«Αφηρημένη» ανακοίνωση της Ευρωλίγκα για το ματς-παρωδία

Χωρίς να πάρει σαφέστατη θέση και κάνοντας λόγο για κανονισμό που δεν θα λαμβάνει υπόψιν τους πόντους που θα πετυχαίνονται στην παράταση στη σούμα του ομίλου (!), η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Νταρουσάφακα με τη Μακαμπί Τελ Αβίβ.

Χωρίς να πάρει σαφέστατη θέση και κάνοντας λόγο για κανονισμό που δεν θα λαμβάνει υπόψιν τους πόντους που θα πετυχαίνονται στην παράταση στη σούμα του ομίλου (!), η Ευρωλίγκα εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Νταρουσάφακα με τη Μακαμπί Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά:

«Στη σκιά των γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα Νταρουσάφακα – Μακάμπι Τελ Αβίβ που διεξήχθη στις 17 Δεκεμβρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη, η Euroleague Basketball θα ήθελε να ανακοινώσει τα ακόλουθα:
 
– Όλες οι αναμετρήσεις υπό την αιγίδα της Euroleague Basketball διεξάγονται εφαρμόζοντας τους Επίσημους Κανονισμούς της FIBA.
 
– Στο προαναφερθέν παιχνίδι εφαρμόζονταν οι επίσημοι κανονισμοί, όταν κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου η φιλοξενούμενη ομάδα επιχείρησε να στείλει το ματς στην παράταση προκειμένου να κερδίσει με μίνιμουμ 11 πόντους διαφορά. Η συγκεκριμένη διαφορά ήταν απαραίτητη προκειμένου η Μακάμπι να προκριθεί στο TOP-16 της Euroleague.
 
– Από την ίδρυσή της το 2000, η Euroleague Basketball έχει προτείνει και έχει συμβάλει στις βελτιώσεις των επίσημων κανονισμών της FIBA. Κάτι τέτοιο κατέστη εφικτό με τη συμβολή των πρώτων προπονητών που συμμετέχουν στο ετήσιο συμβούλιό τους, τις διεργασίες της Επιτροπής Διαιτησίας, του προσωπικού της λίγκας και των μετόχων. Όλες οι παραπάνω προτάσεις ελήφθησαν υπόψη από την Τεχνική Επιτροπή της FIBA και στην πλειοψηφία τους, εφαρμόστηκαν.
 
– Η Euroleague Basketball θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους μετόχους της προκειμένου να βρεθεί εφαρμόσιμη λύση για περιστατικά όπως αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα Νταρουσάφακα – Μακάμπι. Η συγκεκριμένη πρόταση θα συμπεριλαμβάνει την εξαίρεση των πόντων που πετυχαίνονται σε οποιοδήποτε έξτρα πεντάλεπτο στην κατάταξη των ομίλων. Η συγκεκριμένη καθώς και άλλες προτάσεις προς βελτίωση θα σταλούν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA προς συζήτηση. Οι επόμενες αλλαγές στους Επίσημους Κανονισμούς της FIBA θα γίνουν τη σεζόν 2016-17».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.