Χουέρτας: «Κλειδί ο Σπανούλης»

Η εξουδετέρωση του Βασίλη Σπανούλη είναι ο πρώτος στόχος της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Η εξουδετέρωση του Βασίλη Σπανούλη είναι ο πρώτος στόχος της Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Μαρσελίνιο Χουέρτας. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ των Καταλανών τόνισε πως ήδη έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για τον ημιτελικό της Euroleague, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ομάδα του θα δώσει το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης.

Αρχικά, ο Χουέρτας τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague: «Ξέρουμε πως θα έχει για πολλή ώρα την μπάλα στα χέρια του, άρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ειδικά για τα πικ εν ρολ, όπου είναι περισσότερο επικίνδυνος. Ήδη έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσουμε σαν άμυνα, αλλά φυσικά δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Αυτό που μου αρέσει στον Σπανούλη είναι η ικανότητά του να σκοράρει τόσο από κοντά, όσο και από απόσταση. Παρότι δεν είναι πολύ ψηλός, μπορεί να διεισδύει τόσο καλά όσο λίγοι παίκτες. Είναι εξαιρετικός στα πικ εν ρολ, καθώς διαβάζει την κίνηση του ψηλού και της άμυνας για να κάνει την καλύτερη επιλογή. Του αρέσει να σουτάρει από ντρίμπλα και είναι επίσης πολύ καλός στον τομέα αυτό, ενώ είναι πολύ επικίνδυνος και στο ένας εναντίον ενός. Αυτά είναι τα δυνατά του σημεία σαν παίκτης».

Επίσης, ο Χουέρτας τόνισε για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη γεμάτος αυτοπεποίθηση. Δεν τα πήγαν καλά στην πρώτη φάση, αλλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν επέστρεφαν. Ο κόσμος δεν μιλούσε πολύ για την ομάδα αυτή στη διάρκεια της περιόδου, παρά μόνο όταν απέκλεισαν τη Σιένα παρότι δεν είχαν πλεονέκτημα έδρας. Θα έρθουν χωρίς πολλή πίεση και αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για αυτούς στον ημιτελικό».

Σχετικά με την εμπειρία των Καταλανών έναντι του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας έναντι των γκαρντ του Ολυμπιακού για να ελέγξουμε το ρυθμό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό: να ξέρεις πότε πρέπει να παίζεις πέντε εναντίον πέντε, να έχεις το νου σου στο χρονόμετρο για να μην επιτρέψεις στον αντίπαλο να σκοράρει τελευταίος σε κάθε δεκάλεπτο, να ψάχνεις τον συμπαίκτη που έχει καλύτερες πιθανότητες να σκοράρει».

Τέλος, ο Βραζιλιάνος γκαρντ τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχουμε στο Final 4. Κάναμε μία πολύ καλή σεζόν, με μόνο μία ήττα, και η αυτοπεποίθησή μας είναι στα ύψη. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά ξέρουμε πως η αποστολή μας είναι δύσκολη, καθώς στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκονται οι ομάδες του υψηλότερου επιπέδου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση, μοναδικός μας στόχος είναι το τρόπαιο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.