Αυτοκαταστροφικός… (video)

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 77-72, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 77-72, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. 

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να περάσουν με επιτυχία το πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας τεστ που έχει να δώσει καθώς γνώρισε μία ήττα που τον φέρνει πίσω με αποτέλεσμα να απομακρύνεται τόσο η τέταρτη θέση ενώ δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα ούτε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. 

Αυτός που προσπάθησε να σώσει την παρτίδα για το «τριφύλλι» ήταν ο Κρις Σίνγκλετον που σταμάτησε στους 23 πόντους ενώ με δώδεκα τελείωσε το ματς ο Ρίβερς. 

Απ’ την άλλη, για τους Τούρκους αυτοί που έκαναν μεγάλη ζημιά ήταν οι Γουοναμέικερ και Άντερσον που σημείωσαν 24 και 16 πόντους αντίστοιχα. 

Ξεκίνησε νωθρά αλλά βρήκε ρυθμό

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κάπως νωθρά επιτρέποντας στην Νταρουσάφακα να βρίσκει εύκολα διαδρόμους και να φτάνει με ευκολία στο πράσινο καλάθι. 

Ωστόσο, τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν «κρύοι» στο ματς με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα στο πρώτο πεντάλεπτο και τους «πράσινους» να πραγματοποιούν γρήγορα γρήγορα τρία λάθη. 

Στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και με πρωταγωνιστή τον Σίνγκλετον κατάφερε να βρει λύσεις επιθετικά ενώ έσφιξε και την άμυνά του κλείνοντας τους διαδρόμους σε Γουοναμέικερ και Γουίλμπεκιν. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στη δεύτερη περίοδο ισόπαλες 17-17. 

Δημιούργησε διαφορά αλλά εφησύχασε

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα ξεκίνησε εκρηκτικά με τον Γουοναμέικερ να μπαίνει φουριόζος και με ένα δικό του σερί να δημιουργεί μία διαφορά για την ομάδα του (22-17 από 17-17). 

Αυτό όμως δεν πτόησε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι έμειναν πιστοί στο αμυντικό τους πλάνο ενώ βρήκαν ρυθμό και από τα 6,75μ. 

Έτσι, για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του ματς που πέτυχαν το πρώτο καλάθι, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 22-24 χάρη σε ένα καλάθι του Ρίβερς. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια έβγαλε αρκετή ενέργεια στην άμυνα και μέσα από αυτή βρήκε ρυθμό και στην επίθεση. 

Μάλιστα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να «τρέξουν» ένα σερί 9-0 χάρη σε τρία τρίποντα, δύο του Μπουρούση συνεχόμενα και ένα του Τζέιμς και να φτάσουν για πρώτη φορά στο +7 (26-33). 

Κάπου εκεί όμως το «τριφύλλι» παρουσίασε τα γνωστά κενά του διαστήματα και επέτρεψε στους Τούρκους όχι μόνο να «ροκανίσουν» τη διαφορά αλλά χάρη στον εξαιρετικό Γουοναμέικερ να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι 35-33 χάρη σε ένα δικό τους σερί 9-0 – απάντηση σε αυτό του Παναθηναϊκού. 

Ντόκτορ Τζέκιλ, Μίστερ Χάιντ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα. Οι «πράσινοι» εμφάνισαν τεράστια αμυντικά κενά ενώ στην επίθεση δεν είχαν ξεκάθαρο πλάνο για να μπορέσουν να απειλήσουν. 

Απ’ την άλλη, ο Γουοναμέικερ έκανε ό,τι ήθελε τους φιλοξενούμενους με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι σε διψήφιο νούμερο (46-36) και να καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό της. 

Σε εκείνο το σημείο του αγώνα οι παίκτες του Πασκουάλ έδειχναν «βραχυκυκλωμένοι» και χωρίς ενέργεια σε αντίθεση με τους παίκτες του Μπλατ που ήταν μία ταχύτητα επάνω. 

Ωστόσο, μετά το πρώτο μισό δεκάλεπτο που αποδείχθηκε εφιαλτικό, οι φιλοξενούμενοι γύρισαν διακόπτη και αποφάσισαν να παίξουν ορθολογικό μπάσκετ, με πιεστική άμυνα και μυαλωμένες επιθέσεις. 

Έτσι, με ένα δικό τους σερί 13-0 οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φέρουν το ματς στα ίσια στο τέλος της περιόδου με σκορ 53-53. 

Έφτασε στην πηγή, δεν ήπιε νερό

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους παίκτες του Πασκουάλ καθώς με ένα καλάθι του Σίνγκλετον και ένα τρίποντο του Ρίβερς η διαφορά πήγε στο +5 (53-58) με τον Ντέιβιντ Μπλατ να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ πριν ξεφύγει ο Παναθηναϊκός στο σκορ. 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού κάποια μαζεμένα λάθη των φιλοξενούμενων έδωσαν τη δυνατότητα στην Νταρουσάφακα να φέρει το ματς στα ίσια έπειτα από ενέργειες των Άντερσον και Κλάιμπερν. 

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε έγινε θρίλερ με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια αλλά η Νταρουσάφακα είχε σε τρομερό βράδυ τους Γουοναμέικερ και Κλάιμπερν οι οποίοι πέτυχαν κάποια σπουδαία καλάθια με αποτέλεσμα να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. 

Οι «πράσινοι» το πάλεψαν, έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό καθώς σε ακόμα ένα παιχνίδι πληγώθηκαν απ’ τα δικά τους λάθη με το τελικό σκορ να είναι 77-72. 

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-33, 53-53, 77-72. 

Νταρουσάφακα (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλμπεκιν 2, Μπατούκ, Ουοναμέικερ 24 (2), Κλάιμπερν 12 (2), Μοερμάν, Αλντεμίρ, Άντερσον 16 (1), Ζίζιτς 9, Μπέρτανς 12 (2), Χαραγκόντι 2 

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ):
Σίνγκλετον 23 (4), Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 9 (3), Παππάς 7, Φελντέιν 6 (2), Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης 10 (2), Καλάθης 5 

Live Blog Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.