«Το κίνητρο είναι αναγκαίο»

Το κίνητρο είναι ένα από τα στοιχεία που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στη φάση του Top-16 σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το κίνητρο είναι ένα από τα στοιχεία που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός στη φάση του Top-16 σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πολυνίκης τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα αναφέρθηκε στην Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, σχολίασε τις επιστροφές των Περπέρογλου και Τσαρτσαρή και υπενθύμισε πως όλες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό καθώς είναι ο κάτοχος του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Κόουτς, τι είναι πιο σημαντικό στο μυαλό σου, καθώς η ομάδα μπαίνει στο ΤΟΡ 16;
«Το κίνητρο είναι αναγκαίο για να αγωνιστείς στο ΤΟΡ 16. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν έχεις κίνητρο, είναι πιο εύκολο να αγωνιστείς με αυτοσυγκέντρωση σε μία αναμέτρηση όπως αυτή με την Αρμάνι Τζινς».

Απ’ την εμπειρία σου, πόσο σημαντικό είναι να νικήσεις στο εναρκτήριο παιχνίδι του ΤΟΡ 16;
«Κάθε αναμέτρηση στο ΤΟΡ 16 είναι σημαντική. Αν έχεις καλή απόδοση, αποκτάς αυτοπεποίθηση κι όλα είναι πιο εύκολα. Αλλά όπως και να ‘χει πρέπει να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι κι η πρεμιέρα με την Αρμάνι Τζινς είναι πολύ σημαντική για εμάς».

Η Αρμάνι Τζινς ήταν η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στο ΤΟΡ 16. Αυτό την καθιστά πιο επικίνδυνη τώρα;
«Τελευταία ή πρώτη, είναι στο ΤΟΡ 16. Οπότε θα αγωνιστούμε με τις ίδιες πιθανότητες όπως όλες οι ομάδες. Είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες και προπονητή, άρα γνωρίζουν πως όλοι μας αρχίζουμε απ’ το μηδέν κι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες».

Οι Φώτσης και Νίκολας της Αρμάνι Τζινς γνωρίζουν τον Παναθηναϊκό πολύ καλά. Κι εσύ τους γνωρίζεις πολύ καλά. Ποιος έχει το πλεονέκτημα σ’ αυτή την περίπτωση;
«Η απάντηση θα έρθει την Παρασκευή έπειτα από την αναμέτρηση. Όλα θα είναι ξεκάθαρα».

Οι επιστροφές των Περπέρογλου και Τσαρτσαρή τι σημαίνουν για τον Παναθηναϊκό;
«Είναι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος πρώτα απ’ όλα γιατί ο Στράτος (σ.σ. Περπέρογλου βρισκόταν εκτός επί 6 μήνες)  έχει αρχίσει να αγωνίζεται και βοηθά την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, όπως κι ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ο Κώστας ήταν εκτός για περίπου έναν μήνα, χρειάζονται χρόνο και μ’ αυτούς είμαστε πραγματικά μία διαφορετική ομάδα».

Ως υπερασπιστής του τίτλου το 2008 και το 2010 ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στις αντίστοιχες πρώτες αναμετρήσεις κι αποκλείστηκε στο ΤΟΡ 16. Πώς θα αλλάξετε αυτή την παράδοση στο Μιλάνο;
«Εύχομαι να είναι διαφορετικά τώρα. Το εύχομαι πραγματικά. Είχαμε αυτού του είδους την εμπειρία, αλλά όλα αλλάζουν. Τώρα, όπως είπα, κάθε ομάδα στο ΤΟΡ 16 έχει στόχο, όπως εμείς, να βρεθεί στα playoffs κι έπειτα στο ΤΟΡ 16. Άρα πρέπει να αγωνιστούμε με αυτοσυγκέντρωση, όπως είπα, να έχουμε κίνητρο και να συνειδητοποιήσουμε κάτι που είναι προφανές απ’ την αρχή της χρονιάς: απέναντί μας κάθε ομάδα θέλει να κάνει την καλύτερη δυνατή εμφάνισή της, γιατί είμαστε ο Πρωταθλητής Ευρώπης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.