Πασκουάλ: «Δόθηκε ένα σημαντικό σφύριγμα και… χάσαμε»

Στο κερδισμένο φάουλ του Σπανούλη λίγο πριν το φινάλε στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει το ματς.

Στο κερδισμένο φάουλ του Σπανούλη λίγο πριν το φινάλε στάθηκε ο Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει το ματς.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους διότι βοήθησαν πολύ την ομάδα. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλή άμυνα αλλά στο δεύτερο βελτιωθήκαμε πολύ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες να νικήσουμε. Στο τέλος ήμασταν 4 πόντους μπροστά και δόθηκε ένα σφύριγμα κάτω από το καλάθι που ήταν σημαντικό και τελικά χάσαμε» ήταν η αρχική του τοποθέτηση. 

Για το πόσο δύσκολη ήταν η επανάκαμψη μετά το ματς με τη Ρεάλ και τον τραυματισμό του Γκιστ αλλά και το ότι ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να τρέξει: «Έχουμε διεκδικήσει καλά και τα δύο ματς αυτής της εβδομάδας. Με την απώλεια του Τζέιμς έχουμε μειονέκτημα σε αυτό το επίπεδο, παρόλα αυτά τα καταφέρνουμε και είμαστε ανταγωνιστικοί. Η απώλεια του Γκιστ ήταν ισχυρό πλήγμα αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τους απόντες. Σήμερα δείξαμε πως έχουμε συνέλθει και από την ήττα αλλά και από την απώλεια του Γκιστ και ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε».

Για το ότι αρκετά ματς έχουν κριθεί στον πόντο και την απουσία του Διαμαντίδη: «Είναι περίπλοκο να απαντήσουμε σε αυτό.  Χρειαζόμαστε χρόνο για να παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις. Είμαστε σε ένα στάδιο μετά τον Διαμαντίδη και σιγά σιγά η ομάδα πρέπει να βρει το δρόμο της».

Για την τελευταία φάση: «Είναι ξεκάθαρο πως θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και όταν χάνεις δεν έχεις επιχείρημα. Ήμασταν 4 πόντους μπροστά, έγινε η φάση με τον Σίνγκλτον και την τάπα στον Σπανούλη που δόθηκε φάουλ και ελεύθερες βολές. Στην επόμενη φάση ο Καλάθης σούταρε και το καλάθι δεν μπήκε για λίγο, χάσαμε τη μπάλα στο κέντρο και ήταν ένα σημαντικό σημείο. Κάναμε λάθη στα τελευταία λεπτά όπως και στη Μαδρίτη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Το ότι τα παιδιά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια έχει κόστος στο τέλος. Όταν έχει απώλειες στο ρόστερ σου αυτό συμβαίνει». 

Για το κακό πρώτο ημίχρονο: «Ήμασταν πολύ κακοί αμυντικά, πήρε 17 πόντους από το πικ εν ρολ ο Ολυμπιακός. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τη μπάλα και μας επιτέθηκαν από τη weak side. Ο Σπανούλης έκανε το παιχνίδι του κάτι που δεν έπρεπε να επιτρέψουμε. Είχε μεγάλη ευστοχία σήμερα ο Ολυμπιακός, κάτι που δεν συνέβη κόντρα στη Μπαρτσελόνα».

Για την τελευταία επίθεση: «Υπήρχαν οι επιλογές του Φώτση, του Ρίβερς και του Μπουρούση κάτω από το καλάθι, έπρεπε να δούμε ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Δεν βγήκε με πλεονέκτημα ο παίκτης όπως θα θέλαμε». 

Για τις τέσσερις φετινές ήττες στις λεπτομέρειες: «Η Ευρωλίγκα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστική και μια λεπτομέρεια μπορεί να σε κάνει να χάσεις ή να κερδίσεις. Όλα τα παιχνίδια έχουν κριθεί στον πόντο, χάσαμε στην Έφες στον πόντο, στη Μαδρίτη μπορούσαμε να κερδίσουμε ενώ απέναντι στη Μακάμπι και τη Μπάμπεργκ κερδίσαμε στο φινάλε. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, είναι μία μακριά σεζόν, ως τώρα έχουμε παίξει 8 ματς και έχουμε συνολικά 30».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.