Ζαλγκίρις: Η Ομάδα του προπονητή

Η Ζαλγκίρις κράτησε τον λιθουανικό κορμό των περασμένων ετών, έχασε παίκτες (Ντέιβις, Ουόλτερς), όμως το πιο σημαντικό είναι πως στον πάγκο έμεινε ο ''Σάρας''. Ο Λιθουανός τεχνικός κάθε χρόνο προσπαθεί να προωθήσει νέα ταλέντα πραγματοποιώντας το με μεγάλη επιτυχία.

Η Ζαλγκίρις κράτησε τον λιθουανικό κορμό των περασμένων ετών, έχασε παίκτες (Ντέιβις, Ουόλτερς), όμως το πιο σημαντικό είναι πως στον πάγκο έμεινε ο ”Σάρας”. Ο Λιθουανός τεχνικός κάθε χρόνο προσπαθεί να προωθήσει νέα ταλέντα πραγματοποιώντας το με μεγάλη επιτυχία. Ο Ρόκας Γιοκομπάιτις άρπαξε πέρσι τις ευκαιρίες, ενώ έμεινα στην ομάδα οι Γκριγκόνις, Γουόλκαπ, Ουλανοβας, Μπιρούτις, Μιλάκνις και ο φυσικός ηγέτης Παούλιους Γιανκούνας.

Στα γκαρντ επέστρεψε ο Λούκας Λεκάβιτσιους από τον Παναθηναϊκό, απέκτησε τον Άλεξ Πέρεζ από την τουρκική Μπάνβιντ, στους φόργουορντ πρόσθεσε τον Νάιτζελ Χέιζ που πήρε μία γεύση από ευρωπαϊκό μπάσκετ παίζοντας στην Γαλατασαράι αλλά και τον Αυστραλό πρώην παίκτη της Παρτίζαν Τζοκ Λάνντεϊλ όπου πέρασε από το Las Vegaw Summer League με τους Μιλγουόκι Μπακς. Εκτός από τον ”Λούκα”, οι υπόλοι δεν έχουν εμπερία από την διοργάνωση. Στους ψηλούς απέκτησε από τον Ολυμπιακό τον Ζακ Λεντέϊ που πήρε πέρσι το βάπτισμα του πυρός στην Ευρωλίγκα και τον σέντερ Μαρτίνας Γκέμπεν που πέρασε τις τελευταίες τέσσερις σεζόν παίζοντας στο Κολλεγιακό με την φανέλα της Νοτρ Νταμ.

Προπονητής: Σαρούνας Γιασκεβίτσιους

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2014 και αμέσως ανέλαβε χρέη βοηθού στο πλευρό του Γκιντάρας Κράπικας. Ανέλαβε πρώτος προπονητής τον Ιανουάριο του 2016 κερδίζοντας τέσσερα συνεχόμενα πρωταθήματα και δύο κύπελλα Λιθουανίας. Στην Ευρώπη μεγαλύτερη επιτυχία είναι η συμμετοχή της ομάδας στο Final Four του 2018 όπου τερμάτισε στην 3η θέση. Σαν παίκτης έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με τις φανέλες της Μπαρτσελόνα (2003), Μακάμπι (2004 και 2005), Παναθηναϊκό (2009).

Αστέρι: Παούλιους Γιανκούνας

Ο εμβληματικός αρχηγός βρίσκεται στο σύλλογο από το 2003 με ένα χρόνο παρένθεση στη Μόσχα όπου φόρεσε την φανέλα της Χίμκι (2009-10). Έχει κατακτήσει όλους τους εγχώριους τίτλους στην πατρίδα του, ενώ την περασμένη σεζόν σε 17 ματς είχε 6.2 μ.ο πόντων και 3.1 ρ.

Γήπεδο: Ζαλγκίριο Αρίνα

Το στολίδι της Ζαλγκίρις βρίσκεται στο νησί του ποταμού Νεμούνας. Η μεγαλύτερη αρένα της Βαλτικής μπορεί να φιλοξενήσει 15.415 κόσμο και μέχρι και 20.000 για συναυλίες. Την περσινή σεζόν το γήπεδο ήταν sold out σε κάθε αγωνιστική!

Τίτλοι: 11 πρωταθλήματα Λιθουανίας 
6 κύπελλα Λιθουανίας

5 πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης
1 κύπελλο Σοβιετικής Ένωσης

1 Ευρωλίγκα (1998-99)
2 Final Four (1999, 2018)

1 Fiba Saporta Cup (1997-98)

Πέρσινη σεζόν: Με απολογισμό 15 νίκες και 15 ήττες μπήκε στα πλέι οφ και με μειονέκτημα έδρας αντιμετώπισε την Φενέρμπαχτσε όπου αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-1.

Ήρθαν: Άλεξ Πέρεζ, Νάιτζελ Χέιζ, Τζοκ Λάντεϊλ, Ζακ Λεντέι, Μαρτίνας Γκέμπεν, Λούκας Λεκάβιτσιους

Έφυγαν: Μπράντον Ντέιβις, Ντίον Τόμσον, Νέιτ Γουόλτερς, Άαρον Γουάιτ, Λέο Βέστερμαν, Αντάνας Καβαλιάουσκας

”Θα είναι επιτυχία αν περάσει στα πλέι οφ και θαύμα αν προκριθεί στο Final Four…”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.