Έμπλεξε στο Βελιγράδι (video)

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό του τρίτο δεκάλεπτο και γνώρισε την ήττα με 69-67 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με το έργο του για κατάληψη της δεύτερης θέσης να δυσκολεύει.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το κακό του τρίτο δεκάλεπτο και γνώρισε την ήττα με 69-67 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, με το έργο του για κατάληψη της δεύτερης θέσης να δυσκολεύει.

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο από τους πράσινους που προηγήθηκαν ακόμα και με 9 ωστόσο το επιμέρους 25-11 των Σέρβων στη γ’ περίοδο σε συνδυασμό με την επιθετική δυσκολία των παικτών του Τζόρτζεβιτς, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. 

«Όαση» ο Γουίλιαμς που πέτυχε 17 πόντους ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος όταν η μπάλα «έκαιγε» στο φινάλε, παίρνοντας την πλειοψηφία των επιθέσεων. 

Μόνος άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού ο Ραντούλιτσα που είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Παναθηναϊκό να ισοβαθμεί πλέον στο 6-4 με τον Αστέρα, αλλά να υστερεί αφού μετρά 0/2 με τους Σέρβους. 

Κίνσεϊ (19π) και Μίλερ (16π) έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στον Παναθηναϊκό, με τη μάχη πλέον για τις θέσεις 2 έως 4 ανάμεσα σε πράσινους, ερυθρόλευκους και Λοκομοτίβ Κούμπαν (7-3) να φουντώνει για τα καλά. 

Το ματς

Κακό και νευρικό ήταν το ξεκίνημα των ομάδων στο παιχνίδι. Μετά τα τρία πρώτα λεπτά όπου ο Παναθηναϊκός είχε 0 πόντους και 5 λάθη, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό επιθετικά. Ο Ραντούλιτσα έβγαλε μεγάλη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και μαζί με τον Γκιστ διαμόρφωσαν γρήγορα το 6-12. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετική ενώ με τους Γκιστ, Πάβλοβιτς να βρίσκουν στόχο, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 10-18. 

Ο Ραντούλιτσα έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του (11-20) την ίδια ώρα που ο Αστέρας σκόραρε σχεδόν αποκλειστικά με βολές. Το τρίποντο του Γκιστ έφερε τη διαφορά και πάλι στο +9 (16-25) ωστόσο οι πράσινοι «κόλλησαν» επιθετικά στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Χάντερ πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τη νέα του ομάδα, αλλά το τρίποντο του Κίνσεϊ έφερε τη διαφορά στους 5 (22-27). Λάζιτς, Κίνσεϊ και Τσίρμπες ήταν εύστοχοι από τη γραμμή και έτσι η ομάδα του Ράντονιτς κατάφερε να μειώσει στο τρίποντο στο φινάλε του πρώτου μέρους (28-31). 

Ο Αστέρας επιχείρησε να ανεβάσει το ρυθμό του ματς στο γ’ δεκάλεπτο και το κατάφερε απόλυτα. Πιέζοντας πολύ στην άμυνα και εκτελώντας με την παραμικρή ευκαιρία στην επίθεση, οι Σέρβοι πέρασαν μπροστά με τον Γιόβιτς, 34-32. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έκανε απανωτά λάθη, μη μπορώντας να βρει στόχο με κανέναν τρόπο, βλέποντας έτσι τη διαφορά να «φεύγει» στους 8 (43-35) χάρη στους Κίνσεϊ, Ντάνγκουμπιτς. Χέινς και Φελντέιν κράτησαν κοντά το τριφύλλι, αλλά η ικανότητα του Αστέρα να έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές (Μίτσιτς, Γκούντουριτς) έφερε τους γηπεδούχους στο 53-42, με το επιμέρους σκορ της γ’ περιόδου να είναι 25-11.

Ο Μίτσιτς έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (55-42) αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε το σόου του Γουίλιαμς. Με 11 δικούς του πόντους και 13-0 σερί, ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (55 όλα) έχοντας ανεβάσει και πάλι την απόδοσή του στην άμυνα, προβληματίζοντας τον Αστέρα. Το ματς έγινε πολύ σκληρό από εκείνο το σημείο και μετά, με κάθε πόντο να έρχεται με κόπο και «αίμα». Ο Αστέρας προηγήθηκε 59-57 αλλά από τη στιγμή που ο Γουίλιαμς σταμάτησε να βάζει, το πρόβλημα στην επίθεση παράμενε άλυτο για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς. 

Κακές επιλογές και άστοχα σουτ από Καλάθη, Γκιστ, επέτρεψαν στον Αστέρα να ξεφύγει 64-57 με τους Κίνσεϊ και Μίλερ, αλλά ο Ραντούλιτσα κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό με καλάθι και φάουλ (64-60). Ο Γουίλιαμς βγήκε και πάλι μπροστά, κλέβοντας τη μπάλα και σκοράροντας για τρεις στη συνέχεια (64-63) ωστόσο η αβλεψία (δική του αλλά και του πάγκου) να κάνει ο ίδιος αμέσως φάουλ και να αποβληθεί με πέντε, στέρησε από τον Παναθηναϊκό τον καλύτερο του παίκτη για τα υπόλοιπα 27 δεύτερα. Το ντόμινο των βολών που ακολούθησε έφερε το σκορ στο 66-64 αλλά το καλάθι και φάουλ από τον Μίλερ, τελείωσε το ματς, με τον Πάβλοβιτς να μειώνει με τρίποντο (69-67) αλλά χωρίς να υπάρχει χρόνος αντίδρασης.

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 28-31, 53-42, 69-67.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 19 (1), Ντάγκουμπιτς 9 (1), Λάζιτς 2, Μίτσιτις 6, Σιμόνοβιτς 2, Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 4, Μίλερ 16 (1), Τσίρμπες 6, Στίματς 3 

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 4, Διαμαντίδης, Γκιστ 9 (1), Καλάθης 5, Κούζμιτς 5, Γουίλιαμς 17 (1), Χάντερ 4

Live Blog Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.