Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 86-83: Οι αποκλεισμένοι “τραγουδούν”… ακόμα

Συγκλονιστικός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο και στην παράταση με κορυφαίους τους Μπέντιλ και Μακ

Με αυτοπεποίθηση, πάθος και εγωϊσμό του ένδοξου παρελθόντος του, ο Παναθηναϊκός νίκησε 86-83 την Αρμάνι στην παράταση για την 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και απέδειξε ότι ακόμα και αν έχει αποκλειστεί από τα πλει οφ, προ πολλού, το όνομα και την ευρωπαϊκή ιστορία του, δεν πρέπει κανένας αντίπαλος να τα υποτιμούν.

Η Αρμάνι το πλήρωσε με μια ήττα που δεν φαινόταν ούτε με…κυάλια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Αρμάνι ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Στο πρώτο δεκάλεπτο, η άμυνα της δυσκόλεψε πολύ τον Παναθηναϊκό να έχει σκορ και η ιταλική ομάδα δημιούργησε σταθερό προβάδισμα, χάριν και στα εύστοχα τρίποντα της, ενώ στο δεύτερο δεκάλεπτο, η επίθεση της βρήκε ρυθμό και εκτόξευσε την διαφορά του σκορ ακόμα και στους 20 πόντους (22-42).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από την επίθεση του να ακολουθήσει ανεπιτυχώς την Αρμάνι, καθώς η άμυνα του ήταν ιδιαίτερα χαλαρή στα περισσότερα μαν-του-μαν. Και με την «γλώσσα» της στατιστικής, οι φιλοξενούμενοι είχαν 12/18 δίποντα, ευστόχησαν σε 7 τρίποντα και σε 15 προσπάθειες, κέρδισαν 17 ριμπάουντ (εφτά επιθετικά), μοίρασαν 9 ασίστ και «έκλεψαν» πέντε φορές την μπάλα από τους αντιπάλους τους.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις αλλαγές του Κάτας που δοκίμασε διαφορετικά σχήματα, με δίδυμα στους γκάρντ και στους ψηλούς, είχε 9/18 δίποντα και 2/8 τρίποντα, υστέρησε σημαντικά στα ριμπάουντ (7-2) και υπέπεσε σε εφτά λάθη. Ο έλεγχος του ρυθμού και η διατήρηση στο προβάδισμα του σκορ, ήταν… «αποκλειστικότητα» των παικτών του Έτορε Μεσίνα.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν έδειξαν διάθεση αντεπίθεσης, αρχής γενομένης από την άμυνα τους και η διαφορά των 17 πόντων δεν απειλήθηκε για την μείωση της από τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την αμυντική προσπάθεια του στο 3ο δεκάλεπτο και με αιχμή του δόρατος τον Μπέντιλ που έγινε και ο πρώτος σκόρερ του, μείωσε σταδιακά μέχρι τους 9 πόντους και ενώ  ο Μεσίνα φώναξε στους παίκτες του για την τρίλεπτη χαλαρότητα τους.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν την τέταρτη περίοδο με προβάδισμα 10 πόντων, αλλά είδαν τον αντίπαλο τους να μειώνει μέχρι τους 6 πόντους
(59-65 με καλάθι του Μπέντιλ).

Η Αρμάνι ήταν σοκαρισμένη από την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, τα ποσοστά ευστοχίας της στα τρίποντα από το πρώτο ημίχρονο, «εξαφανίστηκαν» στην επανάληψη και οι γηπεδούχοι απόλυτα δίκαια ισοφάρισαν σε 70-70 και θα είχαν την ευκαιρία να νικήσουν στα 40 λεπτά του αγώνα, αν ο Μακ ευστοχούσε στην τελευταία επίθεση.

Ο Αμερικάνος παίκτης, όμως, ηταν ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟ στην παράταση, σκόραρε 8 πόντους και «σκότωσε» την υπερφίαλη Αρμάνι που κινδυνεύει να χάσει την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλει οφ. Το βέβαιο ότι ο αποκλεισμένος Παναθηναϊκός, δεν έχει χάσει το κύρος του ένδοξου παρελθόντος τους.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 29-46, 45-55, 70-70, 86-83 (παράταση)

Τα στατιστικά: Panathinaikos OPAP Athens vs. AX Armani Exchange Milan – Game


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.