Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον! (video)

Ο Παναθηναϊκός, με «όπλο» του την ασφυκτική άμυνα, κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ με σκορ 81-70, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην μπορεί να κερδίσει τους «πράσινους» από τότε που αποχώρησε από το σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός, με «όπλο» του την ασφυκτική άμυνα, κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ με σκορ 81-70, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην μπορεί να κερδίσει τους «πράσινους» από τότε που αποχώρησε από το σύλλογο. 

Με έναν Καλάθη βγαλμένο απ’ τα κατάστιχα του ΝΒΑ (16π., 11 ασίστ, οκτώ ριμπάουτ, πέντε κλεψίματα), τον Νίκολς να σκοράρει κρίσιμα καλάθια (14π.) και τον Μπουρούση να βγάζει ψυχή Πρωταθλητή επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του (9π., 4 ριμπάουντ) η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατέκτησε την έβδομη νίκη του στην Ευρωλίγκα σε δώδεκα αναμετρήσεις. 

Άμυνα από άλλο πλανήτη!

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια καθώς η άμυνα που έπαιζαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν καθηλωτική. 

Ο Καλάθης ξεκίνησε σε ρόλο οργανωτή και μπόρεσε να «διαβάσει» κάθε κενό στην άμυνα της Φενέρ με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να βρίσκει εύκολους πόντους κυρίως από το «ζωγραφιστό». 

Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις επιθετικά κυρίως από ατομικές ενέργειες με αποτέλεσμα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αποκτά το γνώριμο σε όλους μας «μελιτζανί» χρώμα έπειτα από κάθε λάθος των παικτών του. 

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε αρκετά κενά βρίσκοντας καλάθια σε πρωτεύοντα χρόνο ενώ στα μισά της πρώτης περιόδου κατάφερε με ένα επιμέρους σκορ να επιβάλει το ρυθμό του. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» σε ένα ακόμα παιχνίδι έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα αφού πέτυχε επτά πόντους και μοίρασε τρεις ασίστ. 

Ο «Μπούρου» είναι παλικάρι…

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε εν μέρει διότι ο Καλάθης δεν έβλεπε το ματς απ’ τον πάγκο για να πάρει ανάσες με αποτέλεσμα ο ρυθμός που είχαν οι γηπεδούχοι επιθετικά να μειωθεί. 

Ωστόσο, με «όπλο» τους την άμυνα μπόρεσαν όχι μόνο να κρατήσουν τη διαφορά αλλά να τη στείλουν ακόμα και στο +15 με τον Ρίβερς να μπαίνει «ζεστός» και να σκοράρει δύο τρίποντα για το 33-18. 

Ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για το συγκρότημα του Πασκουάλ, σε μία διεκδίκηση ενός ριμπάουντ ο Άντιτς έπεσε πάνω στο πόδι του Μπουρούση με το γόνατο του Καρδιτσιώτη σέντερ να λυγίζει και τον ίδιο να δείχνει πως πονάει αρκετά. Αμέσως πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και του τοποθετήθηκε πάγος στο γόνατο. 

Αυτό φάνηκε να αποσυντονίζει την προσπάθεια των συμπαικτών του με τη Φενέρ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και με «μπροστάρη» τον Νάναλι κατάφερε από το +15 να επιστρέψει στο ματς και να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο. 

Όλα έδειχναν πως ο Μπουρούσης δεν θα αγωνιζόταν ξανά στο ματς ενώ το ρεπορτάζ από το ιατρικό επιτελείο έκανε λόγο για φόβους προβλήματος στον έσω πλάγιο σύνδεσμο. Ένας Μπουρούσης μαχητής όμως έχει αντιμετωπίσει πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και μερικά λεπτά μετά τον τραυματισμό του επέστρεψε στο παρκέ δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. 

Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τη Φενέρ να έχει μειώσει αλλά τον Παναθηναϊκό να προηγείται 41-37. 

Ο Άγιος «Δημήτριος» και το δόρυ του!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθε η σειρά του Ντιμίτρις Νίκολς να αναλάβει δράση. 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να βγάζει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και ο παίκτης του «τριφυλλιού» κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να πετύχει επτά πόντους (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντα) και να στείλει την ομάδα του εκ νέου σε απόσταση «ασφαλείας» και διψήφια διαφορά (51-41). 

Το πλάνο του Τσάβι Πασκουάλ για σκορ σε πρωτεύοντα χρόνο δεν άλλαξε και ο Νικ Καλάθης, σε ρόλο οργανωτή, προσπαθούσε σε κάθε επίθεση να βρει την καλύτερη λύση για να σκοράρουν οι «πράσινοι». 

Στην αντίπερα όχθη, ούτε η Φενέρ άλλαξε πλάνο αφού προσπάθησε να απειλήσει με ατομικές ενέργειες αλλά αυτό δεν έφτανε για να μπορέσει να προσπεράσει η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. 

Έτσι, η Τρίτη περίοδος έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 61-52. 

Αρχηγού παρόντος…

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο αυτό που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός για να πάρει το παιχνίδι ήταν να δείξει υπομονή και συνέπεια στο σκοράρισμα και το έπραξε άριστα. 

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ, παρ’ όλο που είχε τους δύο σέντερ του με τέσσερα φάουλ, κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση με τον Νικ Καλάθη να κάνει σπουδαίο ματς ενώ στην άμυνα υπήρξε συγκέντρωση. 

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι σε αρκετά σημεία της τελευταίας περιόδου είχαν τη καθαρή σκέψη για να μπορέσουν να βγάλουν μερικές σπουδαίες φάσεις που ολοκληρώθηκαν είτε καρφώματα του Γκέμπριελ είτε από ατομικές ενέργειες του Καλάθη. 

Στα τελευταία λεπτά η Φενέρ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της, έχοντας στο πλευρό της και τους διαιτητές, οι οποίοι σφύριζαν φάουλ υπέρ το δέον και σε οποιαδήποτε επαφή γινόταν. Ωστόσο, ένα τρίποντο του μέτριου μέχρι εκείνο το σημείο Φελντίν, έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για κάτι θετικό με το τελικό σκορ να είναι 81-70.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 41-37, 62-52, 81-70

Παναθηναϊκός Superfoods (Τ. Πασκουάλ): Σίνγκλεντον 9 (1/4 τριπ., 6 ριμπ), Νίκολς 14 (1), Ρίβερς 10 (1), Τζέιμς 4, Μποχωρίδης 1, Φώτσης, Φελντέιν 10 (2), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 8, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 16 (1/3 τριπ., 8 ριμπ., 11 ασίστ, 5 κλεψίματα).

Φενέρμπαχτσε (Ζ. Ομπράντοοβιτς): Ούντο 10 (9 ριμπ.), Άντιτς 3 (7 ριμπ.), Σλούκας 13 (2), Νάναλι 21 (2), Βέσελι 8, Κάλινιτς 7 (8 ριμπ.), Ντίξον 2, Ντατόμε 6 (2).
  

Live Blog Παναθηναϊκός – Φενερμπαχτσέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.