Χίμκι-Βαλένθια 68-77: Ζωντανές οι «νυχτερίδες» για τα play offs (hls)

Η Βαλένθια επικράτησε στην «Μιτίσκι Αρίνα» στην Μόσχα της Χίμκι με 68-77 για την 30η αγωνιστική της Euroleague και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη οκτάδα.

Η Βαλένθια επικράτησε στην «Μιτίσκι Αρίνα» στην Μόσχα της Χίμκι με 68-77 για την 30η αγωνιστική της Euroleague και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη οκτάδα.

Η ισπανική ομάδα νίκησε μόλις για δεύτερη φορά στα δέκα τελευταία εκτός έδρας ματς της και πήγε το ρεκόρ της στο 16-14, ενώ η Χίμκι γνώρισε την 26η φετινή ήττα της.

Η Βαλένθια μπήκε δυνατά και ελέγχοντας τον ρυθμό έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 17-27, ενώ προηγήθηκε και με 19-35 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. 

Εκεί όμως η άμυνα ζώνης της Χίμκι άρχισε να την προβληματίζει με την ρωσική ομάδα να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και να κλείνει με 38-44 το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Βαλένθια με Γουίλιαμς, Τόμπι και Κάλινιτς κυριάρχησε και προηγήθηκε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με 52-71.

Η Χίμκι γύρισε και πάλι την άμυνα της σε ζώνη και με μπρστάρηδες, Μίκι, μακόλουμ και Καράφεφ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 16-2 πλησιάζοντας στο 68-73, αλλά ως εκεί.

Βολές του Κάλινιτς και καλάθι του Ντέρικ Ουίλιαμς μετά από συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν τη νίκη στην Βαλένθια.

Για τους νικητές κορυφαίοι οι δύο αμερικανοί ψηλοί, Τόμπι με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και Ντέρικ Γουίλιαμς με 18, ενώ 1ο πρόσθεσε ο Κάλινιτς.

Για την Χίμκι ο Μίκι για μία ακόμη φορά πρώτος σκόρερ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, 16 πρόσθεσε ο Καράσεφ, ενώ 10 είχε ο Μακόλουμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.