Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 72-63: Δεν του άφησε περιθώριο…

Έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης εξ αρχής, οι Μαδριλένοι επιβλήθηκαν στην ισπανική πρωτεύουσα του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τους απειλήσει, ξεχώρισε με 22 πόντους ο Βεζένκοβ, αψεγάδιαστος με 18 πόντους ο Ντεκ.

Με αυτή την επιτυχία της η Ρεάλ πήγε στο 19-14 δίχως πάντως να έχει διασφαλίσει την πρόκριση στην τελική οκτάδα, ενώ η επίδοση του Ολυμπιακού είναι 15-18.

Αργεντίνικη υπεροχή
H ισπανική ομάδα στηρίχθηκε στον Ντεκ στην εκκίνηση του παιχνιδιού, με τον Αργεντινό να έχει 3/3 δίποντα στο πρώτο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ άστοχοι με 1/8 σουτ έχοντας και τρία λάθη. Οι Μαδριλένοι ξέφυγαν με 9-2 κι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9, 20-11, με τον Ντεκ να έχει 5/5 σουτ και τον Λαπροβίτολα να συνδράμει με 5 πόντους. Από τον Ολυμπιακό (5/15 σουτ) ο Πρίντεζης σημείωσε τους 7 από τους 11 πόντους της ομάδας του.

Διατήρηση των κεκτημένων
Το σχήμα με Μακίσικ, Λαρεντζάκη, Σπανούλη λειτούργησε καλύτερα στο παρκέ, με τον Ολυμπιακό να έχει μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα και μειώνει σε 27-20 με καλάθι του Σπανούλη. Ωστόσο οι 5 συνεχόμενοι πόντοι του Κάρολ και η επιστροφή του Ντεκ (είχε 4/4 βολές) επανέφεραν την τιμή της διαφοράς στους 10 πόντους, με το σύνολο του Λάσο (ήταν τιμωρημένος και ανέλαβε την καθοδήγηση ο βοηθός του Τσους Ματέο) πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 36-26. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος με 9/24 δίποντα και 1/8 τρίποντα, έχοντας δύο ασίστ περισσότερες από τη Ρεάλ (7-5), δύο λάθη λιγότερα (10-8) αλλά και 6 ριμπάουντ λιγότερα (21-15).

Διεύρυνση της διαφοράς
Η Ρεάλ χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, έβρισκε τρόπο να πληγώνει τον Ολυμπιακό, καθώς η ελληνική ομάδα είχε επιθετικό ζήτημα. Εξαιρουμένου του Βεζένκοβ και παρά την αφύπνιση του Σλούκα, δεν υπήρχαν επιθετικές σταθερές για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Η διαφορά πήγε στο 28’ στους 16 με δύο σερί τρίποντα των Τείλορ, Τόμπκινς και κάρφωμα του Ταβάρες, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν την περίοδο στο +15, 53-38.

Δεν έφτανε ο Βεζένκοφ
Η τελευταία περίοδος ήταν η πιο αποδοτική επιθετικά για τους φιλοξενούμενους, αφού πέτυχαν 25 πόντους και δέχθηκαν 19. Όμως κατ’ ουσίαν οι Μαδριλένοι δεν ένιωσαν την απειλή του Ολυμπιακού σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού είτε με τον Ντεκ είτε με τον Ταβάρες, ακόμη κι όταν η ελληνική ομάδα μείωσε στους 10 πόντους, έβρισκαν απαντήσεις για να φτάσουν στην επικράτηση με 72-63.

Ξεχώρισαν
Ο Ντεκ έκανε μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό με 18 πόντους και 28 στην αξιολόγηση (7/7 δίποντα, 4/4 βολές), ο Ταβάρες δεν είχε αντίπαλο με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ, με τον Κάρολ να προσθέτει 9 πόντους. Για την ελληνική ομάδα,  ο Βεζένκοβ συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις με 22 πόντους (5/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα), ωστόσο δεν υπήρχε έτερος πυλώνας, από 7 πόντους είχαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Λαρεντζάκης, Μακίσικ.

Τελευταία στροφή
Την επόμενη εβδομάδα στη λήξη της κανονικής περιόδου της Euroleague, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Χίμκι στις 9 Απριλίου, ενώ μια μέρα νωρίτερα η Ρεάλ έχει εκτός έδρας υποχρέωση με τη Φενέρμπαχτσε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.