Κάιλ Χάινς: “Προτεραιότητα η ασφάλεια, όχι τα σπορ” (Video)

Τα κανάλια novasports και η Δώρα Παντελή εξασφάλισαν μια αποκλειστική συνέντευξη από τον πρόεδρο  των παικτών της Euroelague και παίκτη της ΤΣΣΚΑ, Καϊλ Χαινς.

Τα κανάλια novasports και η Δώρα Παντελή εξασφάλισαν μια αποκλειστική συνέντευξη από τον πρόεδρο  των παικτών της Euroelague και παίκτη της ΤΣΣΚΑ, Καϊλ Χαινς.

Ο αμερικανός Σέντερ μας μίλησε για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους παίκτες, για τος στιγμές «αβεβαιότητας » που όλοι βιώνουμε , ενώ τόνισε ότι πάνω από όλα στόχος όλων είναι η διασφάλιση της υγείας των παικτών και όλων αυτών που εμπλέκονται με την λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χάινς: 

1.Σαν εκπρόσωπος των παικτών, ποια είναι η άποψη σου για την αναβολή των παιχνιδιών; 
Η προσωπική μου άποψη για την αναβολή της σεζόν στην Euroleague ήταν αναγκαία αυτή τη στιγμή . Άκου αυτή τη στιγμή ζούμε στιγμές αβεβαιότητας και λαμβάνουμε πληροφορίες ώρα με την ώρα , μέρα με την μέρα. Η Euroleague, και όλος ο κόσμος των σπορ πρέπει να βοηθήσουν στο να σταματήσει η εξάπλωση αυτού του ιού. Άρα νομίζω Ότι ήταν απαραίτητο για την Euroleague να διακόψει τους αγώνες. Και όπως προείπα όλο αυτό είναι κάτι και καινούργιο όλο αυτό , ίσως  ξέρουμε περισσότερα από αυτή την εβδομάδα , αυτό που θέλαμε είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των παικτών αυτό ο της το κύριο μέλημα .

Η πρώτη προσπάθεια ήταν να κάνουμε τα παιχνίδια χωρίς οπαδούς η να τα μετακινούμε σε μια προσπάθεια να μας προστατεύσουν αλλά να μπορούμε και να παίζουμε. Νομίζω κανείς δεν περίμενε αυτό που έγινε μετά , την κατάσταση που επικράτησε στο nba με τον Γκομπερ , νομίζω ότι τους άνοιξε τα μάτια όλο αυτό. Έγινε πιο αναγκαίο να το δουν πιο βαθιά σε όλα τα σπορ και είμαι χαρούμενος που η Euroleague σταμάτησε τα παιχνίδια σώζοντας έτσι πολλούς παίκτες, δυστυχώς ο Τομκινς ήταν θετικός άρα φανταστείτε να είχαμε παιχνίδια και η Ρεάλ να είχε παίξει εξαπλώνοντας την ίωση και σε άλλους παίκτες . Άρα είμαι χαρούμενος που η Euroleague αλλά και ο σύλλογος των παικτών αποφάσισαν να σταματήσουν τα παιχνίδια. Η μεγαλύτερη μας ευθύνη είναι η ασφάλεια των παικτών και όλων αυτών που είναι μέλη μιας ομάδας όπως και των οπαδών.

Ποια είναι η επίσημη θέση των παικτών, τόσο πριν όσο και μετά την αναβολή των αγώνων; 
Η θέση μας είναι η ίδια από την αρχή της πανδημίας. Το νούμερο ένα είναι πάντα η ασφάλεια των παικτών και γενικά όσων είναι μέλη της λίγκας, διαιτητές ,προπονητές , δημοσιογράφοι κτλ . Νομίζω  πως είναι αναγκαίο οι παίκτες να έχουν την σωστή πληροφόρηση και επικοινωνία γιατί όπως σας είπα τα πράγματα αλλάζουν ώρα με την ώρα. Ο στόχος μας είναι να ενημερώνουμε τους παίκτες ώστε να μπορούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να μπορούν έτσι να διασφαλίσουν τόσο την δίκη τους υγεία όσο και των αγαπημένων τους προσώπων. 

Ποια είναι η θέση σας όσον αφορά τις πληρωμές και τα συμβόλαια. Σαν σύλλογος παικτών, παρέχετε κάποια υποστήριξη; 
Όσον αφορά τα συμβόλαια και τους μισθούς η αλλιώς τις οικονομικές συμφωνίες των παικτών, είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντήσω αυτή τη στιγμή γιατί κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη λίγκα μας η τις άλλες λίγκες και μερικές ομάδες. Είναι δύσκολο να υποθέσουμε τι θα συμβεί γιατί κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά . Όπως είπα και πριν αλλάζουν όλα ώρα με την ώρα πολλά διαφορετικά σενάρια μπορεί να ισχύσουν. Φυσικά εμείς εύχομαι να συμβεί το καλύτερο, να συνεχίσουμε να παίζουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Αλλά είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σου δώσω μια εμπεριστατωμένη απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Ποια είναι η άποψη σου για τις χώρες και τις διοργανώσεις στις οποίες παίζονται ακόμα αγώνες;
Κατά την άποψη μου, όλα η αθλητική δραστηριότητα θα πρέπει να ματαιωθεί, τουλάχιστον μέχρι να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό τον ιό και την κατάσταση που βιώνουμε. Νομίζω πως όλοι έχουμε ευθύνη, όχι μόνο στους εαυτούς μας, αλλά προς τους αγαπημένους μας, την οικογένειά μας αλλά και την κοινωνία γενικότερα να βοηθήσουμε να καταπολεμηθεί και να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Επίσης, αυτή την εποχή τα σπορ περνούν σε δεύτερη μοίρα. Η προσοχή όλων πρέπει να είναι στην υγεία και την ασφάλεια της οικογένειας τους και των ανθρώπων γύρω τους. Μοιάζει κάπως ανόητο να συζητά κανείς για τον αθλητισμό κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, όταν η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ασφάλεια μας. 

Έχεις κάποιο μήνυμα στους φιλάθλους της Ευρωλίγκας; 
Το μήνυμά μου σε όλους τους φιλάθλους της Ευρωλίγκας είναι να μείνουν υγιείς. Όλοι έχουμε ευθύνη για τους αγαπημένους μας, την οικογένεια, την κοινωνία, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσει η εξάπλωση αυτού του ιού. Η Ευρωλίγκα και η Ένωση Παικτών ξεκίνησε μια καμπάνια με hashtag #Istayathome (μένω σπίτι) για να βοηθήσει να μεταδοθεί το μήνυμα και να πει στους ανθρώπους πως ο μόνος τρόπος που θα νικήσουμε αυτό τον ιό είναι σταματώντας την εξάπλωσή του. Ενθαρρύνουμε όλο τον κόσμο, τους παίκτες, τους φιλάθλους να μείνουν στο σπίτι τους,  όπου κανείς έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μείνει υγιής και να βοηθήσει να καταπολεμηθεί αυτός ο ιός .


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.