Με τον τρόπο που ξέρει (video)

Όταν έπαιξε άμυνα, ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και με τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Σπανούλη να αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα, πήρε το ροζ φύλλο με 73-64. Ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας οι ερυθρόλευκοι.

Όταν έπαιξε άμυνα, ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και με τους Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Σπανούλη να αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα, πήρε το ροζ φύλλο με 73-64. Ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας οι ερυθρόλευκοι.

Η Ζαλγκίρις ήταν «κολλημένη» πάνω στους ερυθρόλευκους για 36-37 λεπτά, αναγκάζοντάς τους να είναι στατικοί και κακοί στην επίθεση. Η λειτουργία «άμυνα» ενεργοποιήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι Λιθουανοί έφτασαν με το ζόρι τους 10 πόντους σε αυτό το διάστημα και έτσι οι παίκτες του Σφαιρόπουλου βρήκαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη στον Πειραιά. 

Σπουδαίος ο Πρίντεζης με 17 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 0 λάθη σε 27:45, οδήγησε την ομάδα του στο 16-6 και στη δεύτερη θέση (μαζί με την ΤΣΣΚΑ). Κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό ο Λοτζέσκι όταν ήθελε σκορ, τελειώνοντας με 12 πόντους, μέτρια παρουσία αλλά κρίσιμα καλάθια από τον Σπανούλη, που είχε 11 πόντους, 3 ασίστ και 3 λάθη. Τέσσερις νίκες απέχουν ουσιαστικά από τον Παναθηναϊκό που είναι 5ος οι Πειραιώτες (τρεις νίκες αλλά υπερτερούν στην ισοβαθμία) “αγκαλιάζοντας” σιγά-σιγά το πλεονέκτημα έδρας.

Λεκαβίτσιους με 11 πόντους, 5 ασίστ και Γιανκούνας με 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, προβλημάτισαν περισσότερο από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους, που έμεινε από λύσεις και εμπνεύσεις στο φινάλε. Στο 9-13 οι Λιθουανοί.

Το ματς

Η μπάλα ακούμπησε στον Μπιρτς στο ξεκίνημα που έδωσε κάποιες λύσεις, ενώ ήταν καλός και στην άμυνα με τον Ολυμπιακό να προηγείται 9-6 αφού βρήκε την ευκαιρία και έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Πρίντεζης πήρε αρκετές επιθέσεις αποτελώντας την πιο αξιόπιστη λύση αλλά η άμυνα των Πειραιωτών ήταν αρκετά ευάλωτη και απρόσεχτη, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να βρίσκει λύσεις από διαφορετικούς παίκτες (Γιανκούνας, Λεκαβίτσιους) και να πηγαίνει ισόπαλη στη διακοπή του δεκαλέπτου (19 όλα). 

Το πρόβλημα από την ταχύτητα του Λεκαβίτσιους έγινε ακόμα εντονότερο στη β’ περίοδο, με τον μικροσκοπικό Λιθουανό να κάνει άνω κάτω την άμυνα των παικτών του Σφαιρόπουλου. Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με 4 (21-25), ο Μιλουτίνοβ έδωσε κάποιες επιθετικές λύσεις, με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε μονομαχία Γουότερς-Λεκαβίτσιους. Οι δυο τους έφεραν το ματς στο 29-31, την ώρα που ο Ολυμπιακός έπαιρνε λίγα από Λοτζέσκι, Γκριν. Με τρίποντο του πρώτου πάντως, οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν στον πόντο, ενώ με ένα… Σπανουλοειδές τρίποντο με βήμα στο πλάι και τον Μότουμ κολλημένο πάνω του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το 35-35 της ανάπαυλας. 

Παρότι στα πρώτα 2:30 του γ’ δεκαλέπτου, η Ζαλγκίρις είχε 4 ομαδικά φάουλ, βρήκε σκορ από μακριά με Βέστερμαν και Πάνγκος για το 41-45, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να είναι… «νερόβραστος». Με την απίστευτη τάπα του Παπανικολάου, τα δύο συνεχόμενα τρίποντα από Πρίντεζη και Σπανούλη και με τον πρώτο να συνεχίζει το σόου του κοντά στο καλάθι, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό για να προηγηθούν 52-47 και 54-49 αμέσως μετά, ωστόσο ο Λεκαβίτσιους μάλλον βλέπει πολύ… Σπανούλη, κάνοντας το 56-54 στο 30’. 

Επτά συνεχόμενοι πόντοι του Λοτζέσκι, ήταν ότι έψαχνε ο Σφαιρόπουλος σε όλο το παιχνίδι, αφού το ξέσπασμα του Αμερικανού, έφερε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στο +7 (64-57) αναγκάζοντας τον Γιασικεβίτσιους σε τάιμ άουτ. Η Ζαλγκίρις επανήλθε, πλησίασε στο 64-61 αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά, πέτυχε μόλις τρεις πόντους! Οι επιλογές των Λιθουανών στην επίθεση ήταν τραγικές, με την άμυνα των Πειραιωτών να «σφίγγει» και να τους αναγκάζει σε «σκοτωμένα» σουτ. Πρίντεζης και Μπιρτς πέτυχαν τα καλάθια που έπρεπε μέσα από το «ζωγραφιστό» ενώ το τρίποντο του Σπανούλη, διαμόρφωσε το 71-61 και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς με 77’’ να απομένουν.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-35, 56-54, 73-64

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 3 (1), Μπιρτς 8, Σπανούλης 11 (3), Γουότερς 8, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 5, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 12 (2).
 
Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 11 (1), Βέστερμαν 9 (1), Σεϊμπούτις 2, Μότουμ 7 (1), Γιανκούνας 10, Μιλάκνις 5 (1), Λίμα 4, Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 6.

Live Blog Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.