
44. Τζαμόν Γκόρντον γκαρντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.